FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cum a comentat Mircea Sandu culisele despărțirii Rădoi-FRF

Mircea Sandu +21   FOTO
Mircea Sandu

Articol de - Publicat marti, 12 octombrie 2021 18:13 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 19:00

Echipa națională a României a participat la două baraje, de când au fost introduse de FIFA și UEFA. Ambele disputate în mandatul fostului președinte al FRF, Mircea Sandu (68 de ani). Ratate amândouă. 

Primul cu Slovenia, pentru CM 2002, cu Hagi selecționer, iar al doilea cu Grecia, pentru CM 2014, cu Victor Pițurcă la timonă. Mircea Sandu a explicat că în mandatul său înțelegerile cu selecționerii se prelungeau automat în cazul calificării echipei la baraj. 

„Dacă se ajungea în play-off contractul se prelungea de drept. Abia în cazul calificării la turneul final prelungirea se făcea de comun acord, în baza unei renegocieri”, a declarat „Nașu” pentru GSP. 

Fostul șef al FRF a comentat scurt situația lui Rădoi: „Probabil, cei din Federație n-au ținut cont de baraj, ceea ce e în defavoarea instituției, nu a angajatului. Acum poate avea loc o renegociere pe alți termeni, iar Rădoi poate avea alte pretenții pentru a continua”. 

Decizia lui Rădoi i-a surprins pe membrii Comisiei Tehnice a FRF

După 1-0 cu Armenia, Mirel Rădoi a anunțat că renunță la națională după ultimele două partide din preliminariile Campionatului Mondial, chiar dacă naționala se va califica la baraj.

Anunțul lui Mirel Rădoi i-a luat prin surprindere și pe cei din FRF, aceștia fiind siguri că selecționerul va continua pe banca României și pentru meciurile din baraj, care vor avea loc în martie.

„Așa sunt băieții ăștia tineri. Nu suportă criticile, nu știu să le ducă!”

Așa sunt băieții ăștia tineri. Nu suportă criticile, nu știu să le ducă! Au bani, au o situație materială bună, dar nu știu să se descurce când sunt criticați. Nu suportă să fie criticați! Inițial, Rădoi nu a vrut să preia naționala la barajul cu Islanda, care trebuia să fie prima partidă oficială, dar, din cauza pandemiei, s-a amânat și s-a jucat după meciurile din Liga Națiunilor. Ne gândeam la viitorul fotbalului românesc, care era legat de generația de la U21. 

Era normal ca Rădoi să fie prima opțiune. El a acceptat să preia echipa înainte de baraj, deși nu și-ar fi dorit. Planul era să joace meciul de baraj, să meargă la Jocurile Olimpice din vara lui 2020, cum erau programate, după aceea să joace în Liga Națiunilor și să înceapă preliminariile CM 2022 cu o echipă formată de el, cu mulți jucători de la U21. Dar totul a fost dat peste cap de pandemie. 

Acum trebuie căutată o altă variantă, dacă el chiar nu vrea să mai continue. E clar că aici e vorba de orgoliu pentru că toată lumea a tras în el, după rezultatele din barajul cu Islanda, din Liga Națiunilor și din începutul preliminariilor”, a explicat un membru din Comisia Tehnică a FRF pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV GSP a aflat de ce vrea să plece Rădoi! » Informații de culise: „A existat un raport”

FRF reacționează după anunțul lui Mirel Rădoi: „Asta ne dorim”

Ipoteză nouă în cazul lui Mirel Rădoi: „Să așteptăm ultimele meciuri din grupă”

Playtech: Doliu imens în televiziune. Vestea tristă a dimineţii a fost dată de Dan Negru


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  12 Octombrie 2021, 22:47

In mod normal contractele pentru selectioneri trebuie facute pe perioada pana dupa sfarsitul turneului final cu drept de reziliere din partea federatiei dupa ori ce etapa in cazul iesirii din obiectiv in mod matematic, definitiv.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează