GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  

Opinie Cristian Coman » Minunea de Crăciun, vrăjeala dinainte

Articol de GSP - Publicat joi, 27 decembrie 2018 16:32

Într-o țară cu aproape 5 milioane de locuitori, cei mai mulți catolici și protestanți (deci creștini), o minune de Crăciun este de dorit.

Cea care adus vestea în Costa Rica este în azil temporar, dar se cheamă tot minune, chiar și așa "Dumnezeu a facut o minune si sunt acasa de Craciun!", a scris vestitoarea și ținta directă a miracolului.

Dar cine a făcut posibilă minunea din 25 decembrie 2018 pe ruta București – San Jose?

Țara lui „merge și așa”.

Justiția lui „întâi tăiem și pe urmă măsurăm”.

Lejeritatea cu care lăsăm de la noi.

Acceptarea imposturii ca model de management.

Spiritul de neam „nu e treaba mea”.

Chiar și capra vecinului e vinovată.

Nu eu. Nu tu. De fapt, NIMENI.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și abuz în serviciu. A plecat în Costa Rica la începutul anului, înainte de sentință, pentru că dosarul Bute se apropia amenințător de termenul final, iar alte dosare păreau că o prind ca niște cătușe.

Pentru România însă, cuvântul „definitiv” este sinonim cu expresia „chiar nu contează”.

Curtea Constituțională a anunțat - după 4 ani – că, din 2014, completurile de 5 judecători ale Înaltei Curți nu au fost stabilite constituțional.

E foarte bine. Eu consider că asta este normalitatea. O prefăcătorie continuă, superficialitate made in Romania, mi-se-rupism neaoș, de Dâmbovița.

Ne reamintim că o echipă de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor începea în 2011 o investigație în legătură cu banii murdari care au circulat în spatele Galei Bute, imediat după evenimentul sportiv. Faptul că, în cele din urmă, statul a început și el ancheta penală, iar justiția a decis vinovații – pot fi asimilate cu parte dintr-o normalitate democratică. Însă „normalitatea” în România devine originală la scurt timp, chiar dacă startul pare corect.

Normele sunt doar subterfugii pentru cei care se tem de neprevăzut. Sunt făcute ca să nu fie desființat Monitorul Oficial. Dacă am avea reguli și dacă acestea s-ar respecta, ar fi într-adevăr o minune.

Acum, Elena Udrea - care profită de orice nevolnicie, de orice semn de slăbiciune - a reacționat și ea „normal”: s-a văzut iluminată de raza de impostură de la București.

A opta minune a lumii a apărut în San Jose într-o dimineață de Crăciun, în închisoarea "El buen pastor".

Ziua în care Udrea va fi declarată cetățean al onoare al Bucureștiului și Președinte de onoare al Federației Române de Box nu e departe.

  • Cristian Coman, jurnalist cu 25 de ani experiență în presă, la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR 1, acum senior editor la Libertatea, scrie și pentru Gazetă. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează