FOTBAL  »  NATIONALA  »  JOCURILE OLIMPICE

FRF, scrisoare către FIFA » Burleanu cere confirmarea jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice

Naționala de Tineret a României a ajuns în semifinalele CE U21 din 2019
Naționala de Tineret a României a ajuns în semifinalele CE U21 din 2019

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 13:36 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 17:01

Președintele FRF, Răzvan Burleanu (35 de ani), a trimis astăzi o scrisoare președintelui forului internațional de fotbal, Gianni Infantino, pentru confirmarea participării jucătorilor născuți în 1997 la Jocurile Olimpice, deși aceștia nu se vor mai încadra în categoria U23 în 2021.

Scrisoarea președintelui FRF vine după ce Jocurile Olimpice au fost amânate oficial, până în anul 2021:

„Am salutat public amânarea Jocurilor Olimpice, reiterând, în deplin acord și cu mesajul FIFA, faptul că sănătatea sportivilor și oferirea posibilității de a se pregăti în condiții normale și cu egalitate de șanse pentru competiție reprezintă priorități fundamentale. România este calificată în proba olimpică de fotbal masculin pentru Jocurile Olimpice și ne dorim să contribuim la o sărbătoare sportivă împărtășită de toți suporterii fotbalului mondial”, se specifică în scrisoarea transmisă.

Incertitudine cu privire la jucătorii născuți în 1997

Regulamentul pentru competiția fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice spune că „Federațiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naționala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbaliști născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă”. Ca urmare a amânării Jocurilor Olimpice cu un an, situația a devenit neclară.

„Având în vedere situația specială creată prin amânarea proximei ediții a Jocurilor Olimpice pentru anul 2021, considerăm necesară o completare a regulamentului acestei ediții, prin adăugarea unei prevederi dedicate prin care să se confirme faptul că jucătorii născuți în 1997 vor fi eligibili pentru ediția Tokyo a Jocurilor Olimpice, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. Suntem convinși de faptul că o confirmare publică a acestui aspect important va aduce clarificările regulamentare necesare asupra viitoarei competiții”, a transmis Răzvan Burleanu.

Federația Română de Fotbal a invocat și un argument în această privință: „Confirmarea va aduce liniște jucătorilor eligibili ce așteptau șansa acestui spectacol fotbalistic mondial, un vis devenit realitate pentru ei și o oportunitate unică în carieră. Totodată, le va înlesni configurarea programului viitor de pregătire și readaptare la competiții, oferind spiritul normalității în aceste zile de restricții și incertitudini”.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021! Comunicatul oficial emis de CIO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  27 Martie 2020, 19:20

Normala cerinta FRF ca jucatorii eligibili pentru 2020 sa ramana eligibili si pentru 2021. Probabil ca se va comunica oficial si de catre CIO aceasta.

liviuemil
liviuemil  •  27 Martie 2020, 15:40

Competitia s-a aminat, criteriile de selectionare ramin acelasi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează