GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  

Un fotbalist și-a pierdut vederea la un ochi! Ce s-a întâmplat după ce a intrat în duș cu lentilele de contact

Articol de GSP - Publicat marti, 31 decembrie 2019 12:00

Nick Humphreys, 30 de ani, un fotbalist amator din Shrewsbury, Anglia, și-a pierdut vederea la ochiul drept după ce a uitat să își dea jos lentilele de contact înainte de a intra în duș. 

Acesta a povestit în Daily Mail că a simțit o mâncărime în ianuarie 2018 și, după mai multe investigații, medicii au descoperit problema: Acanthamoeba keratitis. Un parazit se dezvoltase în ochi! De la o simplă mâncărime s-a ajuns la dureri insuportabile. 

Cum s-a ajuns acolo? Lentila de contact a zgâriat ochiul în duș, iar apa a intrat în rană. Acanthamoeba keratitis este o amibă care se regăsește în apa potabilă și care poate infecta corneea, lăsând oamenii fără vedere în numai câteva săptămâni. 

Un fotbalist și-a pierdut vederea la un ochi! Ce s-a întâmplat după ce a intrat în duș cu lentilele de contact

Foto: PA Real Life

În martie 2018, Nick și-a pierdut complet vederea la ochiul drept chiar în timp ce se afla la volan. Nu și-a mai recuperat-o nici acum. A suferit două intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea infecției. 

Jurnalist și fotbalist la o echipă de amatori din ligile locale din Anglia, Humphreys optase pentru lentile de contact pentru a scăpa de ochelari, care îl încurcau în viața de zi cu zi, dar și pe terenul de fotbal. 

„N-aș fi intrat niciodată cu lentilele în duș dacă știam că nu trebuie să faci asta. Dacă îmi voi recupera vederea, nu voi mai folosi niciodată așa ceva. În schimb, la fel ca Edgar Davids, atunci când joc fotbal o să apelez la acei ochelari cu bandă elastică”, a spus Humphreys.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează