GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GEST CARITABIL

Piese de colecție donate de sportivii români pentru o cauză nobilă

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 octombrie 2020 15:35 / Actualizat vineri, 30 octombrie 2020 15:37

Sportivi de performanță precum Ciprian Tătărușanu, Horia Tecău, Cristina Neagu și Alexandru Găvan au făcut front comun și au donat piese de colecție pentru a sprijini secțiunile caritabile din cadrul Licitației de Artă de Contemporană din 11 noiembrie.

Secțiunea caritabilă este deschisă de «lupta de după război», care continuă „Pentru cei rămași” (cum s-a intitulat prima ediție a acestei licitații caritabile în noiembrie 2019) cu ediția a II-a, dând posibilitatea Asociației Militarilor Veterani să organizeze, cu ajutorul platformei Casei de Licitații A10 by Artmark, o strângere de fonduri în vederea construirii primului centru medical de recuperare pentru militarii români care au luptat pentru apărarea țării ori în acțiunile internaționale din teatre de operații precum Irak, Afganistan, Bosnia etc. Prin această primă rundă de colectare de fonduri și de popularizare a proiectului, Asociația Militarilor Veterani intenționează să strângă o sumă de 100.000 de euro, bani necesari pentru debutarea construirii centrului, informează Armark, într-un comunicat PR.

Tenismenul Horia Tecău (locul 1 ATP la dublu) a donat racheta sa Wilson, purtându-i semnătura olografă, iar Cristina Neagu, alături de întregul lotul de jucătoare ale CSM București, semnează mingea de handbal cu care au câștigat meciul cu echipa unguroaicelor de la Ferencvaros Budapesta, din 18 octombrie (care marchează și revenirea în teren a Cristinei Neagu, izolată câteva săptămâni din pricina infecției cu Covid-19). Fotbaliștii români nu au putut rămâne indiferenți la cauza veteranilor, donând un tricou al Echipei Naționale de Fotbal, purtând autografele jucătorilor din lotul de seniori 2020 – printre care Hagi, Pușcaș sau Tătărușanu.

Piese de colecție donate de sportivii români pentru o cauză nobilă
Piese de colecție donate de sportivii români pentru o cauză nobilă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează