GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO // EXCLUSIV Rudel Obreja, presiuni pentru trădarea Elenei Udrea: „S-a întâmplat în toaleta de la DNA. Mi-au cerut să îl dau și pe Băsescu”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2020 20:15

Rudel Obreja (54 de ani), fostul președinte al Federației Române de Box, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, care se difuzează în fiecare miercuri de la ora 20:00 pe GSP.RO.

Obreja a vorbit despre relația pe care o are cu Elena Udrea, condamnată în același dosar cu el, și cu fostul președinte Traian Băsescu. 

  • CONTEXT: Obreja, fostul șef al boxului românesc, a fost condamnat în 2018 la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul „Gala Bute", o anchetă pornită de jurnaliștii de investigație ai Gazetei Sporturilor. A fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători. Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, acuzațiile aduse celor din dosar fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

„Este corect! (n.r. că a trebuit să o denunț pe Elena Udrea) N-aveam cum s-o dau pe Elena Udrea pentru că Elena Udrea nu e a mea. Jargonul ăsta arată că așa au stat lucrurile. Și au fost patru modalități diferite prin care mi s-a cerut să o dau pe Elena Udrea. Să scriu lucruri despre dânsa. 

Într-una din cele patru situații mi s-a cerut să-l dau și pe domnul Băsescu. Existând această percepție că eu sunt parte din acest anturaj, că am anturaj cu doamna Udrea și cu domnul Băsescu. După ce-am fost eliberat ne-am văzut o singură dată. Ne-am salutat ca prieteni de suferință. Și-am mai vorbit de câteva ori la telefon sau prin intermediul unor mesaje. Nu am nicio prietenie. Vă mai fac o mărturisire. Am încercat s-o mai salut pe doamna Udrea zilele trecute și nu mi-a răspuns la telefon.

Pe domnul președinte Băsescu l-am văzut puțin înainte de Anul Nou. Personal vorbesc cu dânsul. Ne-am întâlnit ultima dată întâmplător. N-am nici o intrare, iar de fiecare dată când mă întâlnesc cu domnul președinte atmosfera e cordială, amicală, prietenească. Dânsul e și un tip haios așa. Nu sunt nici eu vreun mucalit. Am numărul dânsului de telefon. Bine, are vreo trei de fapt”, a declarat Obreja la Prietenii lui Ovidiu.

Obreja: „Omul DNA a venit în toaletă peste mine!”

„Într-unul dintre momentele în care mă găseam acolo la anchetă a venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA-ului. Nu era chiar foarte curat acolo. Nici n-am apucat să intru într-una din cele două cabine că a venit cineva lângă mine. Nu-l cunoșteam și nici n-aș mai putea recunoaște pentru că au trecut deja 6 ani de-atunci. Mi-a spus: «Dă-o pe Udrea și scapi! Dă-o pe Udrea! Dă-l și pe Băsescu! De ce îi ții în brațe?!». Și mi-a mai spus alte lucruri pe care n-aș putea să le spun.

Eu cred că omul era din DNA. Modul în care s-a prezentat, cum arată și cum a vorbit, fermitatea. Asta mi-a indus mie... Așa l-am simțit energetic. În plus în DNA nu merge lumea așa la toaletă. Să zicem că a fost o întâmplare, doar că au mai fost trei situații. Am avut pe cineva în celulă într-o noapte. Era cu drogurile... A doua noapte n-am mai fost acolo. 

A încercat să mă tragă de limbă și s-a creat o situație să rămânem doar noi doi în celulă. De obicei eram patru, cinci, chiar șase. Omul mi-a făcut destănuitiri și mi-a spus că e mai bine să faci chestia asta... În mod cert era pus. El nu era arestat, a venit așa... 

Apoi, cineva din familie a fost contactat și i-a spus, fiind condiționat, mult mai oficială discuția. «Dacă Obreja o dă pe Udrea vă grantez că scapă!». Soția mea a venit la mine, pentru că era avocat și putea să vină zi de zi și mi-a transmis ce i s-a spus...”, a povestit fostul președinte al Federației de Box.

VIDEO // URMĂREȘTE AICI EDIȚIA INTEGRALĂ CU RUDEL OBREJA

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  23 Ianuarie 2020, 08:12

Sa invete sensul cuvantului mucalit, l-a folosit gresit

623506571124451
Marian Iordachescu  •  23 Ianuarie 2020, 03:37

Banuiam ca astai s-a urmarit Atat Obreja cat si Elena Udrea au facut puscarie degeaba Faptul ca au organizat acest meci de box,, Gala Bute" la noi in tara trebuiau felicitati Cimatii rosii erau disperati sa ajunga la Basescu Amandoi au faccut ceva bun pentru Romania Udrea a fost criticata ca a facut terenuri de sport la sate , ca a facut drum asfaltat pana la Piatra Arsa si Babele Pe unii ii deranjeaza ca lumea care face turism spun Drumul lui Udrea Atat Udrea cat si Obreja vor ramane in memoria romanilor ,dar mnistrul turismului din guvernul lui Nastse .nume pe care l-am uitat a ramas ca ministrul care ne-a aburit cu palmierii de pe litoral si Dracula Parc si care nu a facut nimic decat sa vina pe la Antena 3 si RTV si sa critice pe altii

cornelconasu
cornelconasu  •  22 Ianuarie 2020, 21:09

Auzi ce ne minte acest individ : ”..... După ce-am fost eliberat ne-am văzut o singură dată. Ne-am salutat ca prieteni de suferință. Și-am mai vorbit de câteva ori la telefon sau prin intermediul unor mesaje.....” !!!!!??? ”..... Pe domnul președinte Băsescu l-am văzut puțin înainte de Anul Nou. Personal vorbesc cu dânsul. Ne-am întâlnit ultima dată întâmplător. N-am nici o intrare, iar de fiecare dată când mă întâlnesc cu domnul președinte.....” ”.......Am numărul dânsului de telefon. Bine, are vreo trei de fapt”, a declarat Obreja ////// DIN TOATE ASTE CE ÎNȚELEGE ORICINE ?! Că ești un mincinos și meriți pedeapsa cu vârf și îndesat !!! Unde te întâlnești tu măi cocalare.... ”ÎNTÂMPLĂTOR” cu Băsescu , ai nr. telefo(anelelor) lui , dar nu ai avut nici o treabă !!!! Voi credeți că procurorii ăia sunt veniți cu pluta ?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează