GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  TEROARE ÎN JUDO

Ce a spus Florin Bercean în emisiune la Realitatea TV! Covaliu, intervenție în direct: "Am văzut un om care a lăcrimat"

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 22:54

Florin Bercean a fost invitatul lui Rareș Bogdan a emisiunea Jocuri de putere de la Realitatea TV. Acesta a continuat să se apere față de acuzațiile care i-au fost aduse din partea foștilor săi sprotivi. 

"Din păcate, toate aceste foste sportive sunt manevrate josnic de persoane din spatele lor. Eu înțeleg foarte bine ce urmăresc respectivele persoane și regret că acești copii, din anumite motive, n-au reușit să rămână la Cluj, n-au fost promovați cum și-ar fi dorit, iar azi sunt folosiți cu nesimțire.

Dacă aș lua de la început activitatea de antrenor, din urmă cu 20 de ani, dar cu mintea de acum, aș proceda la fel. Dar aș ști ce să fac și cu cei care se află în spatele acestor acțiuni. Judo-ul nu ne-a învățat să ne purtăm așa.

Eu am spus că vreau să fac pace cu oricine, dar nu în orice condiții. E mare păcat că suntem târâți în chestia asta. Nu meritam. Am construit la Cluj un sistem care funcționează și deranjează.

Știu ce am făcut acolo, cât de greu am obținut rezultatele și nu sunt dispus să renunț. Nici cei care sunt lângă mine la lot nu merită această mizerie. Toate acțiunile de acum vizează de fapt să nu avem buget la federație în 2019, anul preolimpic. E singura explicație", a zis Bercean la Realitatea TV.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a avut și el o intervenție telefonică: "Judo e un sport în care respectul și fair-play-ul sunt obligatorii. Comitetul Executiv COSR a luat o hotărâre normală, de a susține un profesionist care a făcut performanță pentru România. Poziția clară a Comitetului Executiv a fost de a face front comun în jurul colegului nostru Florin Bercean. Am văzut un om care a lăcrimat când a trebuit să vină în fața noastră și să-și prezinte poziția".

CITEȘTE TOATE MĂRTURIILE FETELOR AGRESATE LA LOTUL DE JUDO:

EXCLUSIV Un alt episod sinistru povestit de un antrenor român: "Bercean și-a ieșit din minți! El și Andreica trebuie să fie anchetați penal”

GALERIE FOTO Cui îi pasă de victime? Distracție între acuzatul Florin Bercean și judecătorul Boroi la turneul Champions League la judo

Prima reacție oficială a Ministerului în cazul abuzurilor din judo: "Acuzațiile sunt prea grave pentru a fi ignorate"

VIDEO Incredibil! Cozmin Gușă și președintele forului european de judo ridiculizează mărturiile victimelor: ”Spirit de turmă”

EXCLUSIV A șasea victimă povestește coșmarul trăit la lotul olimpic de judo: ”Îmi striga în sală: «În ce gaură mai ești tu virgină?»”

EXCLUSIV GSP "Am vrut să mă sinucid" » A 5-a victimă din infernul lotului olimpic, dezvăluiri șocante

EXCLUSIV Tatăl unei fete abuzate la lotul național de judo rupe tăcerea: "Nu-mi mai recunoșteam fata, îmbătrânise cu 5 ani în două săptămâni" » Detalii tulburătoare despre tratamentul la care fiica sa a fost supusă

FOTO + VIDEO Noi dezvăluiri TULBURĂTOARE despre agresiunile de la lotul olimpic de judo: "M-a bătut cu sete pe spate cu o coardă de cauciuc. Arătam ca o zebră"

Teroare în judo » O altă sportivă povestește traumele la care a fost supusă de Florin Bercean la lotul de judo: ”M-a lovit, cu ură, în cap cu capătul cauciucat al unei sfori”

EXCLUSIV GSP // VIDEO Mărturie ZGUDUITOARE a unei foste sportive de 18 ani de la lotul olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

EXCLUSIV A 8-a victimă a lui Bercean face mărturii cutremurătoare despre teroarea de la lotul de judo: "M-a izbit violent de scară! M-a înjurat și jignit. Nimic nu rămâne neplătit în viață"

  • Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe www.NuAbuz.ro. Noi o vom verifica si o vom publica, pastrand confidentialitatea surselor

Citește și:

Rareș Bogdan și sângele din cravata lui Bercean

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
mandpv964
mandpv964  •  13 Decembrie 2018, 13:22
Postat de alegsandru pe 12 Decembrie 2018, 23:33

Eu sunt de partea lui Bercean in toata mascarada asta, dar sa umbli cu Gusa si sa stai fata in fata cu Rares Bogdan minute in sir fara sa vomiti, la mine unul, nu da bine. Desi, poate ca numai acolo a putut sa vorbeasca si el...

Baiatule, ti - am mai zis, esti in offside! Ghiolbanul asta de la Cluj ar trebui sa stea un pic in puscarie si interzicerea contactului cu minorii!

robotzel
robotzel  •  13 Decembrie 2018, 11:42
Postat de alenb pe 13 Decembrie 2018, 09:41

Care-i "mascarada"? Ti se pare ca s-au apucat 6-7 fete sa inventeze batai unde n-au fost? De ce nu se face ancheta atunci, COSR si FR Judo, sa intrebe partile, martorii, detector de minciuni si daca e vinovat out nu doar din sala de sport dar dat pe mana justitiei.

eu am o singura intrebare. de ce nu s-a iesit pana acum cu asta? de ce dupa atatia ani? bun ... daca s-a iesit acum chiar si atat de tarziu, de ce nu cu sesizare a politiei pentru ca daca este real este vorba de dosar penal cu ani grei de puscarie. poate rapunzi la intrebarile astea. inteleg ca uneia i-a fost frica. alta nu a vrut sa stie parintii insa cel putina una dintre ele stia de situatie desi nu a trecut prin aceleasi tratamente si a tacut. de ce atat de mult timp? sunt multe semne de intrebare.

alenb
alenb  •  13 Decembrie 2018, 09:41
Postat de alegsandru pe 12 Decembrie 2018, 23:33

Eu sunt de partea lui Bercean in toata mascarada asta, dar sa umbli cu Gusa si sa stai fata in fata cu Rares Bogdan minute in sir fara sa vomiti, la mine unul, nu da bine. Desi, poate ca numai acolo a putut sa vorbeasca si el...

Care-i "mascarada"? Ti se pare ca s-au apucat 6-7 fete sa inventeze batai unde n-au fost? De ce nu se face ancheta atunci, COSR si FR Judo, sa intrebe partile, martorii, detector de minciuni si daca e vinovat out nu doar din sala de sport dar dat pe mana justitiei.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează