FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

Constantin Budescu, ironizat după ce nu a prins lotul României: „E gras ca mine! Are calitate, dar la naţională e altceva”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 13:37 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 14:10

Mirel Rădoi a anunțat lotul României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022, iar pe listă nu s-a regăsit mijlocașul Constantin Budescu (31 de ani), de la Damac FC.

  • În luna martie, România va înfrunta Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), în preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022;
  • România face parte din Grupa J în preliminariile CM 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a comentat decizia selecționerului și spune că fotbalistul care a impresionat la Astra în prima parte a sezonului nu merita să fie convocat de Rădoi.

„Pe Budescu nu l-aş mai fi luat nici eu! Mi-a plăcut de el, dar e gras ca mine. Dacă nu faci cele două faze, de atac şi de apărare, nu poţi să joci!

Eu am stat în spatele a doi antrenori extraordinari, cât timp eram implicat în fotbal. Mă refer la Anghel Iordănescu şi Victor Piţurcă. La ei, dacă nu făceai faza de apărare, nu jucai nici măcar cinci minute. Trebuia să alergi până dădea boala în tine.

Budescu are o tehnică desăvârșită, lovește cu dreptul formidabil. Are calitate, dar la naţională e altceva”, a declarat Dumitru Dragomir la Look Sport.

Înainte să plec ştiu că eram la echipa naţională, acum nu ştiu ce s-a întâmplat. Fiecare antrenor îşi are jucătorii lui, sistemul de joc. Nu sunt eu în măsură să comentez. Dacă eram convocat veneam cu plăcere
- Budescu, marți, la ProX

Lotul României pentru primele meciuri din preliminarii:

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0), David Lazar (Astra, 1/0);
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Andrei Burcă (CFR Cluj 4/0), Mario Camora (CFR Cluj 2/0), Ovidiu Popescu (FCSB, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova 17/0);
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1), Florin Tănase (FCSB, 5/0), Florinel Coman (FCSB, 4/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 10/0);
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul unei indisponibilități: Florin Iacob (UTA Arad 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj 10/1), Adrian Păun (CFR Cluj 0/0), Alexandru Mateiu (Universitatea Craiova, 1/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

VIDEO. Robert Niță despre Mirel Rădoi: „E o problemă! Sper să fie fals-pozitiv!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Când ar putea reveni Mirel Rădoi pe bancă » FRF dă detalii despre selecționerul depistat pozitiv la un test COVID-19

3 întrebări după ce Rădoi a anunțat lotul pentru preliminariile CM » Care sunt deciziile surprinzătoare luate de selecționer

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  17 Martie 2021, 23:09

chiar si pentru a da macar senzatia ca stie ce face ca selectioner, Radoi trebuia sa ii cheme pe Budescu si Mitrita! hai sa fim seriosi, ii convoci pe ov.popescu si tanase si ii lasi pe astia pe dinafara!? bun, alearga-alearga,dar mai tre` sa ai si cap si talent, sa stii cu mingea! ca daca e pe alergat, mai bine convoca doi baieti de pe la atletism, maraton ceva, ca nu era mare diferenta intre ei si popescu sau tanase! cu ce le iei mingea la nemti, cu fugitu` pe langa ei? ii fugaresti pana le crapa fiera...sau ce?

1870882192938134
Sorin Postelnicu  •  17 Martie 2021, 20:25

De acord. Îi alungă pe fotbaliștii care știu cu mingea și aduce antitalente: Coman, Tănase și Ovidiu Popescu ...(vă dați seama)

alenb
alenb  •  17 Martie 2021, 18:31

Eu nu inteleg asta cu "la nationala e altceva", nea Parnaica Dragomir traieste in trecut cand la nationala nu ajungea oricine.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează