FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Burleanu a încălcat ultima dorință a lui Rădoi: FRF, gata de o schimbare majoră la națională

După despărțirea de Mirel Rădoi, un antrenor din noua generație, care preferă fotbalul deschis, ofensiv, FRF e gata să-i ofere naționala lui Dan Petrescu: garant al rezultatelor, dar oposul fostului selecționer ca abordare a meciurilor.
După despărțirea de Mirel Rădoi, un antrenor din noua generație, care preferă fotbalul deschis, ofensiv, FRF e gata să-i ofere naționala lui Dan Petrescu: garant al rezultatelor, dar oposul fostului selecționer ca abordare a meciurilor.

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 17:05 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 01:09

După despărțirea de Mirel Rădoi, un antrenor din noua generație, care preferă fotbalul deschis, ofensiv, FRF e gata să-i ofere naționala lui Dan Petrescu: garant al rezultatelor, dar oposul fostului selecționer ca abordare a meciurilor.

„Dacă vor fi convocați aceiași jucători, cine va veni va trebui să abordeze de maniera noastră jocurile. Acești fotbaliști sunt obișnuiți după doi ani și jumătate cu anumite principii de joc”, spunea Rădoi la finalul mandatului. 

Vine Dan Petrescu la națională? „Am vorbit cu el, știu ce vrea”
SELECȚIONER
Vine Dan Petrescu la națională? „Am vorbit cu el, știu ce vrea”

Trecere bruscă încercată de FRF: de la Rădoi la Petrescu!

A urmat o discuție între Mirel și federali, cele două părți nu s-au înțeles privind continuarea colaborării, apoi Burleanu l-a abordat pe Hagi, un alt antrenor recunoscut pentru înclinațiile ofensive. „Regele” a declinat propunerea, la fel ca Răzvan Lucescu, un tehnician echilibrat, foarte preocupat și de partea defensivă. 

În continuare, FRF a mers la Cluj, pentru pista Dan Petrescu. O alegere care nu ține cont de afirmația lui Rădoi. SuperDan este exact opusul lui Mirel, un tehnician pragmatic, gata să sacrifice oricând spectacolul în favoarea rezultatelor. 

Așadar, FRF a girat în urmă cu câteva zile o schimbare majoră la echipa națională, în comparație cu tactica pe care a implementat-o Mirel Rădoi, selecționer acuzat în multe rânduri că nu folosește nici măcar un mijlocaș defensiv. 

Dan Petrescu e altceva

La absolut toate capitolele relevante pentru comparația dintre doi antrenori din perspectiva modului de a privi fotbalul, reiese diferența dintre Rădoi și Petrescu.

Chiar dacă Mirel Rădoi a reușit să regleze apărarea în a doua parte a mandatului, iar pe Dan Petrescu îl trage în jos - spre deosebire de ultimii ani - parcursul european, din Conference League, cifrele sunt evidente.

De exemplu, în ultimul an naționala lui Rădoi a tras de aproape două ori mai multe șuturi pe poartă decât CFR-ul lui Petrescu, varianta 2021. De asemenea, numărul ocaziilor create de echipa României în medie pe meci este semnificativ mai mare în comparație cu ardelenii.

RĂDOI LA NAȚIONALĂPARAMETRU*PETRESCU LA CFR
1.17Goluri1
16 (6)Șuturi (pe poartă)11 (3.5)
51%Posesie45%
6Cornere5.1
513Pase427
7Ocazii4.7
0.91Goluri primite0.75

*în 2021; media pe meci
**pentru echipa națională au fost luate în calcul și partidele amicale
***n-a fost contorizat meciul de azi al CFR-ului contra Chindiei

66%dintre meciurile României din 2021 au fost începute fără niciun mijlocaș defensiv veritabil; Petrescu a apelat întotdeauna la Boateng ori Bordeianu în noul mandat la CFR

Am avut o întâlnire cu cei de la FRF, pe care nu aș fi vrut să o am. Am zis că aș vrea să vorbim la finalul campionatului, dar au insistat. În plus, patronul a fost informat. Eu sunt concentrat 100% la CFR pentru următoarele 5 meciuri. Nu mai depinde de mine, ci de club, de patron 
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Petrescu îl zdrobește la experiență pe Rădoi!

Dan Petrescu are un CV infinit mai bogat decât Rădoi. Mirel are doar 19 meciuri ca antrenor în Liga 1, competiție pe care Petrescu a câștigat-o de 4 ori! 

Rădoi nu există momentan ca tehnician de club, el pregătind-o doar pe FCSB, în 2015, ceea ce a însemnat de altfel o experiență nereușită. Printre altele, Petrescu a obținut 8 puncte în grupele Ligii cu Unirea Urziceni și a fost aproape să o elimine pe Sevilla în „16”-imile Europa League, alături de CFR.

Rădoi a performat doar ca selecționer al României U21, națională pe care a dus-o până în semifinalele Campionatului European de tineret.

Conflict la final

Nicolae Dică, fostul „secund” al echipei naționale și un apropiat al lui Rădoi, l-a confruntat pe Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, cu 3 zile înainte de finalul contractului ex-selecționerului.

Vochin a dorit să scoată în evidență că FRF nu contactează alți antrenori înainte ca situația lui Rădoi să fie clarificată. „Păi, s-a vorbit cu Hagi și cu Răzvan Lucescu, deși noi mai avem contract până pe 30 noiembrie!”, a răspuns atunci „Nick”. 

Despre discuția decisivă dintre Rădoi și federali, în care FRF și-a propus la nivel declarativ să-l întoarcă din drum pe Mirel, principalele două părți implicate nu au avut nicio reacție oficială până acum.

A vorbit tot Dică, la Telekom Sport: „Mirel a cerut un contract mai lung, nu pe 6 luni, cât ține Liga Națiunilor. E normal să vrea o înțelegere pe 2 ani, 4 ani. Am văzut că apoi i s-au oferit lui Hagi 4 ani”.

Iuliu Mureșan, despre Dan Petrescu: „Sunt convins că ar fi o soluție bună pentru națională”

Citește mai multe articole despre echipa națională:

FRF, sfătuită să negocieze cu un fost selecționer: „De el văd că se vorbeşte foarte puţin, dar a fost garantul succesului”

Ladislau Boloni a trimis un mesaj în timpul emisiunii: „Nu crede că FRF îl ia în calcul pentru postul de selecționer”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (22)
pickhammer
pickhammer  •  04 Decembrie 2021, 22:51
Postat de nicolaulucian pe 04 Decembrie 2021, 22:15

Cred ca este clar pentru toata lumea ca, presedintele federatiei este in campanie electorala, bineinteles, nu numai el ci si subordonatii, Bode vs ``Mihai`` ; este surprinzator ca cei care mai ieri erau tinuti foarte departe de ce inseamna FEDERATIA , Hagi, Lucescu jr. ( contactandu- l pe junior si l -au apropiat si pe senior , care inca mai are un cuvant greu de spus in structurile din care a facut parte, ``secu``) , Dan Petrescu mai nou , sunt de a dreptul ce sa vezi ``solutii`` . Saltul acesta de la ``*** functionali`` la cei din ``generatia de aur`` mai ca iti provoaca ameteli , astfel ca nu are sens ce se intampla doar daca ``baietii cu ochi albastrii`` nu cumva au primit vreo directiva sa rezolve situatia care poate deveni la un moment dat ``inconfortabila`` daca nu exploziva ( fanii si-au cam pierdut rabdarea). Nu trebuie sa uitam ce studii are dl. ``presedinte`` , acest domn primeste regulat informatii de calitate. ( calite nu cantite si ``manipularea`` este materie de baza) . Daca le iese vor fi cei mai castigati , daca nu le iese vor fi si mai ... . Asa ca , oricum ar fi tot ei vor fi `` aici in veci stapani``. Cat despre fotbal , performanta, ``Sampions league``, calificari la turnee finale , luati -va gandul . Invatamantul , Sanatatea si Sportul nu sunt prioritati in aceasta frumoasa tara , bugetele cele mai mari le vor avea tot ``EI``. `` HAGI ,POPESCU , PETRESCU , DUMITRESCU ... etc. nu fac parte din proiectele grandioase ale PNNR. Spor...!!!

Felicitari,Lucian!Cu alte cuvinte ai exprimat in amanunt mecanismul pe care l-am descris si eu dimineata intr-o postare si ma bucur sa constat,asa cum spuneam,nu sunt ei atat de subtili pe cat de naivi ne considera pe noi!

5amrtx
5amrtx  •  04 Decembrie 2021, 22:41
Postat de irldave pe 04 Decembrie 2021, 22:32

crezi ca sunt orbi ,prosti sunt sigur ,orbi nu !

În fine, mă gândeam la Burleanu. Cred că l-au racolat din clasa a patra, l-au pregătit pentru momentul zero: venirea extratereștrilor. Va fi băiatul cu pâinea și sare, geluit, spilcuit, cu sticle purtătoare de diferite raze pătrunzătoare și penetrante, agent șef cu funcție în men in blue, că negru nu- l avantajează. :))

irldave
irldave  •  04 Decembrie 2021, 22:32
Postat de 5amrtx pe 04 Decembrie 2021, 22:07

Dacă scriai vrejul, te mai ardeau băieții o dată. :))

crezi ca sunt orbi ,prosti sunt sigur ,orbi nu !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează