FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

ANALIZĂ Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

Andrei Ivan a fost aspru criticat după partida din Germania +44   FOTO
Andrei Ivan a fost aspru criticat după partida din Germania

Articol de - Publicat luni, 11 octombrie 2021 19:27 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 20:24

Gazeta Sporturilor a analizat evoluția lui Andrei Ivan din meciul cu Germania, vineri, la Hamburg, pierdut de tricolori” (1-2) din cauza unei grave erori de marcaj comise de atacantul de la CSU Craiova la golul marcat de Thomas Muller (81), după un corner.

Faza a suscitat comentarii aprinse, iar selecționerul Mirel Rădoi l-a chemat ieri pe atacantul de la CSU Craiova în fața presei să explice dacă știa că trebuie să-l țină pe Muller la fazele fixe.

„Da, am înțeles că a fost vina mea. Eu trebuia să stau cu Muller. Mi s-a transmis de pe bancă că eu trebuie să îl marchez. Nemții au venit cu șapte jucători în careu și a rămas unul liber”, a declarat Andrei Ivan. 

Andrei Ivan a fost introdus pe teren, în minutul 60, în locul lui Mihăilă, iar Thomas Muller a intrat în minutul 67, în locul lui Werner. 

GSP a analizat minutele jucate de Andrei Ivan cu Germania » Cum s-a descurcat „tricolorul” la celelate faze fixe când România s-a apărat

Când a pătruns pe gazon, Germania avea lovitură liberă de la 30 de metri. Ivan s-a pus lângă Rațiu, fără a intra în marcaj (foto jos). 

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

De pe margine, Rădoi se aude cum strigă: „Ivan! Ivan!". Fotbalistul nu l-a auzit din cauza vacarmului din stadion. Abia la cornerul care a ieșit din lovitura liberă, Ivan l-a luat în primire pe Werner (foto jos).

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

Atunci când Muller și Havertz se pregăteau de schimbare la marginea terenului, Mirel Rădoi i-a chemat la banca de rezerve  pe Ivan și pe Manea, pentru noi indicații (foto jos).

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

Din acel moment, Manea l-a luat în marcaj pe Muller la atacurile poziționale, iar la fazele fixe Muller trebuia ținut de Andrei Ivan. La cornere, Manea l-a avut în pază pe Goretzka. Din păcate, exact Goretzka și Muller au contribuit decisiv la golul victoriei Germaniei. Primul a câștigat duelul aerian cu Manea și a deviat mingea la bara a doua, de unde Muller, scăpat din vederi de Ivan, a înscris cu latul din apropierea porții. 

Acel corner fatidic ar fi putut fi evitat. Muller a centrat slab de pe dreapta, dar Adrian Rus, perfect până atunci, s-a precipitat și a degajat greșit în peluză, nepresat de nimeni (foto jos).

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

Muller a alergat să-i dea mingea lui Kimmich la colțul terenului și a intrat în careu, precum un șarpe. Veteranul lui Bayern Munchen a trecut în alergare ușoară pe lângă Ivan, care a întins o mână spre el, semn că l-a reperat (foto jos).

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

Tricolorul a făcut câțiva pași în dreapta după campionul mondial, dar s-a oprit, după ce a întors capul spre minge. Muller a continuat alergarea, parcă într-o traiectorie firească, spre bara a două, acolo unde avea să ajungă și mingea deviată cu capul de Goretzka (foto jos). Gol cu latul, 2-1 Germania.

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania
+40 FOTO

După primirea golului, Ivan și-a pus mâinile în șold. 

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

În minutul 90+1, Germania a mai avut un corner, dar Ivan s-a dus lângă bară. Rus i-a făcut semn cu mâna că Muller e liber în careu. Atacantul nu a reacționat, iar lângă Muller a apărut Răzvan Marin.

Andrei Ivan, sub lupa GSP » Ce făcea „tricolorul” la fazele fixe cu Germania

Mirel Rădoi, iritat la conferința dinainte de România - Armenia: „Vreți circ? Facem circ!” » L-a chemat pe Ivan în fața presei

Citește și alte știri despre naționala României: 

4 „tricolori”, analizați de un fost antrenor de la națională: „O «găselniță» extraordinară” / „Poate fi următorul fundaș central de neclintit”

Lotul României pentru meciul cu Armenia » Ionuț Nedelcearu este apt de joc, 3 jucători lipsesc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  12 Octombrie 2021, 07:30

Comentarii jenante, sunteti ofticati de U Craiova, dar va e si frica in acelasi timp. Bancu, Mihaila, Ivan, Marcovic. Ei s numai e sunt in vizorul vostru. La faza pe care o comentati, mingea nu trebuia sa treaca de Manea. Dar el e de la chefere si nu va da voie Dancu sa ziceti ceva despre el. Sa vedeti voi cum ia Rotaru campionatul anul asta, cu Bancu, Ivan, Marcovici ... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabri80el
gabri80el  •  12 Octombrie 2021, 00:01
Postat de Rotaru Ioan pe 11 Octombrie 2021, 23:57

Cat de nemernici puteți fi! Distrugere..dați in ei, ziar de ....ca ncan.. Nimic nu va convine in fotbalul romanesc, care a ajuns aici din cauza voastră!

ivan chiar este praf... nu are ce cauta la nationala.pt un atacand central iti trebuie minim de forta. el nu are nici forta unui copil de 15 ani. asa este cand nu muncesti . la pase nu mai spun. mai bine jucam in 10 decat cu asemenea atacant. mihaila trebuia sa joace in locul lui ivan avand in vedere ca ca avea cartonas galben si putea fi evitat. dar cand nu ai cap...

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  11 Octombrie 2021, 23:59

Lasati-l in pace. A tinut excelent de minge pe finalul meciului cu Armenia. Meciul cu Germania nu mai conteaza.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează