GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce trusă de scule folosesc meseriașii amatori și cei profesioniști

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 16:19 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 16:19

În orice casă există o trusă de scule, fie că acolo locuiește un meseriaș amator sau unul profesionist. Trusa de scule este deosebit de utilă, fiind un ajutor de nădejde atunci când apare o problemă. Pentru meseriași însă, trusa de scule este vitală, deoarece fără aceasta nu îți pot exercita meseria. Tocmai de aceea vom vorbi despre ce trebuie să conțină o trusă de scule pentru meseriașii amatori și profesioniști, de ce diferă acestea și cum să le alegi în mod corect.  

Trusa de scule pentru meseriașii amatori

În ultima vreme tot  mai multe persoane aleg să-și facă singure acasă, diverse proiecte. De la zugrăvirea locuinței, la asamblarea mobilierului și până la construirea de etajere, tot mai puțini români apelează la meseriași profesioniști. Prin urmare, cererea de truse de scule pentru meseriași amatori este în creștere.

Dacă și tu vrei să faci singur diverse proiecte DIY, fie pentru a economisi bani, fie din pasiune, atunci ai nevoie de o trusă de scule. Iată ce trebuie să cuprindă o trusă de scule esențiale pentru meseriași amatori:

Unelte manuale: Cheie reglabilă, bandă de măsură, briceag/cutter, patent, o trusă de șurubelnițe de la Hyundai, ciocan și consumabile (cuie, lipici, piulițe, șuruburi, creion de marcaj, șmirghel, bandă izolatoare etc.).

Unelte electrice: Pe lângă uneltele manuale vei avea nevoie și de câteva unelte electrice esențiale. Acestea cuprind o bormașină cu burghiuri de diferite dimensiuni, alese în funcție de materialele cu care lucrezi, pistol de cuie, ferăstrău mic, fără fir, ferăstrău circular.

Unelte de vopsit: găleți, trafaleți (aleși în funcție de nevoi, pensule de diferite dimensiuni, banda adezivă.

Trusa de scule pentru meseriașii profesioniști

Spre deosebire de o trusă de unelte pentru meseriași amatori, care conține doar câteva unelte clasice, o trusă de unelte pentru meseriașii profesioniști cuprinde mult mai multe unelte. În plus, acestea diferă de la un meseriaș la altul, în funcție de meseria acestuia. De exemplu, un electrician va avea nevoie de cu totul alte unelte decât un zugrav, de exemplu. 

Iată ce trebuie să cuprindă o trusă de unelte pentru meseriași profesioniști, în funcție de meseria acestora:

Unelte pentru electricieni:  tester de tensiune, multimetru, clește pentru cabluri, patent, unealtă de sertizare cu tăietori, aparat de dezizolat fire, pistol de capse de joasă tensiune și capse, bandă izolatoare, diverse dimensiuni de burghiuri electrice și manuale, șurubelnite, tije incandescente, pistol de lipit, cheie.

Unelte pentru instalatori: șurubelniță, cheie rezervor sau cheie pentru bazin, clește pentru îmbinări de canalizare, chei reglabile, unealtă de îndepărtare a scurgerii, tăietor de țevi, unealtă de debavurare, rolă abrazivă de pânză pentru instalatori, aparat de lipire, scut termic.

Unelte pentru peisagisti/grădinari: greblă metalică, lopată, sapă clasică și sapă electrică, roabă, mașină de tăiat iarba, fierăstrău electric pentru tăierea copacilor sau tunderea arbuștilor, mânuși de grădinărit.

Unelte pentru zugravi: găleată de mână pentru vopsea, trafaleti și pensule de dimensiuni diferite, pistol de zugravit, banda de mascare.

Unelte pentru gresie și faianță: flotor, șpaclu (diferite dimensiuni), gletire, găleți, mixer pentru vopsea și noroi, burete, instrument de îndepărtare a chitului, mănuși.

Unelte pentru tâmplari: pistol cu capse, fierăstrău circular, fierăstrău electric fără fir, bormașină, burghiuri, surubelnițe, pistol de cuie, rindea, șmirghel electric, șmirghel manual, menghină, ciocan, unelte pentru cioplit. 

Scule esențiale pentru orice trusă de scule

Fie că ești un meseriaș amator sau pur și simplu vrei să ai la îndemână o trusă cu scule pe care să le folosești în cazul în care apar diverse urgențe, este important să știi ce cuprinde o astfel de trusă.  

O trusă cu scule esențiale trebuie să cuprindă, în primul rând, unelte manuale precum: cheie reglabilă, șurubelnițe de diferite dimensiuni, ciocan, patent, bandă de măsurare, clește, burgiuri, dar și unelte electrice precum bormașină. Dacă vrei să lucrezi cu lemnul vei avea nevoie și de fierăstrău electric fără fir (sau unul clasic, în funcție de nevoi) și șmirghel. 

Pe piață există numeroase truse de scule din care poți alege. De la truse clasice, de șurubelnițe de diferite dimensiuni, la truse cu mai multe ustensile (printre care cleștim patent, chei, șurubelnițe și consumabile). În funcție de nevoi, pe lângă acestea poți alege și unelte separate pentru proiectele tale, precum pistol de lipit, burghiuri, bormașină, fierăstrău electric, etc. 

Recomandări de cumpărături. De că să ții cont când cumperi o trusă de scule

Piața este plină de oferte când vine vorba despre trusele de scule. Prin urmare este important să ții cont de câteva recomandări de cumpărături când vine vorba despre achiziționarea unei truse de unelte, pentru a face cele mai bune alegeri. 

1. Garanțiile oferite de producător

Când cumperi unelte pentru trusa de scule, dar mai ales unelte electrice, este important să acorzi atenție garanției oferite de producător. Nimeni nu vrea să investească bani în unelte doar pentru ca acestea să se strice la puțin timp după achiziționare. Prin urmare, produsele care au garanții bune sunt cea mai înțeleaptă alegere.  

2. Alege produse ergonomice 

Puține persoane se gândesc la ergonomie când vine vorba despre achiziționarea de ustensile. Însă, multe dintre scule trebuie mânuite cu o singură mână. Prin urmare este important ca acestea să aibă o prindere bună, să nu alunece, și să fie ușor de mânuit. Acestea trebuie să fie îmbrăcate într-un cauciuc sau silicon care să ofere o prindere bună, împiedicând unealta să scape de sub control.

3. Urmărește ofertele

Dacă ești în căutarea unei anumite truse de scule sau a unei unelte, urmărește ofertele. Poți merge în magazine pentru a viziona produsele și a le analiza înainte de a le cumpăra. Iar dacă nu ai nevoie urgent de ele, urmărește ofertele magazinelor, deoarece periodic introduc reduceri la diverse produse.

O alte modalitate de a face economii este să cauți online produsul dorite. De cele mai multe ori, produsul găsit pe raftul magazinului este mai ieftin online, chiar dacă este achiziționat de la același comerciant. 

4. Utilizează carduri de fidelitate

Un alt mod de a face economii este acela de a utiliza carduri de fidelitate. Acum aproape toate magazinele le oferă clienților această posibilitate. Aceste carduri de fidelitate fie aplică reduceri imediate produselor, fie acumulează puncte cu ajutorul cărora poți achiziționa alte produse.

5. Atenție la promoțiile de nerefuzat

Uneori poți unelte sau truse la prețuri foarte mici. Acestea, fie că sunt la promoție sau nu, de cele mai multe ori au o calitate îndoielnică.

6. Alege produse de calitate

Chiar dacă sunt ceva mai scumpe ai garanția ca acestea nu se vor strica rapid, moment în care vei fi nevoit să investești în noi produse ajungând în cele din urmă să plătești mai mult decât dacă ai fi ales din prima produse de calitate

7. Cumpără doar ceea ce ai nevoie

Fie că ești în căutarea unei truse de scule profesionale sau unei truse de scule pentru amatori, este important să cumperi doar ceea ce ai nevoie. Evită trusele combinate care sunt la promoție dacă acestea conțin obiecte pe care știi că nu le folosești. Sunt bani dați degeaba. Alege doar acele produse și truse de scule care conțin uneltele de care ai nevoie.

Citește și:

Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
Superliga
Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
„Tricolorul” desființat pentru mutarea pe care o pregătește: „Cum să renunți la atâția bani?”
Superliga
„Tricolorul” desființat pentru mutarea pe care o pregătește: „Cum să renunți la atâția bani?”
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!
Superliga
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează