GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  FOTBAL MIC

Afaceristul care a vîndut stadionul din Făgăraş către Primărie reacționează: "N-am legătură cu cloaca din acel oraş!"

Stadionul din Făgăraș
Stadionul din Făgăraș

Articol de , - Publicat luni, 21 septembrie 2015 00:00

După ce a răspuns cîtorva întrebări puse de ziar, personajul principal al tranzacţiei cu municipalitatea a ţinut să adauge cîteva amănunte printr-o scrisoare.

Numeşte factorii locali "o cloacă" sau "viespar" şi spune că a fost considerat "omul care le-a stricat jocurile".

Iulian Capeti, omul de afaceri nemţean care a cumpărat stadionul din Făgăraş cu 600.000 de euro printr-o licitaţie organizată după falimentul Nitramoniei şi l-a vîndut Primăriei pe 2,7 milioane euro, a reacţionat în weekend.

Redăm mai jos scrisoarea integral:

Bună ziua! Am citit primele episoade din investigaţia dumneavoastră şi aş dori să va rog să ţineţi cont de anumite aspecte.

Nu am fost deloc sarcastic cu dumneavoastră. Am răspuns punctual la tot ce m-aţi întrebat. E adevărat că atunci cînd mi-aţi spus despre ce e vorba nu mi-a făcut plăcere deloc, pentru că perioada respectivă e o perioada neagră a vieţii mele. Motive sînt destule, nu vreau să le detaliez.

Trebuie doar să înţelegeţi că eu nu am nici o legatură cu cloaca care există în acel oraş. Duceţi-vă pînă acolo şi staţi o săptămînă, nu mai mult, şi veţi înţelege ce vreau sa spun.

Nu vă lăsaţi induşi în eroare de personaje care acum pozează în apărători ai oraşului! Toţi sînt la fel! Totul se face la mica înţelegere între ei! Cînd spun ei mă refer la politicieni, oameni de afaceri, jurnalişti etcetera. La nivel local vorbesc. Pentru cineva din exterior, cum am fost eu, e imposibil să pătrundă în această lume a lor!

Nu vă lăsaţi înşelaţi că acum se ceartă între ei! Mereu au fost aşa, au trecut toţi dintr-o tabără în alta, au făcut şi au desfăcut alianţe, totul cu un singur scop! Să le fie lor bine! Nu oraşului! Şi dacă e să mă refer la cazul concret pe care îl investigaţi, nu fotbalului, sportului local!

Nu aş putea să vă dau o explicaţie despre ce s-a întîmplat anterior anului 2007, cînd am cîştigat eu licitaţia. E posibil să aveţi dreptate, să fi putut achiziţiona gratis totul şi să nu o fi făcut. Habar nu am şi nici nu mă interesează. Nici nu ştiam unde e Făgăraşul pe hartă.

Senzaţia pe care am avut-o imediat după ce am cîştigat licitaţia a fost că am stricat anumite jocuri şi că am nimerit în mijlocul unui viespar!

Regret amarnic că nu m-am ţinut de scopul meu, strict imobiliar, şi m-am lăsat convins să investesc atît în baza respectivă, cît şi în echipa de fotbal locală! Ştiu că am bucurat iubitorii de fotbal locali care sperau la renaşterea "Nitramoniei", dar pentru mine a fost cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată.

Revenind la implicarea mea, trebuie să aflaţi că eu am cumpărat o ruină şi am vîndut un stadion cochet (multe echipe de «B» ar jindui să aibă o asemenea bază), încă 2 terenuri de antrenament, un minihotel şi un ştrand cu 2 bazine funcţionale (le lăsasem inclusiv pavelele pentru drumurile de acces din interiorul ştrandului, trebuiau doar să le monteze), vestiare, jacuzzi, tribune cu scaune , tabela electronică, terenuri tenis, echipamente sportive, etc. Am înţeles că totul a redevenit ruină acum. Şi e normal să fie aşa, pentru că oamenii sînt aceiaşi...

Întrebaţi oamenii simpli şi oamenii de fotbal din Făgăraş despre implicarea mea şi veţi avea o altă imagine! Lăsaţi oficialităţile, jurnaliştii locali etc. Ăştia toţi sînt o cloacă! Şi pentru că n-am acceptat să fac parte din această cloacă au făcut în aşa fel încît să îmi doresc singur să plec şi să scap de tot!

Lăsînd la o parte banii investiţi de mine (am făcut inclusiv credit la bancă pentru a investi în Făgăraş) eu m-am implicat şi sufleteşte. De aceea am un gust amar, pentru că am fost tratat cum am fost de către toţi potenţaţii oraşului! Nu eram decît vaca de muls de la Bucureşti, omul care le-a stricat lor jocurile si care trebuia pedepsit şi făcut să plece cît mai repede!

Nu ştiu ce au avut în cap după ce au cumpărat de la mine, probabil că doreau să-şi continue jocurile lor murdare, pentru mine a fost mai bine să mă retrag. Chiar dacă sufleteşte mă legasem de oamenii simpli din oraş, de copiii din echipa de fotbal, de anumiţi angajaţi etc.

E trist că nici după ce am plecat nu au reuşit să se inţeleagă între ei şi să facă ceva folositor oraşului.

Nu trebuie să luaţi de bună varianta mea. Vă rog doar să mergeţi în oraş şi să vorbiţi cu iubitorii sportului de acolo.

Vă salut!

Gazeta a publicat, săptămîna trecută, exclusiv print, două episoade din investigaţia "cazului Făgăraş", în care Primăria s-a împrumutat pe 20 de ani pentru a răscumpăra stadionul oraşului pe 2,7 milioane euro. Arenă pe care municipalitatea o putea lua gratis în 2003, dar nu a făcut o simplă cerere!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
borat101
borat101  •  21 Septembrie 2015, 10:19
Postat de dincolodenori pe 21 Septembrie 2015, 10:09

....daca nu ai legaturi de unde sti ca este o cloaca ?

Toata Romania este o cloaca, Romanii numai prin miracol pot face profit si sa le mearga un business.

borat101
borat101  •  21 Septembrie 2015, 10:17
Postat de Enver Hoxha pe 21 Septembrie 2015, 09:56

Dar nici 2 milioane profit nu e rău, mai ales în ”perioada cea mai neagră a vieţii”...

A avut noroc. Iar din banii aia sa platati taxe, plus upgrade'ul care la facut cu acel stadion/pamant ....adica investitia, deci daca ia ramas in buzunar 1 million ar fi fost doar un miracol. Asa ca nu mai bate campii unde te roade invidia de neam p_r.ost!

dincolodenori
dincolodenori  •  21 Septembrie 2015, 10:09

....daca nu ai legaturi de unde sti ca este o cloaca ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează