GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum spunea Rudel Obreja că ar fi putut să scape de condamnarea în „Gala Bute”: „A venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA”

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2022 22:13 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 09:30

Rudel Obreja a aflat astăzi că va trebui să se întoarcă în spatele gratiilor. Obreja, fost președinte FR Box, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, din care a ispășit doar 7 luni. Cazul de corupție din bani publici „Gala Bute” a ieșit la iveală în 2011 urma unei investigații a ziariștilor de la Gazeta Sporturilor, pe când Elena Udrea era ministru.

  • Rudel Obreja se întoarce în închisoare! Asta după ce a fost eliberat după 7 luni petrecute în spatele gratiilor, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători.
  • Acesta era președintele FR Box în perioada „Galei Bute”, în care a fost acuzat de luare de mită și evaziune fiscală. Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, are de ispășit 6 ani de închisoare și a fost arestată în Bulgaria, după ce-a fugit din țară.
  • Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, acuzațiile aduse celor din dosar fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Invitat în ianuarie 2020 la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Rudel Obreja a făcut dezvăluiri despre Elena Udrea și audierile din cadrul „Galei Bute”.

„Este corect! (n.r. că a trebuit să o denunț pe Elena Udrea) N-aveam cum s-o dau pe Elena Udrea pentru că Elena Udrea nu e a mea. Jargonul ăsta arată că așa au stat lucrurile. Și au fost patru modalități diferite prin care mi s-a cerut să o dau pe Elena Udrea. Să scriu lucruri despre dânsa. Într-una din cele patru situații mi s-a cerut să-l dau și pe domnul Băsescu. Existând această percepție că eu sunt parte din acest anturaj, că am anturaj cu doamna Udrea și cu domnul Băsescu” , a declarat Obreja la „Prietenii lui Ovidiu”.

DOSARUL GALA BUTE. Tribunal din Bulgaria: Elena Udrea va fi extrădată » Decizia nu e definitivă
CONDAMNARE
DOSARUL GALA BUTE. Tribunal din Bulgaria: Elena Udrea va fi extrădată » Decizia nu e definitivă

Obreja: „Omul DNA a venit în toaletă peste mine!”

Într-unul dintre momentele în care mă găseam acolo la anchetă a venit cineva într-o toaletă cu două cabine a DNA-ului. Nu era chiar foarte curat acolo. Nici n-am apucat să intru într-una din cele două cabine că a venit cineva lângă mine. Nu-l cunoșteam și nici n-aș mai putea recunoaște. Mi-a spus: «Dă-o pe Udrea și scapi! Dă-o pe Udrea! Dă-l și pe Băsescu! De ce îi ții în brațe?!». Și mi-a mai spus alte lucruri pe care n-aș putea să le spun.

Eu cred că omul era din DNA. Modul în care s-a prezentat, cum arată și cum a vorbit, fermitatea. Asta mi-a indus mie... Așa l-am simțit energetic. În plus în DNA nu merge lumea așa la toaletă. Să zicem că a fost o întâmplare, doar că au mai fost trei situații. Am avut pe cineva în celulă într-o noapte. Era cu drogurile... A doua noapte n-am mai fost acolo” , a povestit fostul președinte al Federației de Box.

Rudel Obreja se întoarce după gratii, după verdictul de azi în dosarul Gala Bute: „Niște mizerii cei care au decis, am fost batjocorit. Nu-mi reproșez nimic”
DOSARUL GALA BUTE
Rudel Obreja se întoarce după gratii, după verdictul de azi în dosarul Gala Bute: „Niște mizerii cei care au decis, am fost batjocorit. Nu-mi reproșez nimic”

Acesta a continuat cu dezvăluirile: „A încercat să mă tragă de limbă și s-a creat o situație să rămânem doar noi doi în celulă. De obicei eram patru, cinci, chiar șase. Omul mi-a făcut destăinuiri și mi-a spus că e mai bine să faci chestia asta... În mod cert era pus. El nu era arestat, a venit așa... Apoi, cineva din familie a fost contactat și i-a spus, fiind condiționat, mult mai oficială discuția. «Dacă Obreja o dă pe Udrea vă garantez că scapă!». Soția mea a venit la mine, pentru că era avocat și putea să vină zi de zi și mi-a transmis ce i s-a spus...”.

CITEȘTE ȘI:

Rudel Obreja, anunț în direct: "Vă fac o mărturisire în exclusivitate: să-mi mai dea încă cinci ani de pușcărie!"

EXCLUSIV // VIDEO Rudel Obreja nu-l iartă pe Lucian Bute: "Dacă nu eram eu, nu era niciodată atât de celebru! A ajuns în Canada datorită mie"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mal.
mal.  •  08 Aprilie 2022, 11:12

Despre bani... nici o vorbă!

bulldo8
bulldo8  •  08 Aprilie 2022, 09:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează