GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

5 cocktailuri clasice, pe care orice bărbat ar trebui să știe să le prepare

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 13:54

Oricui îi place să savureze un cocktail bun, într-o seară de ieșit în bar sau în club, alături de prieteni. Pentru unii, mai novici, e dificil să aleagă din lungile liste cu cocktailuri, în vreme ce alții fac slalom cu grație printre băuturi și își aleg de fiecare dată favoritele, mergând la sigur.

Însă atunci când organizezi o petrecere acasă, sau pur și simplu când inviți pe cineva la tine și vrei să-i oferi mai mult decât vin-bere-whisky-gin tonic, o idee excelentă e să prepari cocktailuri. Și nu ai nevoie de o carte de rețete pentru a scorni cocktailuri fanteziste și obscure. Mergi la țintă și de această dată cu aceste 5 cocktailuri clasice, pe care fiecare bărbat ar trebui să știe să le prepare:

Tom Collins

Tom Collins e un long drink, o băutură de vară, servită în pahar înalt, numit, generic, „pahar Collins”. Este bazată pe gin, e dulce și acidulată.

Ingrediente:

50 ml gin

25 ml sirop simplu

Sucul de la o jumătate de lămâie

Sifon

Amestecă ginul, siropul și sucul de lămâie. Umple paharul Collins cu gheață și toarnă amestecul peste ea. Completează cu sifon și amestecă ușor ingredientele. Decorează cu o felie de portocală și cu o cireașă confiată.

Siropul simplu poate fi cumpărat sau poate fi preparat foarte ușor. Încălzește o ceașcă cu apă, până aproape de fierbere și adaugă o ceașcă de zahăr, amestecând continuu, până se dizolvă. Lasă să se răcească și pune lichidul într-un recipient, în frigider. Pentru a face cantități mai mari, asigură-te că folosești cantități egale de apă și zahăr.

Variațiuni: în loc de gin, poți încerca să pui vodcă, pentru a prepara Vodka Collins, tequila pentru Tequila Collins sau rom, pentru Rom Collins. Dacă vrei să pui whisky și să elimini sifonul, îți va ieși un whisky sour.

Pe www.academiabarbatilor.ro poti gasi mai multe variante de cocktail-uri și informații despre băuturi preferate de bărbați.

Manhattan

Un cocktail pe bază de whiskey, în care vei avea vermut dulce. Nu uita de bitter-uri – Angostura sau Peychaud sunt cele mai bune în acest caz.

Ingrediente:

3 părți whiskey de secară

1 parte vermut roșu, dulce

1 strop de bitter

Pune ingredientele într-un shaker umplut cu gheață. Amestecă până devine foarte rece (e important ca gheața să se topească un pic). Toarnă în pahare de cocktail și ornează cu o cireașă confiată.

Variațiuni: Poți înlocui whiskey-ul cu scotch, pentru a face un Rob Roy. Sau cu coniac, pentru un Metropolitan. Dacă vrei o băutură și mai dulce, adaugă un pic de sirop de cireșe.

Old Fashioned

Old Fashioned e un cocktail bazat pe bourbon, care poate fi încercat și cu whiskey. S-ar putea să-ți placă gustul mai dulceag al whiskey-ului canadian sau, dimpotrivă, gustul mai acru al celui de Tennesee. Băutura se bea din pahare scurte și rotunde, uneori denumite chiar Old Fashioned.

Ingrediente și mod de preparare:

  • Pune în pahar un cub de zahăr
  • Adaugă 2-3 stropi de bitter Angostura
  • Adaugă un strop de sifon
  • Zdrobește până se dizolvă zahărul
  • Umple paharul cu cuburi de gheață
  • Adaugă whiskey până sus, apoi amestecă
  • Ornează cu o felie de portocală și cu o cireașă confiată

Unii barmani zdrobesc amestecul de la început cu spatele unei linguri, dar există și o unealtă specială care face asta și cu care te poți dota, dacă vrei să fii un „profesionist” adevărat.

Variațiuni: Pentru a obține o băutură mai dulce, adaugă mai mult zahăr sau rade coaja de la o felie de portocală și pune-o în amestecul inițial, care trebuie zdrobit. Pentru o băutură mai slabă, folosește o cantitate mai mică de whiskey și completează cu sifon. Dacă vrei să faci un Sazerac, folosește doar whiskey, zahăr și bitter.

Sidecar

Acesta e un cocktail foarte popular în Franța, în special fiindcă la prepararea lui se utilizează două lichioruri franțuzești. Poate fi servit într-un pahar de tip sour(o versiune mai mică a paharului old fashioned) sau pur și simplu într-un pahar de cocktail.

Ingrediente:

20 ml Cointreau

20 ml suc de lămâie

50 ml coniac

Amestecă ingredientele împreună cu gheață și toarnă apoi într-un pahar rotund. Ornează cu un twist de lămâie.

Variațiuni: Rețeta este de tip „școală franceză”. Se poate transforma în „școala engleză”, adică mai puțin dulce, dacă folosești mai mult coniac și mai puțin Cointreau – circa 3 părți coniac la o parte Cointreau, plus o parte suc de lămâie.

Martini

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Martini, probabil cel mai controversat cocktail din istorie. Conform seriei James Bond: stir or shake? Cu vermut sau fără? În pahar de sticlă sau într-unul de tablă? Martini este acea băutură care definește noțiunea de cocktail, în general. Când cineva are nevoie să folosească o imagine care să reprezinte un cocktail, cel mai adesea va alege un Martini. Un pahar sexy, băutură clară, măslină verde. Iată rețeta oficială:

Ingrediente:

4 părți gin

1 parte vermut sec (alb)

Toarnă ingredientele într-un pahar, peste gheață, și amestecă bine. Scurge într-un pahar de cocktail, răcit. Răzuiește un pic de coajă de lămâie deasupra, apoi elimin-o. Ornează cu o măslină verde.

Variațiuni: Există multe variante de Martini, iar ele ar putea umple o carte de cocktailuri. Nu există un mod „anume”, ci totul ține de gust.

Poți face Vodka Martini (cu vodcă în loc de gin, ornează cu un twist de lămâie), Churchill (Martini fără vermut. Practic, gin rece într-un pahar. Se spune că Chruchill privea către Franța și avea parte de „mult vermut” în acest fel), Roosevelt (două măsline, în loc de una. Unii consideră ghinion să aibă parte de doar o măslină), Dirty Martini (se adaugă un pic de saramură de la măsline), Burnt Martini (cu scotch în loc de vermut), Buckeye (cu măslină neagră), Gibson (se pune ceapă în loc de măslină), etc.

Pe www.academiabarbatilor.ro poti gasi mai multe variante de cocktail-uri și informații despre băuturi preferate de bărbați.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close