DIVERSE

Dragoș Săvulescu s-ar fi predat în Italia » Fostul acționar de la Dinamo era fugar de aproape un an

Articol de GSP - Publicat luni, 13 ianuarie 2020 16:26

Dragoș Săvulescu, 46 de ani, fostul acționar al lui Dinamo, s-ar fi predat în Italia, după ce în februarie 2019 a fost condamnat la 5 ani de închisoare, anunță g4media.ro.  

Acesta s-ar fi predat autorităților la o secție din orașul italian Napoli, acolo unde ar fi fost și arestat. Omul de afaceri primise condamnarea în urmă cu aproape un an, în Dosarul Retrocedărilor ilegale, caz de corupție care l-a trimis în spatele gratiilor și pe Cristi Borcea, între timp eliberat.

În toată această periodă, pe numele lui Săvulescu a fost emis un mandat european de arestare în vederea executării pedepsei primite, iar fotografia și datele lui au ajuns în secțiunea „Most Wanted”. 

De ce au fost condamnați Cristi Borcea și Dragoș Săvulescu în Dosarul Retrocedărilor

Cristi Borcea a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro, notează Digi24.

Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoș Săvulescu în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA. 

Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă - Ivonne Aline Buzescu-Movilă.

Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Având complicitatea unui notar, cei doi au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. 

Potrivit DNA, Cristi Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250 de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de "vânzările" şi "revânzările" de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre.

VIAȚA DE LUX A LUI DRAGOȘ SĂVULESCU

Fostul acționar din „Ștefan cel Mare” și-a conturat de-a lungul timpului o personalitate excentrică.

Etalând un stil vestimentar de lux, un look întotdeauna atent ales și posesor al unor superbolizi, Săvulescu a devenit cunoscut în special prin activitatea de la Dinamo. S-a remarcat însă și prin aparițiile din diverse filme și relațiile pe care le-a avut cu Rodica Ghionea și Mădălina Ghenea, două vedete din showbiz-ul românesc. Din 2017, Săvulescu e căsătorit cu modelul albanez Angela Martini. S-a spus că soția tinerică stă cu el pentru bani. Duckadam recunoaște acum de ce a divorțat de fosta după 27 de ani
Libertatea
Comentarii (14)
Ion-Nelu Nistor  •  14 Ianuarie 2020, 13:54

Numai si numai de nemernici si nenorociti a avut parte Dinamo Bucuresti. Pe undeva isi merita soarta. Se pare. Intr-o zi aceasta criza probabil ca se va opri. Atunci cand blestemele se vor epuiza. Unde or fi ajuns? La 30%?La 50% ? La 55%? La90%?

mateodamiano7  •  14 Ianuarie 2020, 02:03

Mana Atoatestivuitorului l-a ajuns si pe asta! Amin!

creeperno999  •  13 Ianuarie 2020, 22:44

Foarte bine

Vezi toate comentariile (14 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
UTA Arad - Turris Turnu Măgurele
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Cupa României
Poli Iași - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Bournemouth - Tottenham
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Mallorca - Levante
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
SPAL - Udinese
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Eibar - Leganes
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Aston Villa - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Verona - Inter
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1