FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

INTERVIU » Planurile „șahistului” Alex Pașcanu: „După EURO U21, trebuie să fac pasul spre seniori” + ce spune fundașul despre un eventual transfer la FCSB

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 martie 2019 09:20

Alex Pașcanu (20 de ani), fundaș la Leicester, are în plan un transfer în vara acestui an și crede că va fi ajutat mult de o prestație formidabilă a naționalei U21 la turneul final. 

 

-Alex, cum te simți din nou printre „tricolori"?

-Foarte bine. Întotdeauna mi-a plăcut să vin la echipa națională. Tot timpul abia aștept să ne reunim, să îmi revăd colegii și să începem treaba. Sunt prieten cu toți jucătorii. Asta cred că ne ajută și pe teren, pentru că ne înțelegem bine de tot.

-Așa mult îți plac cantonamentele? Mulți se feresc...

-(râde) Daa, îmi place să vin aici mereu. Iar la echipa de club e o situație similară. Ne cunoaștem și acolo de mult timp, am colegi cu care am jucat împreună în ultimii 10 ani.

-N-am cum să nu te întreb despre tragedia care a lovit echipa ta de club, mă refer la accidentul patronului Vichai Srivaddhanaprabha.

-A fost un șoc mare pentru toți cei de la Leicester. Mai ales în primele zile. Toți jucătorii, fanii, tot orașul s-a unit pentru că patronul nostru a fost foarte iubit. Un om uriaș, dar împreună am trecut peste acest dezastru.

„Leicester 2 ar fi la mijlocul clasamentului în Liga 1"

-Spune-mi despre Premier League 2, mulți nu-ți cunosc adevăratul nivel și se vorbește mult despre faptul că n-ai jucat încă pentru o echipă de seniori.

-Cred eu că e un nivel destul de ridicat. Nu știu cum să compar cu Liga 1, n-am jucat acolo. Dar e un nivel bun. Păi, uite. Anul trecut, Chelsea l-a folosit în Premier League 2 pe Hazard, la Man City a fost Gundogan. Vin des jucători care au meciuri multe în Premier League. Într-adevăr, nu e un club de seniori, sper ca din vară, după campionatul European, să fac pasul ăsta. De fapt, trebuie să fac pasul ăsta!

-Dacă ai aduce Leicester 2 în Liga 1, unde s-ar clasa?

-Cred că pe la mijlocul clasamentului.

-Domnul Becali te dădea la un moment dat transferat la FCSB. Ce a fost și ce n-a fost adevărat?

-Nu știu foarte mult. Doar ce am mai citit și eu prin presă declarațiile. Dar mai departe chiar nu știu nimic.

-Te-ai întoarce în Liga 1?

-Îmi doresc, cum am mai zis, să plec la o echipă de seniori. Dacă va fi în Liga 1 sau în altă ligă vom vedea.

-Te bazezi mult pe Campionatul European?

-E foarte important că ne-am calificat. E o șansă mare nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea.

-Cresc emoțiile? Se apropie ușor-ușor turneul final...

-Da, abia așteptăm să debutăm la EURO. Ne-am dorit mult de tot această calificare. Numărăm zilele până la EURO.

„În Anglia trebuie să muncești în fiecare zi ca să ajungi cineva"

-Suntem victime sigure, cum ne văd casele de pariuri?

-Nu cred. Dar dacă suntem văzuți așa, nu poate fi decât un plus pentru noi. Vom fi și mai motivați. Vom face o surpriză așa cum am făcut și când am luat fața Portugaliei.

-Descrie adversarii!

-Toți sunt tari, vorbim despre Franța, Anglia, Croația. Dacă te gândești doar la echipele de seniori ale lor, toate trei au fost semifinaliste la Cupa Mondială. Dar și noi avem o echipă bună și mergem acolo cu încredere că putem scoate o surpriză.

-Care e cel mai important lucru învățat în Anglia?

Că trebuie să muncești în fiecare zi foarte tare ca să ajungi undeva și cineva. Fără muncă nu poți face nimic. Anglia are un fotbal dur, trebuie mereu să te pregătești mental pentru asta, nu doar fizic. 

"Visul meu este să ajungem cât mai mulți de la U21 la naționala mare și să ne calificăm la un Campionat Mondial. Vrem să facem o țară întreagă fericită și mândră de naționala ei"
Alex Pașcanu

5 "scurte" cu Alex Pașcanu

Colegul de la U21 pe care l-ai lua cu tine peste tot?

Marco Dulca. Ne înțelegem foarte bine, amândoi jucăm în Anglia și la națională stăm în aceeași cameră. Peste tot l-aș lua după mine.

Dacă mâine ai câștiga 100 de milioane de dolari ce ai face?

Păi, dacă aș avea banii ăștia, cred că aș cumpăra o insulă.

Cea mai vinovată plăcere?

Cred că să mănânc, deși nu se vede.

Pasiune neobișnuită?

Să joc șah!

Unde se va opri naționala U21 la Euro?

În finală! 

Citește și:

 ROMÂNIA - INSULELE FEROE 4-1 // NOTE GSP: Ciprian Keșeru și George Pușcaș, cei mai buni de pe teren » Bancu a dezamăgit + cât a primit Ianis Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează