FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

EXCLUSIV Israelianul „adoptat” de România, moment de sinceritate în interviul pentru GSP: „Oricât aș iubi țara voastră, vreau să câștigăm!” + ce i-au transmis compatrioții din mijlocul războiului

Idan Golan / Sursă foto: Instagram +18   FOTO
Idan Golan / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 18:18 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 23:27

Israelianul Idan Golan, în prezent la Gloria Buzău, un nume cu un istoric bogat în fotbalul nostru, fost coleg cu Tamaș la Hapoel Haifa, spune că, oricât ar iubi România și poporul român, așteaptă cu sufletul la gură o victorie a Israelului în duelul capital de sâmbătă

  • Israel - România va avea loc sâmbătă, pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV. Trei zile mai târziu, întâlnim Elveția acasă, pe Arena Națională. 

Cu două zile înaintea „șocului” de la Budapesta, decisiv pentru viitorul ambelor selecționate, Idan Golan a acceptat invitația Gazetei Sporturilor de a prefața întâlnirea din preliminarii dintre Israel și România. 

Cea care urmează să pună față în față țara sa de origine și pe cea care l-a „adoptat”, neîntrerupt aproape, în ultimii trei ani, în care atacantul de 27 de ani a evoluat pentru U Cluj, Voluntari și Buzău.

Idan Golan, cel care dezvăluia recent că prieteni de-ai săi au fost uciși de Hamas, spune că războiul în care Israelul e implicat reprezintă o sursă de motivație suplimentară pentru fotbaliștii naționalei.

Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”
ISRAEL - ROMÂNIA
Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”

Idan Golan, interviu înainte de Israel - România: „Vom încerca să rezolvăm meciul încă din primele minute”

- Idan, spune-mi, în primul rând, impresiile tale după meciul vostru cu Elveția. Un punct mare pentru voi, dar ce sentiment ți-a lăsat jocul? 
- Într-adevăr, un punct foarte important pentru Israel. Prima repriză a fost OK din punct de vedere defensiv, lăsând la o parte acel gol primit. Dar în repriza a doua ați putut vedea că ne-am creat o grămadă de ocazii și în final am și reușit să înscriem golul egalizator.

- Realist vorbind, ce așteptări ai de la duelul de sâmbătă? Din punctul tău de vedere, care crezi că va fi cheia acelei partide? 
- Nu știu la ce să mă aștept mai exact. Bineînțeles, îmi doresc ca Israel să câștige acest joc, ar fi un pas uriaș spre calificarea la EURO 2024. Cheia meciului? Noi trebuie să fim răbdători, să nu ne grăbim și să încercăm să tranșăm meciul în favoarea noastră încă din primele minute, deoarece bănuiesc că România va face totul pentru a nu pierde jocul și va miza pe cartea contraatacului, așa cum a făcut-o și la meciul din septembrie.

Israelianul „adoptat” de România, moment de sinceritate în interviul pentru GSP: „Oricât aș iubi țara voastră, vreau să câștigăm!” + ce i-au transmis compatrioții din mijlocul războiului
Idan Golan / Sursă foto: Instagram

- Crezi că România ar face o greșeală intrând pe teren cu gândul la o remiză? 
- Personal, ca jucător, nu intri niciodată la egal, dar situația se poate transforma de așa natură încât o echipă să dorească să-și protejeze obiectivul și, în cele din urmă, să facă totul pentru a nu pierde meciul.

Idan Golan: „Ambiția israelienilor e la cote înalte din cauza războiului!”

- Cu toți jucătorii menajați ieri, să ne așteptăm la un Israel și mai puternic și concret decât ce am văzut în meciul cu Elveția?
- Nu sunt sigur în privința jucătorilor care vor fi trimiși în teren sâmbătă, dar ați putut vedea și miercuri foarte mulți fotbaliști tineri în primul „11”, care au jucat foarte bine și care au o calitate individuală ridicată. 

- Din punctul tău de vedere, cine are o echipă mai bună în acest moment? Israel sau România? Mă refer atât la calitatea individuală a jucătorilor, cât și la nivelul echipei, ca un întreg.
- În acest moment, cred că ambele echipe sunt pe picior de egalitate, fiindcă Israelul nu poate evolua acasă din cauza războiului. Dar știu ceva indiscutabil de la prietenii mei de acolo, și anume că ambiția și pasiunea sunt la cel mai ridicat nivel în momentul de față, din cauza războiului și a durerii pe care fiecare israelian o simte în acest moment. Ambele echipe au jucători de calitate, aș spune că sunt două naționale similare.

+14 FOTO

- Israelul a fost aproape s-o învingă pe România în septembrie. Crezi că meciul de sâmbătă se va desfășura pe coordonate similare celui din urmă cu două luni? Mă refer la acea repriză secundă în care Israel ne-a „vânat”...
- Cred că Israelul va începe cu turația la maximum și va încerca să ia o opțiune serioasă pentru victorie încă de la început. Cum spuneam mai devreme, suntem conștienți de riscurile pe care le presupun contraatacurile României. Oricât de mult iubesc România și poporul român, sper că meciul se va termina cu o victorie a Israelului!

Calcule: cum se califică România la EURO

România are o mare șansă să se califice la EURO 2024. În cazul în care nu pierdem cu israelienii sâmbătă, suntem la turneul final înainte de ultima partidă din preliminarii, cu Elveția. În cazul unei înfrângeri cu Israel, calculele se complică serios.

Varianta 1: daca România câștigă sau face egal cu Israel, se califică matematic la EURO înainte de ultimul meci din preliminarii, cu Elveţia.

Varianta 2: dacă România pierde cu Israel, următoarele condiţii trebuie îndeplinite pentru calificare:

  • România câştigă cu Elveţia, iar meciul Andorra - Israel nu mai contează pentru noi
    SAU
  • România face egal cu Elveţia și Israel nu bate Andorra 
    SAU
  • România pierde cu Elveţia și Israel pierde în Andorra

O victorie cu Elveția ne garantează calificarea, dar și primul loc în grupă, indiferent ce se întâmplă în celelalte meciuri.

VIDEO Toate informațiile înainte de Israel - România, meciul unei generații

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”

VIDEO Ștucan l-a întrebat pe „tricolorul” cu 32 de selecții la lot dacă e mulțumit de actuala națională: „Știți ce nu mai văd eu acum?”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
doritor
doritor  •  18 Noiembrie 2023, 11:28

Raspunsurile jucatorului israelian sunt corecte, il califica ca un fotbalist cunoscator al fotbalului din ambele tari. Ca tine cu tara sa natala e normal sa fie asa. E dovada de patriotism mai cu seama in situatia in care e acum tara sa. Vad ca sub asa zisele drepturi internationale si drepturi ale omului se cere sa stam ca viteii la taiere, sa mergem strict in turmele dirijate de niste insi erijati in conducatorii lumii.

selavn
selavn  •  18 Noiembrie 2023, 02:51

Rusine sa publicati asa articol!

selavn
selavn  •  18 Noiembrie 2023, 02:49

Am adoptato napirca

Vezi toate comentariile (9)
Comentează