FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Rădoi, prima reacție după articolul din GSP: „Știu foarte bine ideile lui Reghe, rapoartele confirmă!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 17:15 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 18:02

Azi, la conferința de presă premergătoare meciului cu Liechtenstein, Mirel Rădoi a detaliat declarația de la finalul meciului cu Islanda (2-0) despre Jovan Markovic. Selecționerul a spus după victoria de la Reykjavik că atacantul Universității Craiova e obosit, motiv pentru care Gazeta a analizat situația fotbalistului de 20 de ani.

  • România - Liechtenstein se joacă duminică, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.

„O să fiu cât mai scurt. După ce a expirat împrumutul la Clinceni, Markovic a revenit la Craiova, apoi a slăbit foarte mult într-o perioadă scurtă, e într-un proces de dezvoltare pe care cei de la Craiova l-au hotărât. S-a schimbat staff-ul la echipa de club, eu știu foarte bine ideile lui Reghe. 

Putem vedea cu toții că jucătorii Craiovei au acum reacție după pierderea mingii, stau cât mai mult timp în terenul adversarei, sunt foarte agresivi. Markovic, în procesul ăsta, neavând foarte multe minute în trecut, slăbind foarte mult, a intrat într-un ritm intens, chiar dacă n-a fost decât în două jocuri integralist.

Rapoartele arată că e foarte obosit și trebuie să avem grijă cu el. Nu vrem să avem o situație similară cu ce s-a întâmplat la Drăguș și Alibec (n.r. - accidentați). Asta nu înseamnă că Markovic va juca puțin sau doar pe final, dar trebuie să avem grijă cât și cum va juca”, a declarat Rădoi.

Decizie importantă luată de Rădoi înainte de meciul cu Liechtenstein: „Nu vreau să risc”
ROMÂNIA - LIECHTENSTEIN
Decizie importantă luată de Rădoi înainte de meciul cu Liechtenstein: „Nu vreau să risc”

„Liechtenstein e o echipă ciudată, trebuie să fim atenți” » Ce îl neliniștește pe Rădoi înaintea următorului meci din preliminarii

Markovic n-a făcut nimic, dar gâfâie

Rădoi a spus inițial, la conferința de după meciul cu Islanda, că tânărul atacant al Craiovei e epuizat, dar cifrele arată că el mai mult a stat pe teren: a jucat doar 15 minute, n-a tras spre poartă, a pierdut un număr-record de baloane, a câștigat extrem de puține dueluri și n-a driblat pe nimeni.

„Victoria a venit cu sacrificii mari. Denis Drăguș s-a accidentat ieri la antrenament, Alibec, azi, Tănase, pe care îl puteam folosi număr 9 fals, ne lipsește. Vedem ce soluții avem ca atacant, pentru că și Markovic se simte cam obosit”. Declarația îi aparține lui Mirel Rădoi și a fost făcută la 30 de minute după finalul confruntării cu Islanda.

Dacă în privința lui Drăguș, Alibec și Tănase lucrurile sunt clare din perspectiva accidentărilor pe care le-au suferit, anunțul făcut în privința fotbalistului Universității Craiova a surprins total.

  • În primul rând fiindcă el a fost folosit extrem de puțin la Reykjavik. A intrat în minutul 76, în locul lui Alibec. Deci a evoluat în jur de 15 minute! Mult sub 20% din cât durează un meci de fotbal.
  • În al doilea rând, cifrele lui de joi seară sunt departe de a arăta că a reușit ceva ieșit din comun, ca prezență și realizări în joc. Deși a fost introdus tocmai pentru a juca rolul lui Alibec, de a ține de baloane și de a se impune în disputele fizice cu adversarii, Markovic a pierdut aproape toate duelurile pe care le-a avut. 

A bifat doar 14% dueluri câștigate, fiind la acest capitol cel mai slab de pe teren, lângă el clasându-se Albert Gudmundsson, cu un procent de 15%.

Rădoi, prima reacție după articolul din GSP: „Știu foarte bine ideile lui Reghe, rapoartele confirmă!”
Jovan Markovic

Markovic, cel mai slab cu Islanda

În plus, Markovic a irosit un număr incredibil de mare de baloane. A pierdut 6 mingi în doar 15 minute, un volum identic cu cel al lui Alibec, care însă a stat pe teren 75 de minute, și de două ori mai mare decât Man, care a jucat, de asemenea, 75 de minute. 

Chiar dacă e un fotbalist tehnic, atacantul oltenilor a fost modest și în privința driblingurilor. Chiar zero barat: nu doar că n-a reușit niciun astfel de procedeu, dar nici măcar n-a avut vreo tentativă în acest sens. 

Zero pe linie a avut și ca șuturi spre poartă, dar și la capitolul recuperări. Iar concluzia e una devastatoare pentru el: singurul jucător folosit de Mirel joi care n-a atins nivelul de 200 de puncte în indexul InStat, media tuturor realizărilor și nerealizărilor unui fotbalist cât timp se află pe gazon.

Top 5 cei mai buni „tricolori”

Fotbalist Index InStat
N. Stanciu 319
Nedelcu293
Chiricheș292
Man 284
Cicâldău282

Top 5 cei mai slabi „tricolori”

FotbalistIndex InStat
Markovic199
Sorescu231
Alibec233
Nedelcearu246  
Camora 248

Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul lui Alibec: „A fost foarte bun, mi-a plăcut!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Meciul României din Islanda, lider detașat la audiențe » Câți români au vizionat victoria „tricolorilor” de la Reykjavik

Denis Alibec, disperat după accidentarea din Islanda - România: „Nu duc 3 luni! Fac prevenție, dar degeaba”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
doubleti
doubleti  •  04 Septembrie 2021, 22:32

Dragi ziariștii, faceți ce faceți și va umpleți de penibil. Va explica și Radoi la ce se referea când a spus ca e obosit Markovic și voi o tot țineți langa. Tot susțineți ca băiatul a fost cel mai slab și xa n-a avut realizări când de fapt realitatea va contrazice. Pentru curioși recomand sa caute pe sofascore ca domnii ziariștii nu se sinchisesc. Iar pentru cel de mai jos care spunea ca Cicaldau a fost cel mai slab alături de Camora, ii recomand sa se lase de sportul asta ca se umple de penibil. În prima repriza, Cicaldau a fost omul reprizei. În partea a doua, Cicaldau a fost retras de către Radoi pentru a întări apărarea și a urcat mai mult Stanciu. Dacă compari cifrele lui Cicaldau cu cele ale lui Stanciu, Cicaldau este mult peste. Noapte bună.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  04 Septembrie 2021, 18:34

Sibgurii 2 care au jucat de 7 au fost Stanciu si Sorescu. Restul echipei in nota mediocra 6. Fundasul lateral Ratiu bun pe aparare, dar nu a trecut mijlocul terenului sa centreze, obosit din minutul 50. Nita nu prea a avut ce apara. Man sa fi jucat magistral?? A impins balonul. Alibec cu vreo 2 pase bune, atat. Nedelcu....stati sa vedeti cand va avea blackout. Toti ceilalti merita 6. Camora si Cicaldau 5. Media echipei: 6.

sibelius
sibelius  •  04 Septembrie 2021, 18:31
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 04 Septembrie 2021, 18:27

Specialistii nostri....

Tot aia care vorbeau de cifre cand plangeau ca nu e Manea titular....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close