FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

Selecționerul Islandei a prefațat barajul cu România: „Așteptăm acest meci din noiembrie! Nu mai avem răbdare să intrăm pe teren”

Erik Hamren // foto Guliver//GettyImages
Erik Hamren // foto Guliver//GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 14:52 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 15:29

Selecționerul Erik Hamren mizează de spiritul și energia pozitivă a Islandei în meciul cu Româina: „Este multă bucurie la lot și suntem hotărâți să câștigăm.

  • Meciul dintre Islanda și România va avea loc joi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV;
  • Dacă va trece de Islanda, România va înfrunta Ungaria sau Bulgaria, pe 12 noiembrie, pentru un loc la Euro 2020.
  • Cele mai importante informații despre duelul decisiv al „tricolorilor” sunt prezentate pe GSP.ro de trimișii speciali ai Gazetei în Islanda, Justin Gafiuc (reporter special) și Cristi Preda (fotoreporter).

Erik Hamren este optimist înaintea semifinalei play-off-ului Euro 2020 și mulțumit de modul cum s-au pregătit jucătorii Islandei pentru ciocnirea cu România. 

Așteptăm acest meci din noiembrie, așa că suntem gata! Nu mai avem răbdare să intrăm pe teren, există un spirit formidabil în lot. Mă gândesc la confruntare echilibrată. Sunt două echipe apropiate în clasamentul mondial, care vor să învingă, iar șansele de calificare sunt 50-50 la sută. Cine nu va comite greșeli mari și fructifică ocaziile se va impune. 

Trebuie să fim disciplinați și curajoși. Avem și experiență, și omogenitate, e multă bucurie la lot și suntem deciși să câștigăm", a spus selecționerul, la conferința de presă.

Vor fi 60 de suporteri

Căpitanul Aron Einar Gunnarsson era încântat că tribunele nu vor fi chiar pustii, 60 de fani fiind la meci pe Laugardalsvöllur: „Vom da totul în teren pentru ei, dar și pentru cei care ne vor urmări la televizor. O întreagă țară visează la victorie. Atmosfera în ultimii ani este extraordinară și ne știm foarte bine între noi, iar terenul propriu ne-a dat mereu inspirație în întâlnirile decisive". Mijocașul de 31 de ani a devenit tată a treia oară și a schimbat echipa, mutându-se în Qatar, la Al-Arabi. 

Doar Ingason nu s-a antrenat

Hamrén anunță că întreg lotul s-a antrenat normal, cu excepția lui lui Sverrir Ingi Ingason. Venit din Grecia, de la PAOK, stoperul nu a avut voie să se pregătească nici marți, întrucât nu i-a ieșit rezultatul testului COVID-19. În schimb, Kari Arnason s-a refăcut complet, după o accidentare și absența de la ultimele partide la Víkingur. S-a antrenat și luni, și marți, etalând o formă bună.

VIDEO Naționala României a ajuns în Islanda » Reporterii GSP au primele imagini de la sosirea delegației

Citește mai multe știri despre Islanda - România:

Comentatorul meciului Islanda - România e sigur: „Am o presimțire: 2-2 și Islanda se califică la penalty-uri!” » Ce amintire are cu Dinamo

Hărți, psihologie, secretomanie » Dezvăluiri din vestiarul naționalei: cum stabilește Rădoi echipa de start cu Islanda

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
bulan
bulan  •  07 Octombrie 2020, 16:48

Normal ca asteptau. Romania tocmai schimbase antrenorul si nu apucasera sa joace nimic. Nici acum nu suntem favoriti dar nu le va fi la fel de usor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează