GSP SPECIAL  »  ARTICOLUL LUNII  »  TOLO.RO

Superlativele presei românești: ziarul armatei americane, cel al Bisericii Ortodoxe și revista Kaufland!

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2018 11:25

Știți care e cel mai voluminos cotidian din România, ziarul cu cele mai multe abonamente și publicația cu cel mai mare tiraj?!

Dinu Patriciu spunea, pe vremuri, că, amețit între avioane și fusuri orare, își dădea seama dacă a aterizat în Vest sau în Est abia după ce răsfoia ziarul locului. ”Dacă ziarul era gros și informativ, eram în Vest. Altfel, ajunsesem în Est”.

Așa s-a născut străduința și investiția uriașă pentru trustul Adevărul Holding, ale cărui roade se culeg chiar și azi, când investitorul nu mai e.

Dar nu Adevărul Holding și nu Ringier sau Mediafax, grupurile cele mai mari de presă, dețin recordurile la zi.

Cifrele BRAT, etalonul incontestabil al tirajelor, rezumă simbolic starea presei din România:

  • Publicația din România cu cel mai mare tiraj este săptămânalul Kaufland, al hipermarketului cu același nume, cu 4.764.677 de exemplare! Aproape cinci milioane de exemplare, e adevărat că distribuite gratuit, merg săptămânal în cutiile poștale ale oamenilor.
  • Cotidianul românesc cu cel mai mare număr de abonamente este Ziarul Lumina, ziar al Patriarhiei Române. El are 21.805 abonamente zilnice.
  • Cotidianul tipărit și distribuit în România cu cel mai mare număr de pagini este Stars and Stripes, cotidianul armatei SUA, publicație fondată în 1861. Realizat în engleză și tipărit în toată lumea unde sunt staționate trupe americane, Stars and Stripes este realizat în România la București, la tipografia Deaprint, fostă Ring. Are un tiraj de 600-700 de exemplare și este transportat zilnic pentru militarii de la baza din Kogălniceanu, dar și pentru ceilalți militari americani din România. Stars and Stripes este cel mai voluminos cotidian tipărit la noi, de luni până sâmbătă are 32 de pagini, iar duminica, 40 de pagini!

Armata aliată, Biserica și Corporația, ce spune acest triptic despre noi? E aproape ca într-un banc, un soldat american, un popă român și un negustor neamț povestesc și oamenii cred că acesta este adevărul. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
aldea15
aldea15  •  25 Septembrie 2018, 11:39

Din câte știu, ziarul cu numărul cel mai mare de pagini din România este Evenimentul de Iași, care are și el 32 de pagini .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează