SPORTURI  »  TENIS  »  ATP DELRAY BEACH

ATP DELRAY BEACH // Performanță excepțională pentru Republica Moldova! Radu Albot a câștigat primul trofeu ATP al carierei!

Radu Albot, alături de iubita Doina Chiorescu, după finala de la Delray Beach // Sursă foto: Instagram Doina Chiorescu
Radu Albot, alături de iubita Doina Chiorescu, după finala de la Delray Beach // Sursă foto: Instagram Doina Chiorescu

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2019 14:20

Radu Albot, 52 ATP, a devenit, ieri, primul moldovean care se impune într-un turneu ATP.  Jucătorul moldovean în vârstă de 29 de ani a cucerit trofeul de la Delray Beach, după ce a trecut în finală de Daniel Evans cu 3-6, 6-3, 7-6(7).

"E un lucru imens pentru țara mea, nimeni nu mai are vreun punct ATP, sunt singurul jucător profesionist din Moldova. Tenisul e un sport greu, e dificil să pătrunzi în elită. Sper că m-au urmărit mulți, iar cei mici să fie inspirați de mine și în curând să existe și alți jucători din țara mea", a spus Albot pentru ATP.

Radu este antrenat de suedezul Magnus Tideman, dar spune că ascensiunea sa se datorează și altor oameni:

"Le-aș mulțumi în primul rând părinților mei, președintelui federației mele naționale, care m-a ajutat financiar, când am avut unele probleme în carieră mele. Fostului meu antrenor, Leon Smith, care a făcut multe pentru mine. Și prietenei mele, Doina Chiorescu, ea face parte din echipă, nu e doar iubita mea".

Grație parcursului de la Delray Beach, Radu ocupă în acest moment locul 52 în clasamentul ATP.

97.490 $este premiul pe care l-a primit Radu Albot pentru câștigarea turneului ATP 250 de la Delray Beach

Vezi și: ATP RIO // Tenisul și poveștile sale emoțioante de Oscar » Laslo Djere, după primul trofeu al carierei: „E greu să ai 23 de ani și să rămâi fără ambii părinți”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
merace
merace  •  26 Februarie 2019, 16:06

BRAVO pentru RADU!

10154976492293690
Szasz Andrei  •  25 Februarie 2019, 20:36

Da, el este Ilie Nastase al Republicii Moldova, un pionier in ale tenisului de peste Prut, mai valoros decat Copilul nostru, pacat ca nu il putem lua in echipa de Cupa Davis, cu Tecau si Mergea ar fi facut o echipa cat de cat competitiva, macar sa ne mai calificam in grupele fruntase ale competitiei !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează