FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALBANIA - ROMÂNIA 1-1

”Tricolorii” au încheiat cu o remiză fadă încă o campanie de calificare ratată » Ruşine în oglindă

Luchin (nr. 17) ne-a salvat de la o înfrîngere în fața Albaniei, care nu
ne-a mai bătut la Tirana de 63 de ani
Luchin (nr. 17) ne-a salvat de la o înfrîngere în fața Albaniei, care nu ne-a mai bătut la Tirana de 63 de ani

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 11 octombrie 2011 23:58

Am început calificările cu 1-1 contra Albaniei, la Piatra Neamţ, le-am încheiat cu acelaşi rezultat pe ”Qemal Stafa”. Am bifat un joc modest, care nu ne lasă prea multe speranţe că am putea vedea prea curînd luminiţa de la capătul tunelului


"Un egal ar fi nimic", spunea înainte de meci Victor Piţurcă. România a început precaut, fără să se arunce spre careul albanez, deşi avea nevoie de toate punctele. Nu pentru acum, ci pentru o grupă mai uşoară în preliminariile Euro 2016. Prima ocazie ne-a aparţinut, cînd Mutu i-a pasat ideal lui Latovlevici (8), dar stelistul a fost blocat de Ujkani.

Iureşul Salihi
Dominam, dar moale, fără vînă, fără convingere. Mutu părea lipsit de idei, Bănel greşea tot mai mult, jocul nu se lega, cu toate eforturile lui Lazăr. Curată infuzie de adrenalină neputinţa românilor pentru albanezi, care au început să prindă tupeu. Lila (16) a tras în plasa laterală. Extrem de activ pe stînga, Roshi a centrat, Bogdani a atins mingea cu capul, însă arbitrul a dat corner. A bătut Bakaj şi, cu toate că "turnurile" nostre, Goian şi Tamaş, erau pe teren, singur, din careul mic, Salihi (24) a marcat nestingherit.

La un minut, acelaşi jucător scăpa singur spre poartă, dar trăgea puţin pe lîngă. Apoi Bogdani a tras, Lung cel mic a respins în faţă, iar de la 3 metri, singur, în mijlocul unei apărări stupefiate, tot Salihi (32) a ratat cu poarta goală desprinderea. Spre finalul reprizei, i-am pus pe 16 metri pe albanezi, dar atît. Nici o ocazie, nici o idee care să facă lumină în bezna care i-a cuprins pe "tricolori". A înscris Marica (37), după un şut al lui Mutu, dar, vai! era ofsaid. Pe bancă, Piţurcă stătea şi el posomorît, aproape fără reacţie.

La noi, doar Mutu
La reluare altă belea. Mutu se ţinea de genunchiul drept. După nici un minut, încă una, Marica pica şi el, din cauza gleznei drepte. "Bogdaneeee!", a strigat Piţi. Marica a ieşit pe sprijinit de umerii celor din staff. Piţi nu mai are stare. Ţipă la jucători. Mutu centrează, dar Stancu (54) nu a ajuns la întîlnire. "Hai, Piticule, hai!", strigă Piţi spre Torje, care făcea sprinturi pe margine. Încercăm să atacăm, dar ne descoperim şi, pe dreapta, Roshi aleargă ca un apucat spre poarta lui Lung. Goian şi Stancu (60) trec iar pe lîngă mingea trimisă de Mutu în faţa porţii. Accidentat, Mutu începe să evite "săniile" albaneze, dar aleargă, trage echipa după el. Intră Torje în locul lui Bănel, stors, dar şi ameţit de joc. Mutu e peste tot, dar voleul său (63) a trecut pe lîngă ţintă.

Sfîrşit trist
În cenuşiul prestaţiei "tricolore", reuşim totuşi să egalăm: corner de pe flancul drept şi Luchin reuşeşte să împingă balonul în plasă din apropiere, după un luft anterior al lui Cociş (77). Încheiem grupa aşa cum am început-o, cu 1-1 trist, şi cu grija că ne aşteaptă alte preliminarii în care vom avea de suferit.

Clasament final Grupa D
1. FRANŢA 10 6 3 1 14-3 21p
2. BOSNIA 10 6 2 2 16-7 20p
3. România 10 3 5 2 13-9 14p
4. Belarus 10 3 4 3 8-7 13p
5. Albania 10 2 3 5 7-14 9p
6. Luxemburg 10 1 1 8 3-21 4p

Mutu a vrut să iasă repede
După ce pe parcursul primei reprize a încasat cîteva intrări mai dure din partea albanezilor, Adi Mutu a părut că vrea să fie schimbat la pauză. Imediat după ce s-au terminat primele 45 de minute, căpitanul de aseară a început să se ţină de genunchiul drept şi l-a căutat cu privirea pe Piţurcă. Acesta însă l-a ignorat, în timp ce secundul Neagoe îl certa îndîrjit pe Luchin, fundaşul care a greşit la golul de 1-0 al adversarilor.

Albanezii, în română: "Demisia! Plecaţi acasă!"
În finalul primei reprize, cînd albanezii conduceau deja de minute bune prin golul lui Salihi, iar jocul echipei României nu oferea nimic spectaculos, galeria albaneză şi-a făcut timp să ne ironizeze. Cîteva sute de suporteri ai gazdelor au scandat în limba română, cerînd demisia lui Piţurcă şi trimiţînd acasă fotbaliştii "tricolori".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (62)
clawdiu0
clawdiu0  •  14 Octombrie 2011, 10:15

fratilor comentati degeaba ca oricum nu va asculta nimeni....natioanala noastra e plina de superficialitate...cu jucatori de mana a 2 care isi bat joc de oportunitatile oferite...nu joaca cu suflet ci pt bani....sau din obligatie......nu au ambitie de a arata ca sunt buni......toti cand aud de nationala se gandesc la generatia de aur cand au facut performante uriase....

hristac
hristac  •  12 Octombrie 2011, 15:09

sunt slabi rau !! nu ai cu cine !!!!! pierdere de timp .... intrrupem campionatul-alta proba de maiestrie - pentru modestii astia de la nationala !!

ysoagar
ysoagar  •  12 Octombrie 2011, 14:47
Postat de zadkiel pe 12 Octombrie 2011, 12:42

SuperDan a pregatit profesional meciul de aseara, fara a avea cei mai valorosi titulari si a vrut sa transmita tarii intregii cateva lucruri: -Urziceniul ( arbitrata atunci de arbitrii straini) a fost singura care a castigat cinstit campionatul in mandatul celor 3 presedinti arestati si CFR si Otelul au obtinut trofeele doar prin coruptie la inalt nivel; -Razvan Lucescu si Piturca au fost numiti selectioneri numai datorita MAFIEI FRF LPF si el merita prin valoarea lui intrinseca sa fie selectionerul Romaniei! Cine are cap a inteles mesajul profesionistului Dan Petrescu, omul care la Chelsea Football Club venea la fiecare antrenament cu 1 ora inainte si ramanea la sfarsit inca 1 ora !

Daca ar veni SuperDan nu ar mai fi "selectionate" gloabele impresariate de becalioti gen cocis, marica, tanase, banel, moti...

Vezi toate comentariile (62)
Comentează