FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

MM Stoica, discuție cu un antrenor de pe lista FRF: „Propunerea lui m-a șocat”

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 10:09 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 10:29

FRF are pe listă 10 posibili antrenori pentru postul de selecționer, iar printre ei se află și Adrian Ursea (54 de ani).

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a dezvăluit că a avut o discuție cu fostul antrenor de la Nice și că acesta l-a surprins într-un mod plăcut cu informațiile pe care acesta i le-a oferit despre un anumit jucător, pe care oficialul formației roș-albastre nu a dorit sa-l numească.

Mirel Rădoi a primit două oferte după despărțirea de naționala României: „Asta ar fi fost culmea!”
PROPUNERI
Mirel Rădoi a primit două oferte după despărțirea de naționala României: „Asta ar fi fost culmea!”

Mihai Stoica, dezvăluiri despre discuțiile cu Adrian Ursea: „Propunerea lui m-a șocat”

„Cu Ursea am vorbit acum câţiva ani. L-am întrebat de nişte jucători din Elvetia şi mi-a făcut o propunere care m-a şocat, în sens pozitiv. 

E foarte bun. Adică e un tip analitic, de care îmi place foarte mult. Nu ştiu dacă sunt şanse ca el să ajungă selecţioner. Nu are experienţă nici el, chiar dacă are o vârstă mai înaintată decât de Adrian Mutu (42 de ani)”, a declarat Mihai Stoica la TV Telekom Sport.

CV Adrian Ursea

  • Data nașterii: 14 septembrie 1967, Slobozia
  • Post: mijlocaș central
  • A jucat la Petrolul Ploiești ('86-'88, '89-'91), Victoria ('88-'89), Locarno ('91-'92), Chenois ('92-'94), Rapid ('94), Etoile Carouge ('95), Bulle ('95-'96), Vevey ('96-'97), Stade Nyonnaise ('97-'99), Fribourg ('99-'00)
  • A antrenat la Vevey ('00-'01), Servette Geneva (interimar - '03 / secund, '01-'03, '04 / U21 - '19), Meyrin ('05), Neuchatel Xamax ('11-'16, Academie), Nice ("principal" - '20-'21 / secund - '16-'18, '19-'20)
  • Meciuri/goluri L1: 149/20
  • Meciuri/goluri cupe europene: 11/0
  • Meciuri/goluri națională: 43/0 (U16-U21)

9e locul pe care a terminat Nice sezonul 2020-2021 din Ligue 1, cu Ursea pe bancă: românul preluase echipa după cinci înfrângeri consecutive, pe poziția 11 în campionat

30 de meciurica „principal" pe banca lui Nice (Ligue 1, Cupa Franței, Europa League) a stat Ursea de la începutul lui decembrie până la finalul sezonului din Hexagon: a adunat 11 victorii, 5 remize, 14 eșecuri, golaveraj 37-42

Adrian Ursea, tehnicianul școlit în Ligue 1: „Ce se întâmplă cu antrenorii la FCSB seamănă cu cărțile de povești”
INTERVIU
Adrian Ursea, tehnicianul școlit în Ligue 1: „Ce se întâmplă cu antrenorii la FCSB seamănă cu cărțile de povești”

Adrian Ursea: „Sunteți prea duri cu naționala”

În iulie, Adrian Ursea a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor și a făcut o radiografie a fotbalului românesc și-l apăra pe Mirel Rădoi.

„Naționala e oglinda campionatului, al cărui nivel e scăzut. Aceste discuții despre filozofia de joc a selecționerului ascund problemele profunde din spate. Mie-mi pare bine că Mirel abordează acest stil curajos, vreți iar să ne întoarcem la politica pașilor mici? Adevărul e, probabil, undeva pe la mijloc, pentru că nu e bine nici să stai cu fundul în poartă, nici să fii ultraofensiv.  

Dar sunteți prea duri cu naționala. OK, așa e, ne-au bătut Georgia și Armenia, nu e plăcut. Pe mine m-ar interesa însă dacă există un proiect concret la lot, așa cum s-a conturat și în fotbalul elvețian la un moment dat, cu o concepție, o metodologie, oameni competenți. În plus, nimeni nu se întreabă dacă avem jucători care pot performa la nivelul dorințelor noastre. Sunt capabili să stăpânească ideile care li se transmit? Că Daum nu e bun, Contra nu e bun, Rădoi nu e bun. Chiar așa, toți? Poate e o mare problemă la fotbaliști!”, spunea atunci Adrian Ursea.

Românul care a antrenat în Ligue 1, interviu pentru Gazeta Sporturilor: „Fotbalul românesc pare într-o bătălie contra lui Hagi, Lupescu, Boloni, Olăroiu, Lucescu”
INTERVIU
Românul care a antrenat în Ligue 1, interviu pentru Gazeta Sporturilor: „Fotbalul românesc pare într-o bătălie contra lui Hagi, Lupescu, Boloni, Olăroiu, Lucescu”

Cred că un antrenor trebuie să pună în practică ceea ce vine din interiorul lui, ce îi indică propriul ADN. Iar eu mă ghidez după trei elemente. Unu: trebuie să dăm un sens fotbalului. Să oferim un joc plăcut spectatorului care plătește un bilet sau un abonament la meci ori la TV. Rezultatul nu e suficient. Altfel, publicul s-ar interesa doar de scorul final și gata. 

Se întâmplă ca la un film. Știi că binele va triumfa în fața răului. Și totuși, te așezi în fața televizorului pentru a savura evenimentele, drumul până la deznodământ. La fel e și la fotbal: fanii sunt captivați de intriga partidei. De aceea, mai presus de rezultat e să livrezi la pachet fanilor ceva care să-i atingă emoțional 
– Adrian Ursea

VIDEO Florin Niță: „Mirel Rădoi tot timpul venea cu ceva nou în vestiar"

Citește și: 

Mirel Rădoi îi pune în oglindă pe Răzvan Burleanu și Mircea Sandu: „Îmi voi lua bobârnace de la foarte multă lume pentru ce voi spune”

Ce notă își acordă Rădoi după mandatul la națională: „Am vrut ca partidele să semene cu niște meciuri de box”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  26 Decembrie 2021, 16:59

Acest puscarias nebarbarit,in loc sa taca,vorbeste despre fotbal,de care habar nu are.Nu se pricepe la minge,ci la pusculita lui si la aranjamentele extrasportive.

ortega
ortega  •  26 Decembrie 2021, 11:14

REBÚT, rebuturi, s. n. Produs care nu corespunde condițiilor calitative stabilite prin standarde, norme interne, contracte etc. și care nu poate fi utilizat direct în scopul pentru care a fost realizat, reprezentând o pierdere economică. ◊ Rebut recuperabil = rebut care, printr-o remaniere, poate fi adus la calitatea stabilită. – Din fr. rebut.

853246084756615
Marcel Popa  •  26 Decembrie 2021, 11:13

Un fost deținut care a fost la mititica .Bravo gsp .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează