FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Informații din culise » Cum i-a forțat Dan Petrescu mâna lui Neluțu Varga + Tridentul care a blocat plecarea antrenorului la națională: „El, Dâncu și Ioan Rus nu-l lasă să plece!”

Dan Petrescu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Dan Petrescu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , , - Publicat marti, 21 decembrie 2021 08:47 / Actualizat marti, 21 decembrie 2021 10:03

Dan Petrescu a prelungit negocierea cu Federația până când patronul Varga i-a acceptat toate condițiile ca să continue la Cluj. Proprietarul lui CFR Cluj a anunțat luni că Petrescu rămâne, însă decizia era luată de câteva zile, de când respectase criteriile pe care i le fixase tehnicianul. 

FRF s-a lămurit ieri că Petrescu nu va deveni selecționer. Tehnicianul campioanei fixase, după întâlnirea pe care o avusese cu Burleanu și cu Stoichiță, data de 20 decembrie pentru un răspuns clar. Termenul nu era ales întâmplător, era a doua zi după ultimul meci al lui CFR Cluj din anul acesta, partida câștigată cu 1-0 în fața lui FC Argeș.

Regie pentru Mutu? Ce se află în spatele negocierilor eșuate cu Hagi, Petrescu și Răzvan Lucescu
ROMÂNIA
Regie pentru Mutu? Ce se află în spatele negocierilor eșuate cu Hagi, Petrescu și Răzvan Lucescu

Dan Petrescu a forțat toate plățile

Dar și-a dorit Petrescu în vreun moment să preia conducerea naționalei? Din clipa în care a discutat cu oficialii Federației, el i-a fixat lui Varga condițiile în care ar accepta să continue la Cluj. 

Criteriile au fost unele economice și au fost respectate între timp. Conform surselor din club, conducerea a reușit să plătească spre finalul săptămânii trecute primele pentru câștigarea campionatului trecut și alte bonusuri de victorii din stagiunea trecută

Atmosfera era una tensionată din cauza restanțelor financiare, așa că Petrescu a insistat pentru calmarea ei și dorința i-a fost respectată.

CFR l-a plătit in extremis și pe Debeljuh, în a 15-a zi de când croatul notificase clubul și pretindea să primească aproape 100.000 de euro, salarii și bonusuri care nu îi fuseseră achitate la timp. Dacă ar mai fi întârziat clubul încă o zi, atacantul ar fi căpătat dreptul de a depune memoriu pentru a deveni liber de contract

El a redevenit important pentru Petrescu, a și marcat împotriva Argeșului, după un episod tensionat pe care-l avusese cu Dan, o ceartă în urma căreia croatul fusese retrogradat în echipa a doua.

Toți „influenții” sunt cu Dan Petrescu

Aceleași surse susțin că antrenorului i-a fost virat salariul inclusiv pentru luna decembrie, deci în avans față datele de plată obișnuite. Ar fi trebuit să încaseze salariul acesta pe 20 ianuarie. 

Echipa și staff-ul au avut o petrecere după victoria cu FC Argeș, ultima din 2021. În timpul petrecerii, Bogdan Mara a luat microfonul și a anunțat: „M-a sunat patronul. El, Vasile Dâncu și Ioan Rus nu-l lasă pe Petrescu să plece!”.

Varga avea să anunțe și în mod oficial, a doua zi, aceeași hotărâre. Dâncu, ministrul apărării acum, și Rus, fost ministru de interne, sunt doi politicieni foarte influenți în Cluj și cu o putere concretă și în club. Rus chiar a însoțit echipa în cantonamentul avut în Austria în vara anului trecut și a avut discuții și cu Șumudică, antrenorul din acel moment, și cu fotbaliștii.

În urma discuțiilor pe care le-am avut, și Petrescu, și clubul au hotărât să continue împreună. E un antrenor în care avem încredere și e un om de cuvânt, așa cum spuneam și în declarațiile anterioare anunțării deciziei.

- Cristian Balaj, președinte CFR Cluj

Obiectivul lui Dan Petrescu: Champions League

CFR a avut o campanie europeană dezamăgitoare, a ratat grupele Champions League și pe ale Europa League și a câștigat numai patru puncte în grupa din Conference. Parcursul recent din campionat e unul impresionant însă, cu nouă victorii la rând fără gol primit. Forma grozavă l-a încurajat pe Ioan Varga să spere din nou că echipa lui ar putea prinde în vara anului viitor grupele Champions League.

Participarea în UCL e ținta lui principală și din punct de vedere sportiv, dar mai ales din punct de vedere economic. CFR a acumulat datorii de peste 20 de milioane de euro și Varga speră ca premiile din Champions să echilibreze balanța. 

Doar accesul în grupe e răsplătit cu 15.640.000 de euro. E premiat și progresul din tururile preliminare, mai sunt premii și pentru punctele câștigate în grupă, mai există și cota de market-pool, un excedent pe care îl împarte UEFA la capătul competiției

Urmează achiziții la CFR Cluj

Pe lângă achitarea salariilor și a bonusurilor restante, Petrescu a căpătat și dreptul de a-și alcătui lotul pentru partea a doua a sezonului. Multe modificări nu va putea să opereze întrucât lotul e deja unul foarte mare, cu câțiva fotbaliști foarte bine plătiți aflați în afara listei de 25 de nume înregistrate pentru campionat.

El a insistat în perioada aceasta și în declarațiile publice că face tot ceea ce poate cu lotul pe care l-a moștenit de la Șumudică și că CFR va fi cu adevărat „echipa lui” abia din ianuarie, după o campanie de achiziții și după pregătirea din iarnă.

Oficial, clauza i-a încurcat

Federația anunțase clar că nu avea de gând să achite clauza de reziliere a contractului vreunui antrenor, apoi Burleanu a repetat același principiu după întâlnirea pe care a avut-o cu Petrescu

„Nu ar fi în regulă ca FRF să plătească o sumă către CFR, ar însemna să finanțeze un club din prima ligă”. Pentru eliberarea lui Dan, Federația ar fi trebuit să dea 400.000 de euro. Balaj, președintele CFR-ului, a făcut calculul invers: 

„Dacă noi renunțăm la clauză și-l lăsăm pe Petrescu să plece gratuit, care vor fi comentariile după o greșeală în favoarea noastră a vreunui arbitru? S-ar spune că ne este datoare Federația fiindcă l-am eliberat pe Dan!”

VIDEO „E incredibil! Lăsați-ne să-i jucăm!” » Dan Petrescu solicită schimbarea unei reguli în Liga 1

Citește și alte știri de actualitate: 

Regie pentru Mutu? Ce e în spatele negocierilor eșuate cu Hagi, Petrescu și Răzvan Lucescu

FRF, criticată după ce numirea lui Petrescu a picat: „O să ajungem tot de unde am plecat. Era foarte simplu, trebuia să fie numit Mutu de la bun început”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
francescoli1974
francescoli1974  •  21 Decembrie 2021, 20:11

Mi-ați șters toate comentariile,deontologii cu "împachetat peștele" de la GSP, mulțumesc, să fiți voi sănătoși .

legio.sud
legio.sud  •  21 Decembrie 2021, 19:09
Postat de cadu_07 pe 21 Decembrie 2021, 13:57

Bah oltene,stii ce e infantil?? Autocarul lu'cartu vopsit dinaintea meciului..cu campionii:))))) scuzele voastre sunt infantile..ca sunteti la zdfjsX zeci de puncte de campioana..ca voi visati la titlu si noi am luat 7 titluri in 13 ani..voi va comparati cu CFR ul si va scoate laci si tbilisi..vezi aste sunt infantile si patetice..cantacele CFR lui reprezinta traditie,brand,adn de invingatori,au rasunat pe olimpico,pe celtic park,cantecele imbibate de zaibar unde se aud??in albania??

cadu nu te poți ridica la nivelul inteligentei ăstora din sud-vestul României . Nu mai transpira !!!

legio.sud
legio.sud  •  21 Decembrie 2021, 19:05
Postat de dodo001 pe 21 Decembrie 2021, 18:37

Bine ca esti tu bine informat si un suporter desavarsit al oltenasilor. Doar gura e de voi, la fapte mai greu. Uite, vom avea meci cu voi in februarie, chiar la Craiova, veti avea sansa sa ne loviti, daca puteti. Mi-e ca iar doar gura e de voi, mai mult scandalul decat fotbal adevarat .

Alo dodo , asculta pe cineva priceput , voi acolo la Cluj nici la toaleta nu va duceți fără aprobarea lui Dancu . Voi existați in sec. 18 - 19

Vezi toate comentariile (61)
Comentează