GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SUPERKOMBAT

Andrei Stoica îşi va pune titlul mondial în joc la Superkombat Constanţa » Meciul împotriva lui Ali Cenik va fi pe 21 iunie

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iunie 2014 17:49

Luptătorul român Andrei Stoica îşi va apăra centura mondială la categoria super cruiser (-95 kg), pe 21 iunie, în faţa turcului Ali Cenik în cadrul Superkombat World Grand Prix III, eveniment care va avea loc la Sala Sporturilor din Constanţa şi transmis în direct în aproximativ 90 de ţări de pe 5 continente.

În vîrstă de 27 de ani, Stoica a devenit campion mondial în decembrie 2013, atunci cînd i-a provocat cehului Ondrej Hutnik primul eşec după 5 ani de invincibilitate. Acesta are 39 de meciuri la activ, dintre care 32 au fost victorii, 21 fiind obţinute înainte de limită.

"Este un moment important pentru mine, îmi voi pune în joc centura pentru prima dată de cînd am devenit campion mondial, aşa că emoţiile sînt pe măsură, mai ales că Ali Cenik este un sportiv cu o vastă experienţă.

Ştiu că e poreclit Tornada pentru seriile de lovituri năucitoare, însă pumnii mei se vor transforma în rachete anti-furtună, iar centura va rămîne în România", a spus sportivul de la Respect Gym.

Cenik (27 de ani) a adunat 18 victorii la profesionişti, 11 fiind obţinute prin KO, iar printre victimele sale recente se numără legendarul Alexey Ignashov şi colosul ceh Roman Kleibl, pe ultimul învingîndu-l în prima repriză în toamna anului trecut. Iniţial, campionul WAKO Pro, Boy Boy Martin, fusese desemnat aspirant oficial la centura Superkombat, însă jamaicanul a declinat meciul în ultimul moment.

În cadrul galei de la Constanţa vor mai lupta alţi patru sportivi români, Ciprian Şchiopu, Daniel Lazăr, Cristian Spetcu şi Cristian Ristea, care va participa în turneul piramidal al circuitului mondial. Ristea va lupta alături de sportivi din Marea Britanie, Olanda şi Spania pentru a ajunge în fazele finale ale sezonului 2014 din Superkombat. Programul complet al galei va fi anunţat la finalul săptămînii.

Al treilea World Grand Prix al anului programat pentru 21 iunie, de la ora 22:00, va fi transmis în direct în aproximativ 90 de ţări, iar un bilet va costa 30 de lei. Acestea vor putea fi achiziţionate începînd de luni din reţeaua eventim.ro, dar şi din magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi Domo din toată ţara.

Gala de la Constanţa, care se bucură şi de sprijinul Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD), va avea ca scop şi promovarea litoralului românesc în străinătate, făcînd parte dintr-o campanie pusă la cale de Superkombat şi ALDD pentru această vară. De altfel, la începutul transmisiunii directe internaţionale, pe micile ecrane va rula un clip de 60 de secunde cu imagini din Mamaia.

Playtech: BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’


Comentarii (4)
stan.galati
stan.galati  •  11 Iunie 2014, 21:28

Mai bine ati anunta si ca pe 21 iunie va fi si gala de la Los Angeles unde Ghita are ca adversar un olandez pentru titlul vacant al greilor iar celalalt dintre fratii Stoica e intr-un turneu de 8 si lupta si el pentru centura dar la mijlocie.Daca castiga piramida o ia si se umple de bani.Bafta!

stan.galati
stan.galati  •  11 Iunie 2014, 21:24
Postat de americanu197 pe 11 Iunie 2014, 18:49

titlu mondial la table sau ce? nu mai bine ii zicea titlul est european?

Andrei este pe locul 5 la semigrea.Teoretic in lume pentru ca este clasamentul noului K1.In fata lui sunt Saki sau Spong.Fratele sau Bogdan este pe locul 10 la mijlocie,Adegbuyi este pe 7 la grea dupa Ghita deci care este numarul 1 clasat acum la nivel de planeta.Catinas este inca tot in Superkombat.Ca sa intelegi si mata ce valoare au kickboxerii romani.Daniel Ghita fiind unul dintre cei mai mari sportivi ai Romaniei.Nu este cazul sa vorbesti asa despre un produs romanesc de succes.

glorie
glorie  •  11 Iunie 2014, 19:11
Postat de americanu197 pe 11 Iunie 2014, 18:49

titlu mondial la table sau ce? nu mai bine ii zicea titlul est european?

Cap-sec, Stoica asta lupta si in America. In gale la nivelul celor din Ufc. Ii zice mondial pentru ca in Local Combat lupta sportivi din toata lumea, de pe toate continentele am vazut. E normal sa fie mondial fiind o promotie destul de importanta in Europa. Daca nu cea mai importanta, Olanda nu mai are.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează