GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Echipele de la “Masa Bogaților” au vrut și banii din Cupa UEFA/Europa League! Dar au cam fost bătute în Finale!

Echipele de la “Masa Bogaților” au vrut și banii din Cupa UEFA/Europa League! Dar au cam fost bătute în Finale!
Echipele de la “Masa Bogaților” au vrut și banii din Cupa UEFA/Europa League! Dar au cam fost bătute în Finale!

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 august 2020 09:34 / Actualizat sambata, 22 august 2020 09:47

Lupta pentru supremație în cea de-a doua competiție valorică la nivel european s-a dus nu doar între echipe care începeau sezonul în Cupa UEFA/Europa League. Din faza șaisprezecimilor, în competiție intră și ocupantele locului 3 în grupele Ligii Campionilor. Multe, peste media valorică din Europa League.  Deschide cont la Superbet.ro și obține Bonusul de Bun Venit Sport, în valoare de 500 Lei, pe care-l primești la primele 3 depuneri!

Totuși, în istorie, echipele care au început sezonul în Cupa UEFA/Europa League au avantaj în finalele în care au întâlnit echipe care au fost “vărsate” din grupele Ligii Campionilor! Iar românii sunt parte din această istorie. Hagi, Gică Popescu, Marius Niculae, Mircea Lucescu, Răzvan Raț și Săpunaru au trăit istoria unor finale în care echipele venite din Liga Campionilor s-au bătut pentru Cupa UEFA/Europa League! Din istoria aceasta specială face parte și Alexandru Vlad, rezervă neutilizată la Dnepr (echipă venită din grupele Ligii Campionilor) în finala din 2015 câștigată de Sevilla. Instalează aplicația Superbet și pariază pe cele mai tari meciuri la cele mai bune cote!

2000 -  final de mileniu cu o finală în UEFA între două echipe venite din Liga Campionilor

A treia finală în manșă unică din istoria competiției a fost una istorică. Galatasaray și Arsenal începuseră sezonul european la “Masa Bogaților”, dar l-au încheiat în luptă pentru trofeul Cupa UEFA. Gică Popescu a transformat penalty-ul decisiv la loviturile e departajare și galben-roșii aduceau Turciei primul ei trofeu european. În aceeași vară, cu Mircea lucescu pe bancă, venit în locul împăratului Fatih Terim, echipa Galatasaray câștiga și Supercupa Europei, în fața Realului! Vezi acum care sunt cele mai importante meciuri ale momentului și pune Superbilete!

4 finale 100% în UEFA/Europa League între echipe venit din Liga Campionilor

Asemeni finalei din 2000 au fost și alte 3 finale. Cea din 2003, Feyenoord-Borussia Dortmund, 3-2 pe De Kuip la Rotterdam, da Feyenoord a jucat finala acasă! Dar la momentul în care a început sezonul european, îl începuse în Liga Campionilor. La fel și Dortmund.

Apoi, cea din 2009 de la Istanbul (pe stadionul lui Fenerbahce), unde Mircea Lucescu și Răzvan Raț au trecut de Werder Bremen, cu gol marcat in prima repriză de prleungire de către brazilianul Jadson. Fusese 1-1 după primele 90 de minute. O finală istorică, ultima sub titulatura de Cupa UEFA în această competiție.

A patra finală 100% între echipe venite din UCL a fost în 2013, când competiția deja se chema Europa League. La Amsterdam, pe atunci Amsterdam ArenA (Cruyf încă trăia, din acest motiv stadionul încă nu-i purta numele), Chelsea o învingea cu 2-1 pe Benfica. Deja… totul devenea agonizant pentru Vulturi. The Blues le provoca a 7-a înfrângere într-o finală europeană, după ce Bella Guttmann îi blestemase în 1962 să nu mai câștige 100 de ani un trofeu european…

11 finale “mixte” - 7 câștigate de echipe din Europa League

Totul a început cu un triumf european pentru rivala eternă a Benficăi, FC Porto! Cu Mourinho pe bancă, Dragonii au câștigat în fața lui Celtic în 2003! Tot ei, aveau să câștige în 2004 Liga Campionilor, tot cu Mourinho pe bancă. Dar să revenim în 2003 când viitorul The Special One bătea în ultimul act o echipă venită din Liga Campionilor, printr-un gol înscris de Derlei în minutul 115!

Marius Niculae și finala pierdută de Lei acasă în 2004

Rămânem la portughezi. Pe Jose Alvalade, Sporting era învinsă în 2004 cu 1-3 de CSKA Moscova într-o finală istorică de CUPA UEFA, prima câștigată de o echipă venită din grupele Ligii Campionilor.”Săgeată” a intrat în teren în minutul 73 la scorul de 1-2 și a fost martorul golului de 1-3 marcat de Vagner Love, ultimul gol în această finală câștigată de ruși.

Celelate finale din Cupa UEFA/Europa League câștigate de echipe venite din Liga Campionilor au fost cele din 2010 (Atletico Madrid – Fulham 2-1, dublă Forlan pentru “Saltelari”, dar golul victoriei a venit în reprizele de prelungire),  cea din 2016 dintre Sevilla și Liverpool (3-1, cu andaluzii veniți din grupele Ligii Campionilor) și finala din 2018, Atletico Madrid-Marseille 3-0, cu Simeone și băieții “exmatriculați” din Liga Campionilor, dar învingători în Europa League.

Săpunaru și triumful din finala 100% portugheză

La Dublin, s-a disputat în 2011 Porto-Braga. Dragonii jucaseră tot sezonul în Liga Campionilor. Adversara venise din competiția regină la nivel european. Totuși, până la urmă, forma sportivă excelentă nu i-a fost suficientă Bragăi. Palmaresul și renumele lui Porto au dat o altă atitudine echipei care s-a impus la limită, gol Falcao în minutul 44. Săpunaru a fost integralist la învingători și a primit un galben în minutul 49.

Valencia, Zenit și din nou Sevilla cu o dublă

Celelalte 4 finale “mixte”, câștigate de echipe din Cupa UEFA/Europa League în dauna unor formații din Liga Campionilor sunt Valencia - Marseille 3-0 în 2004, Zenit - Rangers 2-0 în 2008 și victoriile Sevillei în fața Benficăi la penalty-uri (da, blestemul lui Bella Guttman a “lovit” pentru a 8-a oară!) și Sevilla Dnepr 3-2 în 2015! Tot Sevilla joacă și în 2020 și reprezintă Europa League în Finala contra lui Inter, echipă venită din grupele Ligii Campionilor, eliminată alături de Slavia Praga lui Nicușor Stanciu, chiar din Grupa Morții, unde locurile 1 și 2 au fost ocupate de Barcelona și Dortmund! 

Care va fi scorul după Finala Sevilla-Inter: 7-5 (câștigă Inter) sau 8-4 (Sevilla își menține procentajul de 100% victorii în Finalele de Cupa UEFA/Europa League și mărește avantajul echipelor din această competiție în finalele cu echipe venite din Liga Campionilor? Crește-ți adrenalina în timpul marilor emciuri cu pariurile speciale din oferta Superbet!

BONUSUL DE BUN VENIT ONLINE ȘI PARIUL ȘANSĂ ÎN AGENȚIE

Vino la Superbet și pariază live sau premeci pe orice competiție și orice sport, iar la final poți fi răsplătit! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei! Dacă preferi și agențiile de cartier, trece-le pragul cu încredere și beneficiază în siguranță de Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

CITEȘTE ȘI: 

SuperCampionatul s-a întors! Transformă-l într-o competiție profitabilă pe Superbiletele tale!

Află poveștile finalelor cupelor europene cu cei mai puțini spectatori și prinde cât mai multe pariuri câștigătoare pe finalele din 2020!

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează