GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

EXCLUSIV » Sunt probleme serioase pe piața drepturilor TV » De ce NU vedem la televizor meciurile echipelor românești din Europa League

Articol de GSP - Publicat marti, 07 august 2018 10:55

Joi, echipele românești intră din nou în focurile cupelor europene. CFR Cluj, Craiova și FCSB vor juca în prima manșă a turului 3 preliminar al Europa League. Toate meciurile se dispută joi, dar la ore diferite.

FC Alașkert - CFR Cluj

Primii care intră în competiție sunt campionii României. De la ora 19:00, fotbaliștii lui Antonio Conceicao vor juca împotriva armenilor de la FC Alașkert. Din primele informații pe care GSP le are, niciun post de televiziune din România nu a cumpărat drepturile de transmisie pentru acest joc.

"Există discuții cu un post din Armenia, dar momentan nu e clar dacă vor produce meciul. În cazul în care acest meci nu o să fie produs de niciun post din Armenia, e imposibil ca partida să fie transmisă și la noi în țară. Armenii nu sunt la fel de interesați de fotbal ca românii", spun reprezentanții unui post de sport din București.

Leipzig - u cRAIOVA

Problemele continuă și pentru meciul Craiovei cu Leipzig, acolo unde postul de televiziune care a achiziționat drepturile TV pentru Germania solicită o sumă foarte mare pentru retransmiterea evenimentului în România.

"Au existat discuții cu deținătorul de drepturi TV din Germania, dar suma de bani solicitată pentru retransmitere este una exagerată, foarte mare. În acest moment s-au oprit discuțiile. Negocierile nu pot continua dacă pretențiile nemților rămân în picioare. Singurul post care a purtat discuții avansate pentru preluarea acestui meci a fost TVR 1. DigiSport  a ieșit rapid din negocieri", dezvăluie o sursă din piața media. Leipzig - Craiova se joacă de la ora 19:30.

HAJDUK SPLIT - FCSB

În schimb, partida FCSB-ului din Croația, cu Hajduk ar putea să fie transmisă tot de Prima TV, la fel ca și meciul tur cu Rudar Velenje, dar informațiile nu au fost confirmate până acum. Partida este programată de la ora 21:45. Și aici există unele probleme, dar șansele ca meciul să fie transmis în România sunt un pic mai mari.

"Postul TV care a achiziționat drepturile pentru Croația produce meciul cu 6-8 camere, insuficient pentru televiziunile de sport de la noi, sau pentru ProTV, care e extrem de exigent la capitolul imagine. Au existat unele discuții cu Prima TV, dar momentan nu există un acord semnat între părți pentru această partidă", mai spun sursele GSP.ro.

LA RETUR SE SCHIMBĂ SITUAȚIA

Două meciuri din trei vor fi la TV

Dacă la manșa tur sunt probleme serioase cu meciurile echipelor românești, la retur situația e cu totul alta.

Pe 16 august, fanii fotbalului din România vor vedea sută la sută cel puțin două meciuri din trei la televizor.  De la ora 20:00, CFR Cluj - FC Alașkert va fi transmis de 3 posturi de televiziune: Telekom Sport, Digi Sport și Look TV.

Același lucru se va întâmpla și cu partida dintre FCSB și Hajduk Split, meciul de pe Arena Națională, de la 21:30, urmând a fi transmis de Pro TV. Singurul meci care rămâne "în aer" e cel din Bănie, dintre Craiova și Leipzig, programat la ora 19:00, acolo unde drepturile TV nu au fost încă achiziționate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
iulica29
iulica29  •  08 August 2018, 15:36

In primul rand, pe langa problemele grave de exprimare in limba romana, ai probleme si mai mari de intelegere si procesare a problemei dezbatute. Nici o instanta nu a demonstrat ca echipa de fotbal FCSB nu este continuatoarea (aproape) defunctei Steaua Bucuresti. Obiectul de patrimoniu pe care il aduci in prim plan, nu este o echipa de fotbal (nici nu are cum fi), este brand-ul Steaua Bucuresti. Atat. In schimb exista o singura continuatoare a echipei, si anume, FCSB. Ca vrei, ca nu vrei, nu asta e important, ci dovezile din prezent sunt cele care trebuie luate in seama: FRF, LPF, UEFA, FIFA spun ca FCSB este echipa care continua traditia Stelei prin palmaresul detinut: 26 campionate interne, 22 cupe inerne, 1 Cupa a Campionilor Europeni, 1 Supercupa a Europei. Indiferent de patima, animozitati si chiar frustrari, aceste date sunt irefutabile de orice om zdravan la cap. Link UEFA: https://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50065/profile/index.html

1459820170715089
Bogdan Geovani  •  08 August 2018, 07:53

Singura condiție sa ne punem antena satelit și reicerver tv fără abonament și vedem câte canale vrem noi eu am găsit pe Facebook iulian antene tv satelit asta trebuie nu sa fim abonați la tot felul de firme de cablu upc rcs rds digi tv Orange tv telekom tv sa dispăreți cu aceste firme sa ne punem antene satelit tv fără abonament contract și vedem fotbal cât vrem noi

observator_federal
observator_federal  •  08 August 2018, 07:51
Postat de ticbis pe 07 August 2018, 19:29

Ai mari probleme de perceptie a notiunilor. O echipa poate retrograda, nu asta e problema suporterilor. Insa daca echipa e tot aia, suporterii o vor urma chiar si pana in liga a IV-a, chiar si daca si-ar schimba numele! Exact din motivul asta actuala FCSB este Steaua; pentru ca a continuat neintrerupt in prima liga de cand a infiintat-o Armata in 1947, pentru ca n-a retrogradat niciodata in istorie din prima divizie, n-a fost niciodata desfiintata si nici exclusa din fotbal! Spre deosebire, CSA Talpan s-a infiintat anul trecut, dupa 15 ani in care traditia fotbalului fost militar a fost continuata de actuala Steaua a lui Becali! Trebuie sa ai probleme de judecata ca sa nu distingi care e Steaua acum! Indiferent de numele pe care-l poarta in momentul de fata!

Am înțeles, tu ai susține echipa lui Gigi în continuare, chiar dacă ar fi retrogradată iar Gigi i-ar schimba numele în "Ciobănașul". Și crezi că ca tine (scuze, subiectul discuției impune, de la sine, anumite asociații de idei și cuvinte) sunt alte milioane de "steliști"? Mira-m-aș, voi nici la "derbiuri" nu vă mai adunați în cifre acceptabile și poate Hajduk să mai ridice interesul "înfocaților" suporteri fîcîsîbiști...

Vezi toate comentariile (49)
Comentează