FOTBAL  »  NATIONALA  »  MACEDONIA DE NORD - ROMÂNIA

România, încurcată de egalul dintre Armenia și Liechtenstein » Rădoi: „Ar fi fost mult mai ușor pentru noi cu victoria Armeniei”

Mirel Rădoi +41   FOTO
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 23:55 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 01:18

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a comentat rezultatul de egalitate înregistrat la Skopje, 0-0 cu Macedonia de Nord. 

Cronica meciului Macedonia de Nord - România

Deși România nu a câștigat, ceea ce își propusese, Rădoi nu s-a declarat nemulțumit de punctul obținut. În schimb, le-a imputat elevilor săi lipsa de curaj.

„Aș fi vrut să câștigăm. Am avut două obiective, unul îndeplinit, de a ține 0-0 până în minutul 65-70, apoi să stăm mai sus, să fim mai agresivi în atacuri și să avem cât mai multe plecări din linia a doua, din păcate nu am făcut-o. Le mulțumesc băieților, nu am ce să le reproșez la nivel de concentrare. Totuși, în seara asta ne-am precipitat de câteva ori, Macedonia de Nord a avut mai mult inițiativa.

Am avut foarte multe momente când puteam juca mai simplu, am pierdut multe mingi ușoare, le dădeam singuri în aut sau nu le puteam proteja. Astea sunt lucruri greu de antrenat, dar îi înțeleg și pe jucători. Cred că au resimțit presiunea, și eu am făcut-o după acel 1-1 dintre Armenia și Liechtenstein. Era mult mai ușor pentru noi să fi câștigat Armenia, poate jocul nostru ar fi arătat altfel în anumite momente”, a spus Rădoi la Pro TV. 

Nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că au dat ce au avut mai bun. Mai avem 4 meciuri. În această grupă cred că nu vom ști cine termină pe 2 până la ultimul meci. România are calitate și o echipă puternică. România, Armenia și Islanda sunt la același nivel și se bat pentru locul 2. Sper ca și noi să rămânem competitivi și să luptăm pentru calificare. La cum am jucat, n-ar trebui să fim mulțumiți de punctele pe care le avem. Meritam cel puțin încă 4 puncte din meciurile din această grupă 
Blagoja Milevski, selecționer Macedonia de Nord

Mirel Rădoi, după Macedonia de Nord - România: „Mergem cu șanse reale pentru locul 2”

„Să nu credeți că celelalte meciuri, de până acum, le-am antrenat să luăm goluri. În ele am atacat mai mult, am lăsat spații mai mari, dar de multe ori joci ce te lasă adversarul. 

Nu am ce să-i reproșez lui Markovic, e un copil, nu ne putem aștepta să ne salveze. Cu ce avem încercăm să mergem mai departe, va trebui să muncească mai mult și o va face, noul staff de la Craiova îl va ajuta. Cu siguranță va prinde mai mult încredere, iar la națională va avea alte evoluții.

Mergem în continuare cu șanse reale pentru locul 2, eu cred că tot va trebui să câștigăm cu Armenia acasă, atunci ar fi lucrurile mai clare. Nu pot spune că în momentul de față sunt nefericit că am terminat la egalitate, ci pentru că mi-ar fi plăcut să jucăm mai bine, să avem curaj. Rămân lucruri de reglat”, a adăugat Rădoi. 

Întrebat dacă s-a gândit vreodată să renunțe la națională, selecționerul a declarat: „M-am săturat să tot răspund la aceeași întrebare. Atât timp cât sunt în fața dumneavoastră, înseamnă că sunt aici, că nu m-au afectat criticile, altfel îmi luam valiza și plecam acasă. Plângeam puțin în fața dumneavoastră și plecam acasă”.

Toată lumea râdea când am spus că Liechtenstein începe să fie o echipă bună. Noi dacă avem probleme, avem probleme care vin de la copii și juniori, de instruire.

Cu Germania va fi un meci foarte greu, dar de obicei cu echipe mai bine cotate decât noi ne-am găsit motivația. Probabil meciul va arăta altfel, vor fi spații. Va trebui să vedem ce plan tactic abordăm, dacă vom sta aproape de poarta noastră vom avea aceeași soartă ca Armenia.

- Mirel Rădoi, selecționer România 

România, încurcată de egalul dintre Armenia și Liechtenstein » Rădoi: „Ar fi fost mult mai ușor pentru noi cu victoria Armeniei”
Statisticile meciului, oferite de SofaScore

FOTO. Cele mai tari imagini din Macedonia de Nord - România 

+37 FOTO

Citește mai multe știri despre Macedonia de Nord - România:

Macedonia de Nord - România, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Alin Buzărin

CORESPONDENȚĂ DIN SKOPJE Burleanu, ca după o mare victorie! Cum a reacționat președintele FRF după 0-0 cu Macedonia de Nord

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
bogat
bogat  •  09 Septembrie 2021, 16:19

O declaratie pe masura valorii selectionerului. :) Dupa logica asta cel mai bine era daca eram pe ultimul loc fara nicio sansa de calificare pentru ca atunci jucam relaxati si fara pretentii de puncte. Bravo domnu' mare antrenor si motivator.

1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  09 Septembrie 2021, 13:59

Există destui jucători in campionat, mult mai buni decât selecționții lui Ră2, dar ce-i pasă lui? De alfel, în precaritatea generalizată, ce mai conteaza incapacitatea selecționerului?

1618597915124142
Alexandru Chis  •  09 Septembrie 2021, 11:48

Pentru aceasta declaratie care firzeaza absudul absolut in materie de fotbal, Radoi ar trebui sa plece singur de la conducerea echipei nationale!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează