GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MEDICINA SPORTIVĂ

Prima reacție oficială după publicarea materialului despre problemele din medicina sportivă din România

Articol de GSP - Publicat marti, 17 mai 2016 12:59

Gazeta Sporturilor a publicat ieri un material despre problemele existente în medicina sportivă din România. Până ieri s-a încercat obținerea unei poziții oficiale din partea INMS-ului, Facultății de Medicină "Carol Davila", dar și din partea unor specialiști.

Abia după publicarea materialului au apărut primele reacții. Medicii care au vorbit pentru GSP.Ro au fost contraziși. Nu sunt doar două locuri la medicină sportivă, însă problemele în unele județe există și sunt recunoscute.

"Anual se scot 10 locuri pentru rezidențiatul în medicina sportivă și încă 10 pentru medicii care doresc să facă a doua specialitate medicina sportivă.

Din păcate, chiar și așa, sunt 5 județe unde nu sunt specialiști. Menționez însă că direcțiile sanitare interesate ar trebui să ceară rezidențiat pe post până se completează locurile respective.

M-aș bucura să fac campanie pentru orașele unde nu există specialiști în medicina sportivă, dar trebuie atrași medicii din zonă, doritori care să facă această specialitate. Toți cei care vor să fie îndrumați mă pot contacta", a zis directorul departamentului de medicină sportivă, Anca Ionescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
985779924765935
George Udrescu  •  17 Mai 2016, 14:23

Rezidentiat de medicina sportiva!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează