FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Răzvan Burleanu, anunț de ultim moment despre viitorul lui Rădoi: „Vom comunica împreună decizia”

Răzvan Burleanu și Mirel Rădoi
Răzvan Burleanu și Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 17:20 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 19:03

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a oferit noi informații despre situația selecționerului Mirel Rădoi, cel care și-a anunțat plecarea de la echipa națională în octombrie, după victoria cu Armenia, scor 1-0.

Partidele cu Islanda și Liechenstein ar putea fi ultimele cu Rădoi ca selecționer. După victoria cu Armenia, acesta a declarat că va părăsi naționala, chiar dacă va obține calificarea la meciurile de baraj. 

Între timp, FRF a încercat să-l determine pe selecționer să se răzgândească și să-și prelungească înțelegerea care expiră la finalul lunii noiembrie. Răzvan Burleanu a atins astăzi acest aspect:

Răzvan Burleanu, despre viitorul lui Rădoi: „Vom comunica împreună decizia după aceste două meciuri”

„Au existat mai multe întâlniri la care am participat eu, directorul tehnic și selecționerul. Am discutat și despre prelungirea contractului. Relația dintre Mirel Rădoi și FRF a fost permanent bazată pe respect și încredere. Concluzia e că vom lua o decizie împreună după aceste două meciuri extrem de importante.

Vom comunica împreună decizia după aceste două meciuri. În acest moment, toate variantele sunt pe masă. Vom pune mai presus de orice interesul echipei naționale, care a înregistrează un trend ascendent de la meci la meci. Ne dorim ca, pentru luna noiembrie, să păstrăm coeziunea grupului și să obținem maximum”, a declarat Burleanu.

Răzvan Burleanu: „Trebuie să înțelegem toată această presiune la care Rădoi a fost supus”

N-am fost surprins de anunțul lui Rădoi (n.a - privind plecarea de la națională). De-a lungul acestei colaborări, a apărut și acest scenariu. Trebuie să înțelegem toată această presiune la care Rădoi a fost supus, în special în prima parte a acestui an. A luat echipa națională de pe un loc de baraj și lasă România în aceași loc. De asta nu am fost surprins.  

Ceea ce pot să vă spun e că prioritatea numărul unu e Rădoi. Vom respecta contractul până la final. Nici eu, nici reprezentații FRF, nu vom avea discuții cu un alt selecționer. E un lucru care a fost implementat în mandatul fiecărui selecționer”, a declarat Răzvan Burelanu astăzi, după Comitetul Executiv al FRF. 

Rădoi nu s-a artătat deranjat de nimic. Relația dintre FRF și FRF a fost bazată pe respect și încredere, așa cum am avut-o cu fiecare selecționer, cu excepția unuia. Din păcate pentru el, Federația a refuzat să-i plătească acea clauză lui Victor Pițurcă. În rest, am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii.

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Ce urmează pentru România:

  • Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat.
  • Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii.
  • Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată.
  • Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

VIDEO Mihai Stoichiță, despre viitorul lui Rădoi: ”El hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Citește și alte știri despre naționala României:

Rădoi șochează la ultima lui acțiune la „națională”! » Iată lotul final pentru Islanda și Liechtenstein!

Internațional din „Generația de Aur”, mesaj surprinzător pentru Rădoi: „Te-am criticat, dar acum merg și fac greva foamei ca să rămâi!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează