GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FIFA

FIFA, atenționată asupra neregulilor din Qatar » Munciorii care pregătesc Mondialul din 2022, suspuși la abuzuri

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2016 16:46

Asociația pentru drepturile omului Amnesty International a cerut forului internațional să ia măsuri împotriva abuzurilor suferite de muncitorii care lucrează la renovarea stadioanelor pentru Cupa Mondială din 2022.

Într-un raport de 52 de pagini, agenția reclamă faptul că muncitorii sunt supuși la abuzuri și că le sunt încălcate drepturile în mod repetat. Raportul a fost întocmit în urma intervievării a 132 de persoane care lucrează la renovarea stadionului Khalifa.

"În ciuda promisiunilor din ultimii cinci ani, FIFA a eșuat aproape în totalitate să stopeze abuzurile comise", a declarat secretarul general al Amnesty International conform Deutsche Welle.

"FIFA cunoaște în totalitate riscurile la care sunt supuși muncitorii din Qatar și faptul că, FIFA împreună cu părțile interesate trebuie să ajute la îmbunătățirea condițiilor de muncă din țară", a răspuns forul printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

De când Qatarul a fost desemnat să organizeze Campionatul Mondial din 2022, pregătirile pentru turneul final au stat sub semnul controversei, stârnite de tratamentul la care sunt supuși muncitorii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  31 Martie 2016, 18:01

Sa speram ca la FIFA se vor mai schimba unele atitudini. Cei dinainte nu puteau sa-si supere "sponsorii" vorbindu-le de drepturile omului (intr-o monarhie musulmana, unde singura lege e cuvantul lui Allah!). Poate Infantino si echipa lui vor mai schimba ceva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează