GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LEGEA INSOLVENȚEI

Adio, "sclavie" în fotbal » Jucătorii au primit o veste extraordinară! Cum s-a modificat legea insolvenţei

Sursa foto: afan.ro
Sursa foto: afan.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2016 18:32

Camera Deputaților a abrobat astăzi modificarea conform căreia fotbaliștii își vor putea rezilia unilateral contractele cu echipele aflate în insolvență, în cazul în care nu își primesc salariile. Această modificare vine la inițiativa Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori.

"La inițiativa AFAN, Camera Deputaților a aprobat astăzi modificarea Legii insolvenței, în sensul că jucătorii pot rezilia unilateral contractul cu un club aflat în insolvență. Dacă au justa cauza (minim 90 de zile de neplată de la scadență și neachitarea a minim 75% din drepturile financiare), fotbaliștii pot depune, la Comisia Națională de soluționare a Litigiilor, cerere de constatare a încetării relațiilor contractuale pentru justa cauza. Până acum, CNSL interpreta eronat prevederile legii insolvenței, suspendând litigiile dintre jucători și cluburi care aveau ca obiect denunțarea relațiilor contractuale", informează site-ul AFAN.

Modificarea apare după ce numeroși fotbaliști, care au activat la echipe românești aflate în insolvență, au fost blocați la cluburile respective, deși erau neplătiți de mai multe luni de zile.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
portardelegenda
portardelegenda  •  17 Martie 2016, 07:38

Astia de la AFAN cica apara drepturile jucatorilor . Iar Hulubei se plimba pe banii Federatiei si incaseaza indemnizatie de sedinte ca sa ridice mana contra in comitetul executiv si sa nu-l bage nimeni n seama . Obiectivul numarul unu al acestui individ este trasat de Dumitru Costin , presedintele blocului national sindical si se rezuma la : cocul cat mai mic si joc de glezna sa nu-i trezim pe prosti ( jucatorii) si sa nu-i suparam prea tare pe jupani( FRF si LPF). Desene animate cu prosti pentru prosti ( jucatorii) Ba Hulubei , ne lasi?

agentul0007
agentul0007  •  16 Martie 2016, 21:59

de ce doar pentru fotbalisti? sa umble si la restul firmelor care vor sa scape de plati catre creditori prin aceasta excrocherie numita insolventa

cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Martie 2016, 21:06
Postat de robotzel pe 16 Martie 2016, 19:51

mie si asa mi se pare absurd. 90 de zile inseamna 3 luni. cine sa stea la o firma sau club 3 luni de zile fara salariu platit? mie mi se pare incorect ca un jucator de fotbal sa nu poata denunta cotnractul unilateral in conditiile in care el este un simplu salariat. orice salariat poate denunta contractul daca nu este platit o luna.

Ei nu sunt simpli salariati. Activitatea lor e atipica. Un club plateste niste sume de transfer pentru a-si asigura serviciile unui jucator. Nu poti sa-l lasi sa plece liber la primele probleme financiare. E bine sa existe un echilibru in toate. Nici jucatorii sclavi, dar nici cluburile sa nu fie expuse.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează