GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PERFORMANȚĂ

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA // Bornă IMENSĂ atinsă de sportul de peste Prut, în ziua în care cetățenii au votat apropierea de Rusia » Rezultatele finale ale alegerilor

Radu Albot, alături de iubita Doina Chiorescu, după finala de la Delray Beach // Sursă foto: Instagram Doina Chiorescu
Radu Albot, alături de iubita Doina Chiorescu, după finala de la Delray Beach // Sursă foto: Instagram Doina Chiorescu

Articol de GSP - Publicat luni, 25 februarie 2019 14:39

În ziua în care în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare decisive pentru viitorul țării, moldoveanul Radu Albot (29 de ani, 52 ATP) a devenit primul moldovean din istorie care câștigă un turneu ATP. A reușit-o peste Ocean, la Delray Beach, unde l-a învins în finală pe britanicul Daniel Evans (28 de ani, 105 ATP), scor 3-6, 6-3, 7-6(7).

Contextul titlului cucerit de Radu Albot e unul aparte. Țara natală, veșnic zdruncinată de conflicte politice, a organizat duminică alegerile pentru stabilirea noului parlament, vitale în înclinarea balanței est/vest, dar și un referendum pentru reducerea numărului de deputați de la 101 la 61.

Alegerile au fost câștigate de Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM), condus de președintele țării Igor Dodon. PSRM a obținut 33 de mandate în Parlament, urmat de Alianța ACUM, din care fac parte partidele pro-Europa, care va primi 27 de mandate.

Cum alegerile au fost câștigate de partidul lui Dodon, repercusiunile facilitează apropierea vecinilor de peste Prut de Rusia. Mai exact, PSRM ar viza o intrare în Uniunea Economică Eurasiatică.

Rezultatele alegerilor, conform Digi 24

  • PSRM (socialiștii președintelui prorus Igor Dodon) – 31,47%;
  • Alianța ACUM (alianța forțelor prooccidentale, condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase) – 25,90%
  • PD (partidul lui Vlad Plahotniuc) – 24,12%; 
  • ȘOR - 8,50;
  • PCRM (comuniștii fostului președinte Vladimir Voronin) – 4,24%
  • PN – 2,14 %;
  • PL (liberalii lui Dorin Chirtoacă) – 1,1 %.

Vezi și: ATP DELRAY BEACH // Performanță excepțională pentru Republica Moldova! Radu Albot a câștigat primul trofeu ATP al carierei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ucv1948
ucv1948  •  25 Februarie 2019, 19:54
Postat de Mirea Iulian pe 25 Februarie 2019, 19:16

Vorbiti aiurea,partidele de pe locul 2 si 3 sunt pro europene si in total au 50%.

Ai dreptate ... Dar ce sa le ceri unor " formatori de opinie " ( sunt malitios ) care atunci cand se trezesc , primul lor gand este ce vanturi a tras Becali in baie :)) .... Ce stiu acesti " ziaristi " de Basarabia , Bucovina de Nord , Tinutul Herta sau Bugeac .. de deportari , deznationalizari si distrugerea spiritului romanesc ... Incet , dar sigur , granitele firesti se unesc !

1998070893568788
Mirea Iulian  •  25 Februarie 2019, 19:16

Vorbiti aiurea,partidele de pe locul 2 si 3 sunt pro europene si in total au 50%.

para.para
para.para  •  25 Februarie 2019, 18:00

Ciudat, in Adevarul scrie total invers, iar Igor Dodon este vazut ca marele invins. Bai gigistilor, sunteti siguri de ce-ati scris aici sau ati confundat politica cu fcsb/gigi becali ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close