GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Cine îl face fericit pe Messi? Xavi, principalul favorit la pariuri să preia Barcelona!

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2020 21:01 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 21:22

Chiar dacă sezonul din La Liga s-a încheiat, pentru Barcelona și Real Madrid nu e loc de pauză deoarece urmează retururile de foc din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Pe 7 și 8 august, cele două formații trebuie să tranșeze calificarea pentru faza finală de la Lisabona, acolo unde le așteaptă Atletico Madrid, deja ajunsă în ”sferturi”. 

În cazul echipei lui Zidane, situația e ceva mai limpede. Realul a revenit după pauză cu prestații consistente și a câștigat titlul în Spania, rezultat ce a readus încrederea în tabăra madrilenă. Pornind de aici, trupa ”los blancos” va încerca să întoarcă rezultatul din turul ”optimilor”, 1-2 pe teren propriu cu Manchester City. 

Cine îl face fericit pe Messi? 

Misiunea Barcelonei pare mai ușoară decât cea a rivalilor de la Real Madrid, cu atât mai mult cu cât adversarul e mai la îndemână, iar rezultatul din tur e favorabil. La finalul lui februarie, Barca a remizat pe San Paolo cu Napoli, scor 1-1. Dar returul de pe 8 august nu prevestește nimic bun. 

Moralul e la cote joase pe Camp Nou, iar Messi a fost clar atunci când a vorbit despre starea de spirit din vestiar: „Eu v-am mai spus că dacă vom continua așa nu va fi suficient pentru Liga Campionilor, cum nu a fost de ajuns nici pentru La Liga. Vom pierde și meciul cu Napoli dacă ne prezentăm la fel”. 

Clasament La Liga:

Ceea ce știe toată lumea, inclusiv vestiarul, e că antrenorul Quique Setién nu s-a dovedit omul potrivit pentru Barcelona, iar presiunea în acest moment este ca tehnicianul să fie înlocuit până la returul cu Napoli. Numele vehiculate ca posibile soluții nu par o garanție pentru performanță, așa cum s-a tot întâmplat, de altfel, în ultimii ani. Dar, până acum, atât timp cât Messi a fost fericit, situația s-a rezolvat într-un fel sau altul. 

Tocmai prin această perspectivă, eventuala numire a lui Xavi, fost coleg cu argentinianul din 2004 până în 2015, pare varianta cea mai probabilă. Contează mai puțin că pentru fostul fotbalist singura experiență pe o bancă tehnică e cea din Qatar, acolo unde nu a reușit nimic semnificativ în ediția trecută de campionat cu Al Sadd, iar în actuala e pe locul 3, la 10 puncte de lider. 

Blanc, nimic nou din 2009

Alt nume vehiculat e cel al lui Laurent Blanc, fost selecţioner al Franței și fost antrenor al lui PSG, fără angajament de 4 ani. Blanc a impresionat doar în perioada când a antrenat-o pe Bordeaux, cu care a luat titlul în 2009, dar a eșuat apoi atât la ”naționala” Franței, cu care nu a câștigat nimic, cât și la PSG, cu care s-a făcut de râs în Liga Campionilor, fiind criticat de presa franceză pentru maniera temătoare și defensivă cu care a abordat partidele importante. 

Totuși, cu parizienii, Blanc a cucerit trei titluri interne în 2014, 2015 și 2016, dar același lucru l-au reușit și Unay Emery (din doua încercări) și Thomas Tuchel, tehnicienii care i-au urmat. Fanii Ligue 1 ar putea argumenta că aproape oricine poate lua titlul cu PSG, dată fiind diferența de valoare față de celelalte cluburi. 

Cine mai e pe listă

Lista posibililor succesori îi mai cuprinde pe Patrick Kluivert, directorul academiei clubului, a cărui singură experiență ca antrenor principal e cea de pe banca naționalei statului Curacao, și pe Ronald Koeman, selecționerul Olandei, care, după succesele cu Ajax (2002 și 2004) și PSV (2007), a avut experiențe mai puțin plăcute. De asemenea, Javier Garcia Pimienta, antrenorul de la Barca B, este și el în cărți. 

Agenția Betfair îl creditează pe Xavi drept principal favorit, cu o cotă de 3.10 pentru a prelua banca Barcelonei:

Următorul antrenorCota
Xavi3.10
Patrick Kluivert4.00
Laurent Blanc4.50
Javier Garcia Pimienta6.00
Ronald Koeman7.50
Mauricio Pochettino21.00
Pep Guardiola34.00
Jurgen Klopp51.00
Lionel Messi101.00

Mai multe știri de pariuri pe secțiunea dedicată, AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close