GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SUPERSTIŢIE

Azi e vineri 13 » Care sînt superstiţiile marilor antrenori români » Ce nu făceau niciodată Lucescu, Iordănescu şi Ienei

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 februarie 2015 16:12

Ziua de vineri 13 este considerată o zi care aduce ghinion, iar cei mai importanţi jucători şi antrenori din lume au şi ei supersiţiile lor

Site-ul UEFA a alcătuit o listă cu aceştia, iar pe listă apar şi numele mai multor antrenori români, ca Emeric Ienei, Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu, Victor Piţurcă, dar şi cel al lui Gică Popescu.

Cît a fost jucător, Gică Popescu nu dorea să vadă în vestiarul echipei ghetele jucătorilor cu crampoanele în sus, pentru că era de părere că acest lucru va atrage ghinionul.

Anghel Iordănescu, deşi cunoscut ca un tip credincios, a considerat mereu că prezenţa femeilor în autocarul echipei aduce ghinion, la fel cum crede şi Mircea Lucescu.

Iordănescu şi Lucescu mai au o altă superstiţie comună, alături de Victor Piţurcă. Cei trei nu doresc ca autocarul echipei să meargă cu spatele în ziua meciului şi le-au interzis şoferilor să meargă în marşarier.

Emeric Ienei nu s-a ferit niciodată de numărul 13, dar avea alte superstiţii. "Nu mi-a fost niciodată frică de numărul 13, ci din contră. Mereu stăteam în camera 13 la hotel.

În schimb, nu mi-am lăsat niciodat soţia să vină pe stadion la un meci de-al meu. La finala Cupei Campionilor din 1986 ea a stat în camera de hotel şi a văzut meciul la TV.

De asemenea, dacă în ziua meciului, vedeam pe stradă o piatră şi şutam în ea, iar piatra se ducea unde doream, eram sigur că voi cîştiga meciul", a spus Ienei.

Şi alţi fotbalişti aveau superstiţii:

Filippo Inzaghi mînca înainte de fiecare meci biscuiţi pentru copii, dar mereu lăsa doi biscuiţi în cutie.

În ziua meciului, John Terry asculta acelaşi CD, al lui Usher, parca pe acelaşi loc şi stătea pe acelaşi scaun în autocar.

Şi Pepe Reina, portarul lui Bayern Munchen, avea o superstiţie în ziua meciului, cînd juca la Liverpool. Spaniolul oprea maşina la aceeaşi benzinărie şi băga combustibil, chiar dacă nu avea nevoie. De asemenea, mereu cerea să parcheze pe locul cu numărul 39.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  13 Februarie 2015, 21:26

...aiureli ...

redshow
redshow  •  13 Februarie 2015, 16:33

Azi e vineri 13 :))) Am avut o saptamana infernala la lucru :))) Am trecut cu bine peste , iar azi toata ziua ma voi juca GTA cu fiu-meu iar diseara o sa ma fac "MUCI".......da-le drea-q de superstitii !!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează