FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

Presa din Serbia, șocată de suspendarea primită de FRF: „O decizie brutală și rușinoasă! UEFA nu a avut milă”

Bannerul pe care scria „Kosovo e Serbia” i-a adus României o suspendare. 
Foto: Facebook @ Uniți sub Tricolor
Bannerul pe care scria „Kosovo e Serbia” i-a adus României o suspendare. Foto: Facebook @ Uniți sub Tricolor

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 11:52 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 12:13

Presa din Serbia a catalogat drept „o rușine” decizia luată de UEFA de a amenda FRF cu 52.000 de euro și de a permite accesul la meciul cu Andorra, de pe teren propriu, programat pe 15 octombrie, numai copiilor sub 14 ani, pentru incidentele care au avut loc la partida cu Kosovo, scor 2-0. 

CONTEXT:

  • Partida România - Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță.
  • Motivul? Ultrașii din galeria României au afișat un mesaj cu conotații politice, pe care l-au și scandat în repetate rânduri: „Kosovo e Serbia”.
  • Acțiunile acestora i-au lezat pe jucătorii kosovari, care au părăsit terenul. După reluare, România a marcat de două ori și a obținut o victorie prețioasă.
Cum s-a apărat România la UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo » În ce categorie a încadrat forul european cazul
APĂRARE
Cum s-a apărat România la UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo » În ce categorie a încadrat forul european cazul

Pe 14 septembrie, la două zile după meci, Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o anchetă pentru a analiza incidentele petrecute la meciul de pe Arena Națională, iar în cursul zilei de miercuri FRF a anunțat că a fost amendată cu 52.000 de euro și la meciul cu Andorra, din preliminariile EURO 2024, de luna viitoare, nu vor putea asista decât copii sub 14 ani. 

Decizia a șocat presa din Serbia, mai multe publicații catalogând această hotărâre drept „o rușine” sau „o decizie feroce”.  

Presa din Serbia, șocată de decizia UEFA de a sancționa FRF pentru incidentele de la România - Kosovo

„O decizie feroce! UEFA i-a pedepsit pe români pentru incidentele de la meciul cu Kosovo”, a titrat publicația Novoti. 

„Șoc! România s-a ales cu stadionul suspendat din cauza bannerului «Kosovo e Serbia» UEFA nu a avut milă”, au scris și cei de la Espreso. 

„O decizie rușinoasă luată de UEFA! România, pedepsită din cauza bannerului «Kosovo e Serbia»”, a afirmat și cotidianul Hotsport. În timp ce cei de la Novosti au scris: „Ce decizie brutală! UEFA a suspendat România pentru că fanii au afișat un banner cu «Kosovo e Serbia»”

Ce acuzații au fost aduse organizatorului, în speță FRF, în urma meciului România - Kosovo: 

  • afișarea și scandarea de mesaje politice
  • comportament rasist al suporterilor
  • aprinderea de torțe
  • aruncarea de obiecte în teren
  • blocarea zonelor de acces public

Cum a comentat FRF decizia luată de UEFA 

Comisia de Disciplină a judecat astăzi (n.r. - miercuri) cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie. UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.
Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

- comunicat FRF

VIDEO. România - Kosovo, întrerupt din cauza scandărilor suporterilor români

Citește și: 

FRF a anunțat unde va juca România U21 următoarele două meciuri din preliminariile EURO » Restricție specială impusă de UEFA în cazul primei partide

Dezvăluirile GSP sunt confirmate de Pancu, dar selecționerul șochează: „Sunt lucruri normale, aveam nevoie de bărbăție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
muzzi1
muzzi1  •  21 Septembrie 2023, 17:32

amuzant ca FRF nu a sesizat nimic dupa ce au facut kosovarii la Pristina cu fluieratul imnului si scandarile "***, ***"! ce ne mai place pozitia ghiocelul, inghitim tot, ne stergem la gura cu maneca si multumim frumos! si cand fac ai nostri ii infieram cu manie proletara! sunt curios, de ce FRF nu condamna atitudinea statului roman de a nu recunoaste Kosovo, daca tot sunt asa moralisti! ipocritii dracu`lui!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  21 Septembrie 2023, 14:31

Daca , politic in lume suntem= 0 . Robotul din "Sibiu" , ca la Cotroceni este in trecere , restul "***" dupa "BANI" ; Bravo , HOLOGRAF : cu melodia : Banii vorbesc .......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terra.nova
terra.nova  •  21 Septembrie 2023, 14:17
Postat de Viggobella pe 21 Septembrie 2023, 12:53

Hai că o să primești numai calde de la regresisti, naționaliști, homofobi, rasiști. Ești în lumea lor, felicitări.

Daca te mai destepti poate o sa te mai civilizezi regresistule dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere :))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează