FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Victor Pițurcă pune presiune pe Rădoi: „Nu sunt de acord! Eu așa aș juca în Germania”

Victor Pițurcă, fost selecționer România
Victor Pițurcă, fost selecționer România

Articol de - Publicat joi, 07 octombrie 2021 10:52 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 12:02

Victor Pițurcă, fost selecționer și antrenor al lui Mirel Rădoi, spune că „eu aș pregăti meciul cu Germania ca să-l câștig, să obțin ceva, nu să las toate speranțele de calificare numai pentru partida cu Armenia”.

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg.
  • Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.
  • Meciul cu Armenia se joacă în Ghencea 3 zile mai târziu, pe 11 octombrie, de la ora 21:45.

De-a lungul timpului, cât au colaborat din postura de antrenor, respectiv jucător, fie la Steaua, fie la echipa națională, relația dintre Victor Pițurcă și Mirel Rădoi nu a fost mereu cordială, ba chiar s-a lăsat și cu câteva ciocniri. Cele mai mari au avut loc în 2005, când fotbalistul părăsea cantonamentul naționalei, din cauza unei accidentări, el susținând că îl anunțase pe selecționer, care infirma acest lucru. 

Apoi, la numirea lui Răzvan Lucescu la lot, când Rădoi spunea că „acum voi veni cu plăcere la națională, cu Victor Pițurcă veneam din obligație”, o declarație care a strârnit o reacție vehementă din partea tehnicianului.

De această dată, înaintea meciurilor cu Germania și cu Armenia, ce pot fi decisive pentru „tricolori”, în încercarea de a prinde măcar locul de baraj pentru calificarea la Mondialul 2022, cei doi par să fie pe aceeași lungime de undă.

Ar trebui Rădoi să alinieze cea mai bună echipă cu Germania? » 3 foști mari internaționali contactați de GSP au opinii diferite
PRELIMINARII CM 2022
Ar trebui Rădoi să alinieze cea mai bună echipă cu Germania? » 3 foști mari internaționali contactați de GSP au opinii diferite

Victor Pițurcă, înainte de meciurile României cu Germania și Armenia: „De ce să nu ne gândim și la locul 1?!”

Victor Pițurcă nu e genul care să dea sfaturi antrenorilor de la națională: „Eu nu fac așa ceva prin presă. Dar dacă mă întrebați pe mine cum aș face cu aceste două meciuri, eu aș pregăti partida cu Germania s-o câștig. Da, e greu, dar nu imposibil. Macedonia a reușit s-o facă, de ce nu ne-am propune și noi același lucru, din moment ce noi am luat macedonenilor patru puncte din șase?! 

De ce să nu ne gândim chiar la locul 1 în grupă?! Locul doi oricum nu-ți asigură nimic, doar prezența într-un dublu baraj care va fi foarte greu. Eu am văzut ce a spus Mirel după jocul cu Macedonia de Nord și sper că nu și-a schimbat părerea. Tot văd că apar opinii prin spațiul public, că trebuie să ne împăcăm cu ideea că vom pierde cu Germania, dar important e să batem Armenia. Nu sunt de acord!”

Fostul selecționer explică: „Da, trebuie să batem Armenia, dar nici acolo nu va fi simplu deloc. Și de ce să îți pui toate speranțele într-un singur meci, în care se poate întâmpla orice? Trebuie să abordăm cu curaj partida cu nemții. Par invincibili, dar s-a văzut că nu e așa. Vă dați seama ce capital psihic ar fi să obținem un rezultat pozitiv cu Germania?! 

Avem o șansă, eu aș încerca s-o joc la maximum. Cum să facem asta e treaba lui Mirel, dar trebuie să găsim soluții. Cu echipele mari e greu să ataci, însă poți să joci astfel încât să ai oportunități, să ai ocazii, să marchezi”.

Victor Pițurcă: „Mirel Rădoi s-a mai temperat”

Comentând ultimele rezultate și evoluții ale naționalei, Victor Pițurcă a observat că „Mirel Rădoi s-a mai temperat de acum un an, când spunea că vrea să atace, să joace mereu spectaculos, ofensiv, indiferent de adversar. Uite că în Macedonia de Nord nu am reușit să atacăm, să ne creăm ocazii, dar am scos un punct care s-ar putea să conteze enorm. 

Da, Mirel s-a mai schimbat, s-a lovit de unele lucruri și a înțeles că nu poți tu să dictezi mereu ritmul de joc, cu oricine. Propria experiență te ajută cel mai mult, nu neapărat sfaturile dintr-o parte sau alta. E frumos să vrei să ataci, dar să ataci nu înseamnă să joci mereu cu apărarea sus sau să faci presing agresiv aproape de poarta adversă. 

Să joci ofensiv înseamnă ca atunci când ai mingea să ai ocazii, să pui constant presiune pe defensiva lor. Or, asta e greu de făcut, mai ales când întâlnești echipe puternice, superioare fizic, tehnic și ca viteză de joc”.

Mirel Rădoi: „Putem spera și noi la un miracol”

După meciul de la Skopje, 0-0 cu Macedonia de Nord, selecționerul spunea că „la finalul acestor preliminarii văd România cel puțin pe locul doi. Poate chiar și pe primul loc, dacă obținem un rezultat bun în Germania! Pare o misiune imposibilă, dar avem un episod, când a pierdut acasă cu nord-macedonenii. Așa că puteam spera și noi la un miracol”. 

Rădoi a mai precizat însă că „oricum, indiferent ce se va întâmpla cu nemții, noi tot va trebui să câștigăm cu Armenia acasă”.

În acest moment, după 6 etape din aceste preliminarii, Germania conduce grupa, cu 15 puncte, fiind urmată de Armenia cu 11 și România cu 10.

VIDEO. Naționala României a ajuns în Germania

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

Karim Adeyemi și legăturile lui cu România » De ce vine la Brașov noua senzație a Germaniei

Detalii din culisele echipei naționale » GSP a aflat strategia lui Rădoi pentru meciul cu Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
masinameaeata
masinameaeata  •  07 Octombrie 2021, 19:12
Postat de dinamo100 pe 07 Octombrie 2021, 15:21

Discutii de 2 bani! Indiferent daca ne dorim sa castigam cu Germania, trebuie sa si putem. La ora actuala diferenta de calitate intre cele 2 echipe este una mare. Problema la noi a alta: jucatorii nostri nu au capacitatea sa se concentreze la fel in doua meciuri consecutive la distanta de 3 zile. In conditiile astea meciul cu Armenia va fi unul foarte complicat si greu de castigat. Si armenii vor da totul in acel meci.

Ma tem ca ai dreptate si mai adaug eu ca jucatorii vor veni din Germania epuizati si vom reusi sa invingem nici Armenia la Bucuresti si sa vezi atunci show!

torque07
torque07  •  07 Octombrie 2021, 15:38
Postat de cirus11 pe 07 Octombrie 2021, 14:10

Asa ar pregati el jocul? Sa castige??? Si cand avea meci decisiv cu Franta in preliminarii de ce nu l-a jucat la victorie?? desi aveam sanse??? A jucat la egal ca nu cumva sa-si ia o umilinta la debut...

Asa a pregatit. Vezi EURO 2008. Daca dadea Mutu gol din penalty mergeam mai departe si ramaneau acasa Franta si Italia. Da avea jucatori. Acum cel mai bun din lot e....Chiriches la Sassuolo si Marin la Cagliari...in rest umplutura. Atunci erau fotbalisti.

dinamo100
dinamo100  •  07 Octombrie 2021, 15:21

Discutii de 2 bani! Indiferent daca ne dorim sa castigam cu Germania, trebuie sa si putem. La ora actuala diferenta de calitate intre cele 2 echipe este una mare. Problema la noi a alta: jucatorii nostri nu au capacitatea sa se concentreze la fel in doua meciuri consecutive la distanta de 3 zile. In conditiile astea meciul cu Armenia va fi unul foarte complicat si greu de castigat. Si armenii vor da totul in acel meci.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close