FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV Mihai Butean n-a mai rezistat când a văzut că Rădoi nu l-a convocat: „N-am putut să mă uit până la sfârşit!”

Mihai Butean (al doilea de la stânga la dreapta)
Mihai Butean (al doilea de la stânga la dreapta)

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2019 14:11

Mihai Butean, fundașul dreapta al Astrei, este în vacanţă în străinătate şi a urmărit pe internet anunţarea lotului U21 pentru Euro 2019: „Sunt foarte dezamăgit, dar asta nu o să mă doboare, o să mă facă să fiu şi mai puternic”.

Aflat pe lista extinsă, de 33 de jucători pentru turneul european din iunie, Mihai Butean (22 de ani) a urmărit cu emoţie şi speranţă conferinţa de presă în care Mirel Rădoi a anunţat lotul final de 23. Era în vacanţă, în străinatate şi a urmărit totul pe internet.

Mihai a recunoscut că „nu am putut să mă uit până la capăt. Când am văzut că nu eram pe lista fundaşilor, am închis transmisia. Am rămas aşa, un pic doar cu mine. Mi-au dat şi lacrmile. Ştiu cât am muncit şi cât de mult mi-am dorit să fiu la Euro, mai ales că pentru mine era ultima şansă să ajung la un turneul final continental de tineret. Dar asta e alegerea domnului Mirel Rădoi şi nu am nimic să îi reproşez.

Ştiu că am avut concurenţă, e normal la echipa naţională, dar eu am încercat să dat totul pe teren, să demonstrez că se poate baza pe mine. E un moment greu pentru mine, dar n-am să fac o tragedie din asta. N-o să mă las doborât, o să mă pregătesc şi mai intens, o să trec peste asta şi o să fiu mai puternic! Sunt convins că dacă voi munci a fel o să am şansa să merg la un turneu final cu echipa naţională”.

Butean nu consideră că evoluția slabă a Astrei din play-off a dus la decizia selecționerului: „Nu cred că nu am prins lotul pentru că Astra a avut un play-off mai slab. Până la urmă, am jucat finala Cupei României şi am fost aproape să o câştigăm. Iar parcursul echipei, în campionat, a fost influienţat şi de prblemele financiare pe care le-am avut.

Poate a contat şi faptul că eu am jucat doar în ultimul meci al campaniei din preliminarii şi nu am contribuit aşa de mult la calificarea echipei. Sper să nu aibă nimeni nici o problemă şi să nu fie nevoie, dar, dacă se va întâmpla ceva şi va fi nevoie de mine, eu am să fiu pregătit”.

mihai butean euro
Mihai Butean a participat la calificarea României U21 la EURO 2019

SE GÂNDEȘTE SĂ PLECE DE LA ASTRA

Butean a vorbit și despre declarațiile dure ale lui Cestor și Zoua legate de problemele de la Astra, dar și despre un eventual transfer:

„Ce au spus colegii mei de la Astra, Cestor şi Zoua, a fost adevărul. Am avut un sezon foarte dificail. Eu am fost nevoit să ma împrumut la impresar, la familie. Mi-au mai dat şi colegii, pe mine m-au ajutat toţi, că eram cel mai mic. De aceea nici nu am renunţat la memoriu.

Dacă voi deveni jucător liber, îmi doresc să merg la o echipă la care să joc şi să lupt pentru obiective importante, pentru trofee. E posibil să apară şi variante din străinătate, nu doar din ţară”.

LOTUL CONVOCAT PENTRU EURO 2019

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie 2019: România– Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
1 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Citește și:

Mirel Rădoi și-a justificat alegerile! De ce nu sunt la EURO jucători ca Butean, Grigore sau Sorescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ali.bec
ali.bec  •  29 Mai 2019, 19:33
Postat de Alexandru Chis pe 29 Mai 2019, 15:46

Oare de ce FCSB nu-l vede pe Butean? Becali spune ca are nevoie de fundas stanga - Momcilovici este incert, Morais poate fi si mijlocas iar Stan este accidentat - astfel ca Butean este un jucator de real viitor.

Poate ca baiatul are demnitate și ceva minte și ocolește ecosistemul becalifer

105662257060988
Eugen Qy  •  29 Mai 2019, 19:11
Postat de Alexandru Chis pe 29 Mai 2019, 15:46

Oare de ce FCSB nu-l vede pe Butean? Becali spune ca are nevoie de fundas stanga - Momcilovici este incert, Morais poate fi si mijlocas iar Stan este accidentat - astfel ca Butean este un jucator de real viitor.

Ce rau ti-a facut bietul Mihai Butean, ca ii doresti raul ? Nu vezi ca toti cei care ajung la fc fcsb sunt mitraliati de gb la prima greseala de parca el ar fi fara greseala ? Daca ajunge acoloo, ii plang de mila !

1618597915124142
Alexandru Chis  •  29 Mai 2019, 15:46

Oare de ce FCSB nu-l vede pe Butean? Becali spune ca are nevoie de fundas stanga - Momcilovici este incert, Morais poate fi si mijlocas iar Stan este accidentat - astfel ca Butean este un jucator de real viitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează