GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DIVERSE

Nicolae Bănicioiu a fost avizat favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 21 decembrie 2012 16:08

Nicolae Bănicioiu a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, cu 24 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi patru abţineri.

Bănicioiu a fost audiat de membrii comisiilor pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Senat şi Camera Deputaţilor, iar cele două voturi "împotrivă" au aparţinut deputatului Raluca Turcan (PDL) şi senatorul Dumitru Oprea (PDL).

În timpul audierii sale, Bănicioiu a spus că îşi propune, ca obiectiv principal, să îmbunătăţească participarea tinerilor la deciziile care îi afectează şi că doreşte consultarea lor în elaborarea Legii tineretului şi a Legii voluntariatului, conform mediafax.

Totodată, Bănicioiu a adăugat că îşi propune combaterea xenofobiei, discriminării şi intoleranţei în rândul tinerilor, crearea unui program de tabere tematice pentru tinerii din mediul rural şi integrarea în societate a celor expuşi la dependenţa de substanţe. În plan sportiv, prioritatea lui Nicolae Bănicoiu o reprezintă dezvoltarea bazelor sportive naţionale, pentru a îmbunătăţi condiţiile de pregătire a loturilor naţionale, precum şi convingerea structurilor guvernamentale pentru promovarea sportului de masă.

Bănicioiu a mai spus că intenţionează să reorganizeze Institutul Naţional de Medicină Sportivă şi Centrul de Refacere şi Recuperare Sportivă, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii. Totodată, Nicolae Bănicioiu a spus că vrea constituirea unui consiliu consultativ al marilor sportivi, cu care să dezbată orice problemă în domeniul sportului şi să urmărească implementarea deciziilor.

Avizul comisiilor este consultativ, plenul Parlamentului fiind cel care valideză mandatul de ministru. Plenul Parlamentului pentru învestirea Guvernului este programat pentru ora 14.00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Decembrie 2012, 23:48

am glumit ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 Decembrie 2012, 19:51

Excelent articol ...si minunat Ministrul !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează