GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Premier League, ultima etapă: Punctele-cheie ale rundei cu numărul 38 din campionatul Angliei

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 14:15 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 14:19

Premier League se pregătește să intre în vacanță după etapa de azi, însă câteva lucruri au rămas de clarificat înaintea căderii cortinei. Vă invităm să trecem în revistă punctele-cheie ale ultimei runde. 

În prim-plan se află partidele care decid echipele care se califică pentru următoarea ediție a Ligii Campionilor, dar un dramatism cel puțin la fel de mare este și în zona retrogradării, acolo unde trei formații luptă pentru supraviețuire. 

Chelsea, Man. United și Leicester luptă pentru Liga Campionilor

Ultimele două poziții care duc în Liga Campionilor au o concurență acerbă. Chelsea, Manchester United și Leicester au lăsat totul pe ultima sută de metri, iar una dintre ele va intra în vacanță dintr-o postură deloc fericită. 

Cap de afiș e partida Leicester - Manchester United (detalii aici). Pentru a depinde doar de ei, elevii lui Solsjkaer au nevoie să nu piardă această întâlnire.

În cazul în care ”vulpile” se impun, atunci United depinde de rezultatul din Chelsea - Wolves, acolo unde va trebui să spere într-un succes al oaspeților (detalii aici). 

Wolves și Tottenham luptă pentru Europa League

Dintre cele trei de mai sus, echipa care va rata calificarea în Liga Campionilor, clasându-se pe locul 5, va merge în Europa League. Ei i se va alătura formația care va termina pe 6, poziție pentru care se dă o luptă interesantă între Wolves și Tottenham. 

Spurs e la un punct de Wolverhampton, iar în această rundă joacă pe terenul lui Crystal Palace (detalii aici). 

Însă, în funcție de ce se întâmplă în finala Cupei Angliei (Chelsea - Arsenal, pe 1 august), și locul 7 poate prinde Europa League. Acest scenariu e valabil doar dacă trofeul va fi câștigat de Chelsea, care oricum va termina sigur în primele 6 în Premier League. În cazul în care Arsenal cucerește Cupa, atunci ”tunarii” vor merge în Europa League. 

Suspans și la retrogradare

Dacă echipele implicate în lupta pentru ultimele locuri care duc în cupele europene își fac griji în privința eventualelor dezechilibre bugetare ce ar rezulta din ratarea obiectivelor, și în partea de jos a clasamentului emoțiile sunt de aceeași natură, dar mult mai intense. 

Retrogradarea din Premier League înseamnă reduceri salariale, vinderea jucătorilor importanți și venituri mult mai mici. 

Tocmai din acest motiv, disputele West Ham - Aston Villa, Everton - Bournemouth și Arsenal - Watford au implicații majore pentru formațiile vizitatoare. Villa, Watford și Bournemouth luptă pentru ultimul loc care garantează rămânerea în Premier League (detalii aici).

Toate partidele ultimei etape din Premier League încep la ora 18:00. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează