GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

A fost găsit cadavrul campioanei paralimpice care încerca să traverseze Pacificul, singură de 60 de zile. Era legat de barcă. Povestea fabuloasă a sportivei

Angelei Madsen. foto: Guliver/Getty Images
Angelei Madsen. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iunie 2020 07:32 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 08:42

Angela Madsen (60 de ani), o sportivă paralimpică din Statele Unite, cunoscută pentru recordurile pe care le-a setat în canotaj, a avut parte de un sfârșit tragic, ea fiind găsită moartă în urmă cu câteva zile. Aceasta parcurgea singură traseul California - Hawaii și a fost găsită fără suflare, legată de barca ei. 

Anunțul morții Angelei Madsen a fost făcut chiar de către Deb Badsen, soția acesteia, care a scris pe Facebook despre dispariția partenerei sale: „Cu o profundă tristețe, trebuie să anunț că Angela Madsen nu-și va duce la capăt călătira către Hawaii”. 

Conform acesteia, Angela Madsen dăduse ultimele semne că e în siguranță sâmbăta trecută, atunci când anunțase că urmează să coboare în apă pentru a efectua unele lucrări de mentenanță la barcă. De atunci, nimeni n-a mai auzit vreun semn din partea ei, scrie The Guardian. 

Angela Madsen: o accidentare și o operație greșită i-au schimbat destinul

Dispariția tragică a Angelei Madsen i-a întristat fără margini pe cei care urmăriseră traiectoria femeii de 60 de ani. În tinerețe, aceasta a intrat în Marină, unde a avut parte de o accidentare teribilă la spate. S-a întâmplat în timpul unei partide de baschet cu colegii săi, însă repercusiunile au fost dureroase. Operația efectuată ulterior a fost greșită, iar ea a ajuns într-un scaun cu rotile. 

În cele din urmă, tot sportul a fost cel care i-a schimbat viața Angelei Madsen. A ajuns să concureze în competiții de canotaj, unde a avut rezultate remarcabile. În plus, la Jocurile Paralimpice din 2012, ea a câștigat medalia de bronz în proba de aruncare a greutății. 

Exceptând sportul, Angela Madsen milita pentru drepturile LGBTQ, fiind o apariție frecventă la paradele derulate în Statele Unite.

Citește și alte știri: 

INCREDIBIL: țara care a chemat Armata în ajutor pentru 20 de cazuri noi! 1000 de militari păzesc hotelurile

Câți pacienți au fost internați în spitalele pe care Primăria București le administrează

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  25 Iunie 2020, 10:35

Un ingeras. E acasa in Rai !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează