FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Nu meritam!” » Detaliul care l-a scos din minți pe Daniel Pancu: „Nu așa se joacă un meci decisiv!”

Cu mâinile în cap, neputincioși, „tricolorii” au bifat un nou Mondial ratat / Sursă foto: Alexandra Fechete +42   FOTO
Cu mâinile în cap, neputincioși, „tricolorii” au bifat un nou Mondial ratat / Sursă foto: Alexandra Fechete

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 17:38 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 18:15

Daniel Pancu (44 de ani), fostul atacant al echipei naționale, face o radiografie nemiloasă primei reprezentative și spune fără ezitări că „tricolorii” nu meritau să se califice la „barajul” pentru CM 2022.

Figură reprezentativă în fotbalul românesc, Daniel Pancu a făcut o comparație între modul în care România și Macedonia de Nord au abordat confruntarea cu Islanda. Dacă naționala noastră a avut o prestație dezamăgitoare (0-0), Pancu laudă modul în care nord-macedonenii au tratat duelul cu islandezii de duminică (3-1).

„Ne putem gândi la o întoarcere a ta la FCSB?” » Mirel Rădoi a dat cărțile pe față: „Să mă cert iar cu nașul?”
FCSB
„Ne putem gândi la o întoarcere a ta la FCSB?” » Mirel Rădoi a dat cărțile pe față: „Să mă cert iar cu nașul?”

Daniel Pancu oftează: „Nu de acea manieră se joacă un meci decisiv”

„Nu meritam! Dacă Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă în traistă. N-am văzut niciun minut din meciul României cu Liechtenstein, m-am uitat la Macedonia de Nord - Islanda. Când joci un meci decisiv, totul pleacă de la agresivitate. Nu de acea manieră se joacă un meci decisiv (n.r. face referire la România - Islanda), chiar dacă și autoritățile sunt de vină că au interzis spectatorii. 

Jucătorii noștri din atac erau foarte lenți, aveau nevoie de trei, patru, cinci atingeri de balon. Macedonenii erau agresivi, noi am avut un singur cartonaș galben în meciul cu Islanda. Dar am văzut o echipă mută, care a început să joace abia după o ocazie mare a Islandei”, a declarat Daniel Pancul, în cadrul emisiunii „Liga Digi Sport”.

Cu suporteri în Ghencea, România câștiga pe teren propriu cu Islanda
- Daniel Pancu fost atacant

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+38 FOTO
Mai vinovat decât Rădoi!
LIECHTENSTEIN - ROMÂNIA 0-2
Mai vinovat decât Rădoi!

Rădoi îi dă un sfat viitorului selecționer: „Chiricheș este liderul în jurul căruia trebuie construită echipa!”

În cadrul conferinței de presă în care și-a anunțat plecarea de la echipa națională, Mirel Rădoi (40 de ani) a fost întrebat de trimisul Gazetei la Vaduz, Remus Răureanu, dacă actuala echipă are un lider pe care viitorul selecționer să se bazeze. Răspunsul lui Rădoi? Vlad Chiricheș (32).

După ratarea locului 2 în grupa J din preliminarii, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că nu dorește să-și prelungească contractul cu FRF. El a comentat situația postului de selecționer și a numit liderul acestei naționale.

Vlad Chiricheș. Chricheș e jucătorul care din punctul meu de vedere trebuie să continue la echipa națională. Totul trebuie să fie construit în jurul lui, atât ca sportiv, cât și ca om. În ultima perioadă nici nu mai e fragil”.

Stoper la Sassuolo, în Serie A, Vlad Chiricheș a adunat 69 de meciuri pentru echipa națională a României. Ultimul, 0-0 cu Islanda. El nu a jucat împotriva lui Liechtenstein din cauza unei suprasolicitări musculare la nivelul coapsei stângi.

Dacă în mare parte noul selecționer va convoca aceiași jucători, va trebui să abordeze de aceeași manieră jocurile. Dacă va aduce alți jucători, poate avea și altă idee de joc, dar acești jucători sunt obișnuiți după doi ani și jumătate cu aceste principii de joc. Cred că jucătorii au făcut, în mare parte, ceea ce noi le-am cerut. 
- Mirel Rădoi

VIDEO Mirel Rădoi explică problema mentalității din fotbalul românesc: „Am fost învățați să facem lucruri de frică!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

ANALIZĂ De ce Serbia ajunge la Mondial și România nu! Atuurile lor copleșitoare

NOTE Mediocri și cu Liechtenstein » Cei 5 „tricolori” notați cu 5 pentru prestația de la Vaduz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1947____forumer
1947____forumer  •  16 Noiembrie 2021, 16:12

Mda...

robotucigas
robotucigas  •  16 Noiembrie 2021, 10:51

Ar trebui sa ne axam pe 2-3 echipe din România ca, viitorul, Craiova și fcsb care are mulți români în echipe. Sa facem ceva echipa de acolo, sa lăsăm pe restul. Talentele noastre după ce pleacă mor.. Uitați-vă la Mihăilă siMan care au ajuns în liga a2-a din Italia și stau pe bancă. Și ne miram de ce nu câștigăm? Pai nu gândim bine fotbalul. Jucători sunt vânduți imediat și stricați, preselecția de jucători se mai face și în a da șpagă, iar cei care au talent mor. De ex eu când eram mic aveam un prieten ce juca extraordinar. Ne întorcea pe toate părțile, nu puteam sa-i luăm mingea deloc. A dat pe la Craiova o preselecție, după ce nu a luat s-a lăsat și a luat darul beției. Recunosc ca acest băiat era peste un alt amic care a ajuns sa joace și la CFR, deci talentele se pierd doar ca părinți nu-și permit sa dea o mită

Vezi toate comentariile (2)
Comentează