FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Tricolorii” lui Rădoi nu mai prezintă interes nici pentru fotbalistul cu 67 de selecții la națională: „Nu știu jumătate dintre cei convocați. Am citit dimineață să văd cu cine jucăm”

Gabi Tamaș nu a mai fost la națională din 2018 / foto: GSP
Gabi Tamaș nu a mai fost la națională din 2018 / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2021 13:24 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 14:05

Gabi Tamaș (37 de ani), fundașul celor de la FC Voluntari, fost jucător important la prima reprezentativă, spune că nu mai e la curent cu ce se întâmplă la echipa națională, cea care în septembrie va disputa trei meciuri decisive în preliminariile pentru Mondialul din 2022.

„Chiar am citit dimineaţă, că nu ştiam cu cine joacă. Vorbesc serios, nu vă mint. Am ştiut că vin la conferinţa de presă şi am zis să văd repede cu cine joacă naţionala, după aceea mă întrebaţi şi nu ştiam. Acum, dacă am aflat, să nu facem aceeaşi greşeală pe care am făcut-o cu Islanda, ştiţi voi când.

În mare parte, am citit numele jucătorilor convocaţi, nu ştiam jumătate din ei. Nu prea ştiu jucători de la noi din ţară. Dacă îi remarcam, poate ziceam”, a declarat Gabi Tamaș, conform Telekom Sport. 

Ultimul meci la națională al lui Tamaș a fost în octombrie 2018, 0-0 cu Serbia, când a fost eliminat în minutul 44.

3 goluriîn 67 de meciuri a reușit Gabi Tamaș în tricoul primei reprezentative, pentru care între 2003 și 2018.

Gabi Tamaș s-a săturat și nu mai vrea să fie președinte la FC Voluntari: „Deja mă cam doare capul”
FC VOLUNTARI
Gabi Tamaș s-a săturat și nu mai vrea să fie președinte la FC Voluntari: „Deja mă cam doare capul”

Lotul României pentru meciurile din septembrie

Mirel Rădoi, selecționerul României, a anunțat marți lotul convocat pentru cele 3 partide ale naționalei din luna septembrie, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Dintre cei 26 de jucători, nu au mai evoluat niciodată în tricoul primei reprezentative portarul Aioani, fundașii Ghiță și Rațiu, mijlocașii Cordea și Marius Marin, plus atacantul Markovici. FCSB dă cei mai mulți jucători, 4: Andrei Vlad, Andrei Cordea, Darius Olaru și Florin Tănase, în timp ce surpriza Rapid nu are niciun jucător la lot

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0)

Șanse minime să ne calificăm la Mondialul din 2022

Suntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate. Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. 

Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj. Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League. 

Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă.

VIDEO Daniel Pancu, poveste amuzantă cu Gabi Tamaș: ”M-am trezit cu un cot în nas”

Citește și alte știri de actualitate:

Lotul României pentru meciurile din septembrie » Rădoi a luat cei mai mulți jucători de la FCSB, 0 de la Rapid!

Unde se joacă Germania - România » Arenă legendară pentru fotbalul românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
elgabri
elgabri  •  25 August 2021, 15:38

Cauti ce jucatori sunt de vanzare si iti dai seama care e nationala !!

fibra
fibra  •  25 August 2021, 14:18

Nu avem nici o sansa,ce sanse mici.

vasileroaita
vasileroaita  •  25 August 2021, 14:15

Cu Ra4 antrenor avem de jucat multe meciuri amicale. Parteneri de antrenament pentru altii.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close