GSP.RO  »  FOTBAL  »  JUSTIȚIE

Victor Pițurcă este consternat: „Toată lumea tace acum, după ce mi s-a întâmplat”

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 11:46 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 18:11

Victor Piţurcă a rememorat şocul pe care l-a avut atunci când a fost cercetat de procurorii DNA, împreună cu băiatul lui, Alexandru Piţurcă.

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, nu-și poate scoate nici acum din minte modul cum a fost adus în fața justiției, în ianuarie anul trecut. Atunci, Pițurcă, fiul său Alexandru și directorul ROMARM, Gabriel Ţuţu, au fost reţinuţi de procurorii DNA, după ce au fost acuzaţi într-un dosar care viza achiziţii efectuate în timpul pandemiei de COVID-19.

Misiune imposibilă? Gigi Becali a aflat prețul pe care trebuie să-l plătească pe atacantul-revelație din Portugalia
FCSB
Misiune imposibilă? Gigi Becali a aflat prețul pe care trebuie să-l plătească pe atacantul-revelație din Portugalia

Concret, era vorba despre contracte pentru livrarea unor utilaje neconforme de producere a măştilor, acorduri care au prejudiciat ROMARM cu peste 8,6 milioane de lei. În discuție erau și măşti neconforme pentru MApN. Ţuţu era acuzat că ar fi primit 50.000 de lei.

Victor Pițurcă: „Doar în Țara Românească se putea întâmpla ce mi s-a întâmplat mie”

Deși Pițurcă și fiul său au fost eliberați ulterior, fostul selecționer al României a mărturisit că este marcat și acum de acel eveniment. „Nu fac eu afaceri, am copiii care aleargă, dar sunt activ şi eu. Nu fac afaceri, nu am fost un afacerist şi nici nu mă pricep. L-am ajutat pe Alex cu bani şi doar în Ţara Românească se putea întâmpla ce mi s-a întâmplat mie şi toată lumea tace acum, nu mai zice nimeni nimic.

Că am înşelat armata, am vândut măşti false... Nici măcar nu era vorba despre măşti. În afară de faptul să dau bani firmei fiului meu, care a făcut afacerea foarte corect, nu făcusem nimic şi am fost legat cu cătuşe. Mi-am dat seama ce înseamnă DNA-ul... Ce se întâmpla odată se întâmplă şi acum”, a comentat Pițurcă la podcastul EUROCAST 2024.

Victor Pițurcă: „Bineînțeles că n-a fost nimic. Au pus dosarul la dospit”

El susține că DNA „a pus dosarul la dospit, bineînţeles că n-a fost nimic. S-au luat declaraţii, eu nu cunoşteam pe nimeni dintre acei oameni, habar nu aveam cine sunt, cum sunt. Habar nu aveam că o să se facă cu armata afacerea. Mi s-a imputat faptul că m-am văzut cu un personaj, care el era personajul-cheie, că l-am văzut o jumătate de oră şi i-am cumpărat încrederea.

E incredibil aşa ceva! Vorbim despre afaceri... N-am făcut niciodată afaceri cu statul şi n-am făcut nici acum. Da, am afaceri imobiliare, am făcut un bloc şi mai facem un bloc". 

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Match Preview - CFR Cluj - FCSB

Mai puteți citi:

Apel umanitar pentru fostul jucător al lui Dinamo! » Petrolul a sărit prima în ajutor: „A ajuns la spital în urma unei stări de rău inexplicabile”

Record de leziuni musculare la Bayern Munchen: 24 în acest sezon » Motivul e incredibil: se antrenează prea puțin!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
raf1946
raf1946  •  15 Aprilie 2024, 04:39

"Nu fac afaceri, nu am fost un afacerist şi nici nu mă pricep" și la sfârșit spune că are afaceri imobiliare. Mare mincinos mai ești, Pițurcă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează