GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  RĂZBOI

Romanian Bookmakers atac la adresa ANAF-ului: "Interpretarea e greșită! Falimentați o ramură economică care aduce 120 de milioane de euro statului"

Articol de GSP - Publicat joi, 26 noiembrie 2015 15:02

Romanian Bookmakers a semnalat faptul că funcţionarii ANAF au o abordare eronată cu privire la interpretarea venitului obţinut din jocurile de noroc în cursul controalelor efectuate la companiile de pariuri tradiţionale din România.

Prin această greşeală de interpretare, date fiind controalele începute sau anunţate la nivelul operatorilor de pariuri tradiţionale din România, ANAF este pe cale să cauzeze falimentarea a unei întregi ramuri economice, care în prezent asigură o colectare bugetară de aproximativ 120 de milioane de euro anual.

Reluînd pe scurt speţa, pentru deplină înţelegere, ANAF a declanşat o amplă acţiune de control, care vizează in corpore operatorii de pariuri tradiţionale. Cu acest prilej, inspectorii ANAF aplică procentul de 5%, reglementat ca impozit minim pe profit prin Art. 18 din Codul Fiscal aflat încă în vigoare, la venitul organizatorului, considerat de ANAF ca total al încasărilor.

Reprezentanţii ANAF omit absolut eronat că operatorul de pariuri plăteşte şi premii, astfel că venitul total este, de fapt diferenţa reprezentată de „încasări minus premii”, realitate transpusă în legislaţie la nivelul legii speciale privind organizarea şi exploatarea de jocuri de noroc, OG 77 / 2009.

Concluzii desprinse în urma evenimentului "Fiscalitatea si contabilitatea activitatilor de organizare de jocuri de noroc in context european si romanesc":

fiscalitatea
Click pe foto pentru zoom

 La eveniment au participat reprezentanţii asociaţiilor patronale din industria jocurilor de noroc, reprezentanţi ai Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR), Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), Deloitte România, PwC România, ai firmei de consultanta si avocatura Biriş-Goran, ai RSM România, precum şi Doamna Odeta Nestor, Preşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Cu toţii au susţinut concluziile de mai sus.

Ce zice și avocatul Gabriel Biriș

"Cînd oare o sa înţeleagă ANAF că România nu este un teatru de război între sine şi contribuabili, în care autoritatea fiscală este de o parte a baricadei şi contribuabilii, asistaţi de avocaţii lor <veroşi> de cealaltă parte? Cînd o să întelegeţi, domnilor de la ANAF, asta, precum şi faptul că interesele noastre, cum ar fi respectul faţă de lege sau predictibilitatea legislativă sunt comune, ne va fi tuturor mai bine. Pînă atunci însă, veţi continua să purtaţi un război al românilor împotriva românilor, inclusiv prin astfel de comunicate.

În legătură cu speţa interpretării venitului operatorului de pariuri, vă folosiţi de o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv una care nu are efect de lege, ca să falimentaţi o industrie ce da de lucru la 12.000 de oameni şi plateşte oricum peste jumatate din venituri ca impozite si taxe! De ce?

Cum poti pretinde încă X% din ceva ce contribuabilii sînt obligati deja de lege sa cedeze statului? Din ce sa mai plateasca X%? Cum puteti susţine că detineţi adevarul absolut, cînd vă aflaţi într-o evidentă şi aberantă eroare? Nu doar consultanţii <veroşi> ca mine susţin că nu puteţi pretinde un procent din încasări, ci din venitul real, adică încasări minus premii (Gross Gaming Revenue – GGR), ci şi CECCAR, ONJN sau respectabili profesori de contabilitate. Cine va plăti daunele cauzate?

Reţineţi că societatea civilă doreşte o schimbare. Nu (mai) puteţi impune respectul faţă de lege încălcînd legea! Scopul nu (mai) mai scuză mijloacele într-un stat de drept!” , a completat avocatul Gabriel Biriș, specializat în fiscalitate.

Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța

Ce a observat germanul Bernd Storck pe ruta București - Sfântu Gheorghe: „Aveți o grămadă de...”


Comentarii (4)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  27 Noiembrie 2015, 03:04

Mai mult,Nesimțirea este la ea...acasă!Un exemplu:la doua agenții Superbet din Timișoara vânzătoarele ...agentele sau Cum *** s-or fi numind-în Dambovita și pe Calea Arad ului sunt pline de fițe și de obrăznicie Nesimțită!Stau și bârfesc ...în timp ce-ți completează biletul la calculator iar când GREU SC și le atragi atenția tot ele sunt cu gura mare!Când le atragi atenția își permit sa rada una la alta și sa comenteze,uitând ca din banii pariorilor își iau salariul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983732924972315
Soos Vilmos  •  26 Noiembrie 2015, 18:14

De cind pariurile au devenit " ramura economica" ?

whiteredarad
whiteredarad  •  26 Noiembrie 2015, 16:53

Inteleg ca ei vor impozit de 5% din profit, nu din venit. Le recomand sa se hotarasca: ori 5% din venit cum e scris acum in lege, ori 16% din profit cum plateste orice firma ! Iar banii pe care aceste firme de pariuri ii varsa la buget sunt de fapt banii jucatorilor. Firmele de pariuri nu au nici activitate de productie si nici nu presteaza vreun serviciu...Poate e normal sa fie taxate altfel (ca un procent din venit).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează