FOTBAL  »  NATIONALA  »  CEHOSLOVACIA - ROMÂNIA 5-2

GSP LIVE / VIDEO Marea dezamăgire a carierei lui Cornel Dinu vine de la meciul cu Cehoslovacia: „Mi-am dat două palme când am văzut asta”

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 20:39

Cornel Dinu a recunoscut la GSP LIVE că marea sa dezamăgire din cariera de selecționer al României e reprezentată de meciul dintre Cehoslovacia și România, scor 5-2, din preliminariile pentru Mondialul din 1994.


„Ca selecționer mi-a lipsit un moment de luciditate teribilă la Kosice. Aveam doi oameni în plus, dar problema a fost la portar. Scot o carte acum și voi prezenta mai multe mistere din acele vremuri. Ne lipsea un portar. Eu am adus foarte mulți jucători noi atunci. L-am adus pe Lung, care avea 38 de ani și era soluția tuturor.

Știam că nu mai are reflexe la vârsta lui. Cu două meciuri înainte de a juca la Kosice l-am trimis pe Gino Iorgulescu, secundul meu, la un meci unde l-a studiat pe Lung. El a fost eliminat prin minutul 80. Datorită curentului din presă în care se tot scria că trebuie să apere Lung, nu a mai fost suspendat pentru a putea juca la națională.

Trebuia să mă gândesc mai profund și să nu apăr cu el. Știam că la acel joc fatidic nu o să primesc mai mult de 7 șuturi pe poartă. Au fost 7 șuturi pe poartă, dar 5 au fost goluri, 3 din faze fixe. Mi-am dat două palme în liniște fără să le arăt la prima lovitură liberă, prin minutul 40, când Silviu Lung stătea cu călcâiele pe linia porții, nu deschidea unghiul”, a declarat Cornel Dinu la GSP LIVE.

Cornel Dinu a fost înlocuit după acest meci cu Anghel Iordănescu. Cornel Dinu a pregătit naționala României în perioada 1992-1993. De-a lungul carierei le-a mai antrenat pe Dinamo, CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și Olt Scornicești.

Citește și:

GSP LIVE // Valiza 2! Cornel Dinu despre un Dinamo-Steaua: „CFR a trimis bani” + „M-a sunat șeful SRI. Erau pregătiți să facă arestări”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează