GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Auld Enemy, episodul 115. Vezi istoria de 149 de ani a meciului Anglia - Scoția și pariază la Superbet!

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iunie 2021 14:56 / Actualizat vineri, 18 iunie 2021 14:58

Startul istoric a fost un 0-0, acum 149 de ani, pe 30 noiembrie 1872, la Glasgow. De atunci și până acum s-au jucat 114 meciuri, cele mai multe "directe" din istoria fotbalului. Au curs râuri de cerneală, imnurile s-au cântat cu patimă, eroii au urcat pe piedestal și au decăzut la fel de ușor. Vorbim despre Anglia - Scoția, "Auld Enemy" așa cum e denumit de jurnaliștii scoțieni, confruntarea-etalon a perioadei de început a fotbalului. Din nou pe Wembley, din nou la un European, din nou cu toate armele pe masă! Fă-ți acum cont la Superbet, ia bonusul de bun-venit și bucură-te de spectacolul oferit de cele mai vechi echipe naționale din lume.

Cu ei a început totul

Englezii și scoțienii și-au disputat statutul de inventatori ai fotbalului, iar a doua jumătate a secolului al 19-lea i-a prins într-un duel aprig pe această temă. Unul care, așa cum îi stă bine sportului, a fost decis pe teren. Pe 30 noiembrie 1872, la Glasgow, 11 jucători de la Queen's Park, cea mai bună echipă a Scoției, au stat față în față cu 11 englezi adunați de la nouă echipe. Startul s-a dat de la ora 14:00, în fața a 4.000 de fani, iar duelul a adus un 0-0 care avea să fie un preambul al istoriei: un meci crâncen, plin de orgolii. Practic, definiția duelului Anglia - Scoția, ajuns astăzi la episodul 115, după 48 de succese ale englezilor, 41 ale scoțienilor și 25 de rezultate la egalitate. Își respectă Albionul statutul de favorită? Vezi Oferta Superbet pentru Anglia - Scoția!

Ziua în care scoțienii s-au încoronat campioni mondiali

Succesul și adrenalina primului meci au fost atât de mari încât Scoția - Anglia a devenit un derby care se juca în fiecare an. Începutul le-a aparținut scoțienilor, cu nouă victorii în primele 13 meciuri, inclusiv cu scoruri precum 7-2, 6-1 sau 5-1. Revanșa Angliei a venit în 1961, cu un 9-1 rămas în istorie drept cea mai mare diferență de scor dintre cele două rivale. În 1967, la un an după ce Anglia a câștigat Campionatul Mondial pe teren propriu, "Auld Enemy" s-a jucat din nou, iar Scoția a dat lovitura pe Wembley (ceea ce speră să facă și astăzi) și a câștigat cu 3-2. Imediat, naționalismul scoțian i-a împins pe oaspeți să se proclame campioni mondiali. Doar erau mai buni decât campioana mondială en-titre, nu!? 

1996: ultimul mare meci. Și ce meci!

Cu 25 de ani în urmă, la Campionatul European găzduit de Anglia, vechiul Wembley a devenit scena marii confruntări dintre englezi și scoțieni. Adams, Gascoigne și Shearer jucau sub o presiune imensă din partea presei și a fanilor, scoțienii veneau cu statutul de outsider. Golgheterul Shearer a lovit primul, în prima repriză, apoi evenimentele s-au precipitat pe final: Seaman a apărat penalty-ul lui McAllister, liderul și căpitanul oaspeților (de atunci și de azi), apoi Gascoigne a marcat ACEL gol monumental, cu demarcare, preluare ca în curtea școlii peste Hendry și vole din prima. Apoi Gazza a sărbătorit în stilul propriu, întins pe gazon și cu Robbie Fowler mimând cum îi toarnă băutură pe gât. Un moment rămas în istorie drept ultimul mare meci al Scoției la un turneu final. Un turneu final pe care Anglia l-a părăsit în lacrimi, în semifinale, învinsă de un alt mare dușman - Germania - la loviturile de departajare.

Aveau să se mai revadă în 1999, la barajul pentru Europeanul din Olanda și Belgia, când tot englezii au ieșit câștigători, 2-1 la general, doar pentru a fi eliminați de golul lui Ionel Ganea în ultimul meci al fazei grupelor!

Anglia - Scoția (ora 22:00), echipele probabile:

Anglia: Pickford - James, Stones, Mings, Shaw - Phillips, Rice, Mount - Foden, Kane, Sterling

Scoția: Marshall - Hendry, Hanley, Tierney - Forrest, McTominay, McGinn, McGregor, Robertson - Armstrong; Adams

Pariurile din timpul SuperEURO dau o SuperMașină pe zi!

22 de zile cu meciuri înseamnă 22 de zile cu SuperPremii! 22 SuperMașini, 88 smartphone-uri și 110 SuperCeasuri sunt puse la bătaie în cadrul celor 22 extrageri din SuperClubul de European. Primele șase mașini au plecat deja către câștigători, încă 16 își caută șoferii! Fiecare leu jucat la pariuri sportive (live sau înainte de meci), loto și virtuale îți aduce o șansă în plus la următoarea extragere. Poți strânge punctele pariind din contul tău online Superbet (pe site sau în aplicație) sau dacă pariezi în agenții și introduci biletele în SuperClub!

Superbet a dat și al patrulea BMW în SuperClubul European. Încă 18 te așteaptă!

Turneul final a început, iar SuperSocial te așteaptă cu grup dedicat pentru pariuri și socializare! Vino pe chaturile meciurilor din aplicația Superbet!

SuperNaționalele au cucerit Europeanul și Mondialul la scurtă distanță!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează