GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CANDIDATURĂ

Boxerul Manny Pacquiao candidează la președinție în Filipine: „Întotdeauna voi fi un luptător”

Manny Pacquiao // foto: Guliver/gettyimages
Manny Pacquiao // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 20 septembrie 2021 15:54 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 16:12

Manny Pacquiao (42 de ani), senator al statului Filipine, a anunțat că acceptă nominalizarea la funcția de președinte.

Manny Pacquiao, legendă a boxului, a ajuns între timp senator și a acceptat nominalizarea facțiunii PDP-Laban pentru a candida la funcția de președinte la alegerile filipineze din 2022, care vor avea loc în luna mai a anului viitor.

Manny Pacquiao candidează la președinție în Filipine 

„Sunt un luptător și voi fi întotdeauna un luptător în interiorul și în afara ringului. În toată viața mea, nu m-am retras din luptă. Pentru că în numele principiului și a mândriei națiunii, sunt reafirmat și puternic.

Accept nominalizarea dumneavoastră drept candidat la președinția Republicii Filipine”, a declarat Pacquiao în timpul discursului său, potrivit AS.com.

Pacquiao pune accent pe lupta contra corupției și sărăciei

Facțiunea din care face partea și Pacquiao a anunțat că nu va sprijini candidatura lui Duterte. Actualul președinte nu va mai putea candida pentru un al doilea mandat, însă fiica sa, Sara Duterte-Carpio, ar putea să-i ia locul.

Pacquiao a declarat ca a sosit timpul să lupte pentru eradicarea sărăciei, dar și pentru combaterea corupției.

„Timpul tău s-a terminat! Ți-am dat o șansă, dar tu ai dat greș. Am așteptat mult timp, au trecut decenii, dar nu s-a întâmplat nimic”, a spus Pacquiao.

Facțiunea rivală a PDP-Laban l-a nominalizat pe senatorul Bong Go pentru funcția de președinte, însă, acesta a refuzat. Rodrigo Duterte, actualul președinte, și-a declarat intenția de a candida la funcția de vicepreședinte. Conform legislației filipineze, un președinte care este anchetat penal, nu poate solicita realegerea.

Palmares Manny Pacquiao în cei 26 de ani de carieră

De-a lungul carierei, în care a strâns aproximativ 500 de milioane de euro, Pacquiao a fost de opt ori campion mondial la șase categorii diferite.

58-6-2este palmaresul lui Pacquiao; 38 dintre victorii au fost obținute prin KO

Citește și: 

Ce sport le recomandă Klaus Iohannis românilor: „Deloc exclusivist, aduce multe satisfacții”

Condamnatul Dragoș Săvulescu vrea să dea în judecată România, fiindcă a vrut să-l aresteze: „Țară comunistă, fără cultura statului de drept”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
paolo14
paolo14  •  21 Septembrie 2021, 05:38

De la atatia pumni în cap...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close