FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Pițurcă e chemat înapoi la naționala României: „Îi plătesc eu salariul, 20-40.000 € pe lună, cât e nevoie!”

Dumitru Dragomir îl vrea pe Victor Pițurcă selecționer, în locul lui Edi Iordănescu, care are în continuare sprijinul FRF.
Dumitru Dragomir îl vrea pe Victor Pițurcă selecționer, în locul lui Edi Iordănescu, care are în continuare sprijinul FRF.

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 iunie 2022 15:20 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 16:49

Dumitru Dragomir îl vrea pe Victor Pițurcă selecționer, în locul lui Edi Iordănescu, care are în continuare sprijinul FRF.

Fostul președinte al LPF a venit chiar și cu o propunere pentru șefii FRF. Dragomir susține că este gata să-i achite el salariul antrenorului de 66 de ani.

Victor Pițurcă, interviu EXCLUSIV: „Simt și satisfacție pentru că naționala n-a mai avut rezultate după plecarea mea” » Analiză necruțătoare: „De ce vreți demisii acum?!”
ROMÂNIA
Victor Pițurcă, interviu EXCLUSIV: „Simt și satisfacție pentru că naționala n-a mai avut rezultate după plecarea mea” » Analiză necruțătoare: „De ce vreți demisii acum?!”

Dumitru Dragomir îl vrea pe Pițurcă selecționer: „Îi plătesc eu salariul”

„Dacă pleca Iordănescu era una. Dar nu trebuia demis. Eu l-am sfătuit să plece.

Trebuie să aducă un profesionist, unul cu performanță în spate, unul care are calificări. Sunt atâția. Chiar dacă sunt bătrâni. Dacă au minte, de ce să nu îi pună? Alții afară caută bătrânii, iar noi îi ducem la cimitir. 

Îi plătesc eu salariul lui Pițurcă. Îi dau 20.000 de euro pe lună, timp de un an. Poate mai găsesc pe cineva, pe Viorel Păunescu, Giovanni Becali, pe Borcea sau Nețoiu și îi dăm 40.000. 

Mă, dacă Pițurcă nu califică echipa, să mă împușcați, mă fraților! Omul sfințește locul, bă. Băi fraților, ne-a calificat de trei ori și nu îl pui măcar consilier? Din acești tineri, Pițurcă scoate sigur 2-3”, a spus Dumitru Dragomir la Pro Arena.

  • Liber de contract din ianuarie 2020, când a fost demis de la CSU Craiova, Pițurcă a avut 3 mandate pe banca naționalei: iunie 1998-decembrie 1998, decembrie 2004-aprilie 2009 și iunie 2001 și 2014. 
  • A contribuit la calificarea la EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016.

Știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să le aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic. Am discutat și am hotărât să continuăm colaborarea. Echipa națională parcurge un moment dintre cele mai dificile din ultimii zece ani
- Răzvan Burleanu

VIDEO Enes Sipovic, despre lipsurile naționalei României: „Nu există patriotism”

Citește și:

Mircea Sandu, scos din sărite de Edi Iordănescu: „A dat o declarație revoltătoare! De ce ai venit aici?”

Analiza catastrofei » Concluziile dureroase trase de GSP după 6 meciuri cu Iordănescu pe bancă: apărarea e franjuri, atacul e inexistent

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
torque07
torque07  •  22 Iunie 2022, 09:39

Ca va place ca nu va place Piturca e singurul si ultimul selectioner care a aratat ca poate face o echipa din "materialul" disponibil. (2016) Nu cred ca ar face mare lucru nici el cu ce avem acum dar sigur ar fi scos cateva puncte din meciurile astea. Cu toate astea faptul ca inca il bagati in seama pe Dragomir arata profesionalismul si onoarea voastra de "jurnalisti". Omul asta a omorat fotbalul in Romania. A profitat cat a putut de functie pt a se imbogatii si nu a facut nimic pt fotbal. Si voi regulat i-i cereti pareri, i-i dati voce , il lasat sa vorbeasca. Denigrat! Are o mare parte din vina pt care suntem unde suntem cu fotbalul.

pErsanu02
pErsanu02  •  20 Iunie 2022, 12:01
Postat de bunicu pe 18 Iunie 2022, 17:53

Dar și pe timpul lui Sandu și Dragomir era aceiași situație toți care au avut probleme cu legea și au fost pedepsiți vor să aducă vechiul clan cu Becali și toți ceilalți care au caziere.Fraților nu avem jucători de valoare puteți face o echipă de antrenori dar pe teren joacă așa ziși fotbaliști.

Da ai dreptate , doar ca am avut incredere in Burleanu ca misca ceva de jos , chiar am sperat sa iasa prima oara presedinte al FRF gandinduma ca scapam de cloaca generatiei de aur care aveau smecherii si interese. Dar se pare ca m-am bucurat degeaba . Romania a avut rezultate cand peste tot in lume existau cam aceleasi metode de antrenament vitaminizare si recuperare , si ca sa intelegi ce vreau sa zic este isteria provocata la antrenamentele si meciurile FCSB ului cand jucatorii beau un lichid colorat din pungi ... lucruri care se intmaplau in fotbalul mare cu 10-15 ani inainte , dupaia isteria dupa aparitia TRX-ului , si cea mai grava recuperarea in butoaie cu Gheata ca in anii 60 iar azi fotbalul mare are aparate digitalizate , tehnologizate care iti ajuta corpul. Si ar mai fi multe multe altele , de exemplu Man City are in staf vreo 70 de oameni , din care 25 sunt medici/psihologi/nutritionisti. Imi aduc aminte de discutiile celor din liga 1 care nu accepta mai mult de 3 colaboratori ai antrenorului :) Si dasta zic , noi am ramas in trecut cu fotbalul , imi dau seama ca nu sunt jucatori , defapt ei sunt , doar ca nu au fost exploatati asa cum a trebuit inca de mici ... alte tari au adus antrenori straini care sa le implementeze copiilor dorinta de a castiga , de luptator , o alta mentalitate ... si au reusit , cu o populatie mult mai mica decat cea a Romaniei. Un alt exemplu ar fi , Liceul meu sportiv, acu ia batai de 17-0 si inainte se batea cu Dinamo si Steaua.

rocky5
rocky5  •  19 Iunie 2022, 17:04
Postat de bajescu pe 18 Iunie 2022, 19:59

In afara de Chivu si Mutu, Piturca nu a prea avut jucatori. Si totusi a reusit unele performante, care acum par inaccesibile. Arogant si cam incuiat cum pare, a reusit totusi sa scoata maxim din niste jucatori modesti. Oricum, daca Piturca este zero barat, cam cum este Iordanescu junior? Piturca nu va veni insa, pentru ca Burleanu are oamenii lui, printre care nu este si Piturca. Doar daca va pleca Burleanu, vom vedea antrenori adevarati la Nationala. Iar Burleanu nu pleaca de la federatie decat cu picioarele inainte.

Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Codrea, Radoi, Chivu - Fl. Petre, D. Niculae, Mutu. Asta era echipa aliniata de Piți împotriva Italiei la Euro 2008! Ăștia nici n-aveau nevoie de antrenor! La fel ca lotul României din 90-94! Lot care dacă ar fi avut un antrenor decent la acea vreme, putea obține rezultate istorice!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează