GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Hall of Fame-ul visat de Șumudică! Ei sunt cei 9 antrenori români cu titluri câștigate în Europa

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2021 12:00 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 12:01

La 3 puncte de liderul Beșiktaș, neînvins de 15 etape, Marius Șumudică visează la medalia de campion al Turciei. Antrenorul român a fost pe primul loc la mijlocul săptămânii, doar pentru o zi, iar în weekend poate urca din nou în fruntea clasamentului. Sâmbătă, de la 12:30, Gaziantep are meci în deplasare la Sivasspor, aflată pe locul 14.

Campionatul Turciei, cucerit deja de 3 ori de români

Mircea Lucescu a cucerit Turcia la începutul anilor 2000, mai întâi cu Galatasaray, apoi cu Beșiktaș. Performanțele lui Il Luce de pe malul Bosforului sunt bine cunoscute, însă un lucru mai puțin știut este că el nu a fost primul antrenor român care a luat titlul în Turcia! Primul a fost Traian Ionescu, în 1970, cu Fenerbahce. Ionescu a fost unul dintre antrenorii de top ai României în acea perioadă, având 4 campionate ale României cu Dinamo. Singurele lui „aventuri” în afara țării au fost la Fenerbahce, unde a fost din nou campion, iar apoi la Naționala Olimpică a Marocului, în anii 80. 

Românii au fost, așadar, campioni cu toate cele trei mari echipe ale Turciei! Cu ele se bate și Marius Șumudică în 2021, după ce noua forță de la Bașakșehir a căzut tocmai în jumătatea a doua a clasamentului.

Mircea Lucescu e lider în Ucraina!

Cel mai titrat antrenor român, cu peste 30 de trofee în palmares, e și el în cursa pentru titlu în acest sezon. După campionatele câștigate cu mari rivale în Turcia, poate realiza acest lucru și în Ucraina. Lucescu e pe primul loc cu Dinamo Kiev, la mijlocul sezonului, după ce a câștigat liga vecinilor de 8 ori cu Șahtior. Fotbalul din Ucraina revine abia peste o lună, iar meciul decisiv cu Șahtior se va disputa în aprilie.

Campion în Portugalia și Belgia, Boloni vrea un nou trofeu în Grecia

Ladislau Boloni este singurul român cu titluri în 2 țări din Vestul Europei, câștigându-le cu Sporting Lisabona (2002) și Standard Liege (2009). Acum, fostul selecționer o antrenează pe Panathinaikos Atena, una dintre echipele de tradiție ale Greciei. Pao e acum la 16 puncte de liderul Olympiacos, șansele fiind minime pentru acest sezon, dar Boloni poate construi o echipă care să se lupte pentru trofeu anul viitor. 

Antrenorii români cu titluri în alte țări europene. De la Elek Schwartz la Răzvan Lucescu

Alexandru „Elek” Schwartz a fost primul laureat român în străinătate, în 1965. Timișoreanul a câștigat campionatul cu Benfica și a ajuns până în finala Cupei Campionilor, unde a pierdut cu Inter. Toată cariera lui de antrenor a fost în străinătate, conducând și echipe ca AS Monaco, Frankfurt sau Porto, dar și naționala Olandei timp de 7 ani. Tot în Olanda s-a remarcat și Ștefan Kovacs, considerat unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului. Cu Ajax, Kovacs a luat două titluri și două Cupe ale Campionilor în anii ’70. Au urmat trofeele notabile câștigate de Mircea Lucescu și de „Loți” Boloni, iar ultimul pe lista acestora a fost Răzvan Lucescu, acum 2 ani, cu PAOK Salonic.

Lista antrenorilor români cu titluri câștigate în Europa  

Alexandru „Elek” Schwartz – Portugalia (1964-65 cu Benfica)

Traian Ionescu – Turcia (1969-70 cu Fenerbahce)

Ștefan Kovacs – Olanda (1971-72 și 1972-73 cu Ajax)

Ion Geolgău – Insulele Feroe (1998 cu HB Torshavn)

Mircea Lucescu – Turcia (2001-02 cu Galatasaray și 2002-03 cu Beșiktaș) și Ucraina (2004-05, 2005-06, 2007-08, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14 cu Șahtior)

Ladislau Boloni – Portugalia (2001-02 cu Sporting) și Belgia (2008-09 cu Standard)

Mihai Stoichiță – Moldova (2002 cu Șerif)

Gavril Balint – Moldova (2002-03 cu Șerif)

Răzvan Lucescu – Grecia (2018-19 cu PAOK)

Fii alături de campioni în SuperSocial!

Intră în SuperSocial, singura rețea socială a pariorilor români, și fii alături de Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Gică Craioveanu și Bogdan Stelea! SuperFotbaliștii Generației de Aur intră zilnic și fac publice biletele jucate de ei pe Superbet. Descarcă și tu aplicația Superbet, deschide cont și arată-le și tu prietenilor ce pariezi sau urmărește pariurile lor, ale marilor fotbaliști sau ale celor mai buni jurnaliști din țară!

Bonusul de Bun Venit te așteaptă, dar și pariul șansă în agenții!

Dacă ești utilizator nou Superbet, pe site sau în aplicația de mobil, te bucuri de un Bonus de Bun Venit Sport de până la 500 lei acordat la primele 3 depuneri! Dar dacă preferi agențiile stradale iar acestea sunt deschise în orașul tău, trece-le pragul cu încredere și bucură-te de Pariul Șansă! Reintrodus la cererea pariorilor, acesta a ajutat zeci de mii de jucători, plătind peste 4 milioane de bilete!

Marin Popa din Balș ne spune cum a câștigat 50.000 de euro la X Jackpot: “Am jucat la același aparat câteva zile, iar Shining King a fost cu noroc”

SuperSpin, SuperHit! Jucătorii online Superbet învârt gratuit zilnic Roata SuperNorocului!

Superbet a plătit un câștig istoric pe un singur bilet: 428.532 de lei! Minunea a fost prinsă cu 17 meciuri din 3 sporturi și 7 competiții diferite!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
the.fixer
the.fixer  •  08 Ianuarie 2021, 17:11

Mari antrenori-campioni Balint si Stoichita :)))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează